Dag Eigil: En dannet og fyldig herre besøker Roma

Pass og brosjyre

En lang og strevsom arbeidsuke er endelig over, og hvor vanskelig man enn hadde for å tro det på mandag, har fredagen likevel innfunnet seg.  Det er ikke et øyeblikk for tidlig.  Vi var egentlig i fredagsstemning allerede i går, men torsdagen er som kjent forræderisk av natur.  Når nå fredagen endelig er her, er det tid for en smule pakking. Vi drar nemlig til av gårde til Italia i morgen, hvilket selvsagt er helt naturlig og særdeles velfortjent etter 5,5 ukers iherdig innsats i den pedagogiske manesjen. 

Reiseveske

Vår hustru – velsigne henne – skal dessverre ikke delta på denne vår høstlige lille dannelsesreise, og de skulle da ellers bare mangle.  Noen må dog være igjen og holde de der hjulene i sving mens vi pedagoger utvider vår kulturelle horisont, og vier oss til ånden.  Derimot får vi gleden av å reise sammen med mange gode, smilende og for de fleste formål hyggelige kolleger.  For i morgen reiser det bortimot samlede kollegium ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden på en firedagers studietur til selveste Roma.  Den lokale reisekomiteen har lagt opp et spennende og etter måten tett program, der vi nok kommer til å få med oss mange kulturelle godbiter.  Vi skal selvfølgelig også besøke Vatikanet, og beundre de fantastiske takmaleriene i Det sixtinske kapell.  Det blir ellers katedraler og byvandring og Forum Romanum og tid til shopping.  I følge programmet er det heller ingen stor fare for at vi kommer til å være direkte plaget av verken sult eller tørst, men god mat og drikke er som kjent også kultur.

Joda, dette kan lett bli både kjekt og hyggelig. Det er endatil mulighet for en smak av sommertemperatur på de traktene, så vi kommer nok også til å pakke med oss shortsen.  Ja, dette er velfortjent.  Selv hardtarbeidende offentlig ansatte har behov for et slikt avbrekk i hverdagsrutinene en gang i blant.  Og ellers nærmer det seg jo høstferie, også den velfortjent.  Det er med andre ord ting å glede seg over, selv for en halvgammel pedagog.  Det er ikke utenkelig at vi kommer til å blogge litt, også.  På et eller annet vis. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , , ,

6 comments


 1. Ha en trivelig tur!

  Takk for det! :-)

 2. Kos deg i massevis :)

  Det skal vi. Vi håper i alle fall det blir mulighet til det. :-)

 3. Alla vägar bär till Rom! Men jag hoppas att ni flyger .. Hälsa Berlusconi! Men var försiktig – den karl är ju inte riktigt att lita på …

  Joda, vi flyr. Via Schiphol. Med venting. Berlusconi treffer vi vel knapt, men hvem vet? :-)

 4. Så kjekt! Ønsker deg en god tur og et godt opphold og satser på å få referat når du kommer tilbake! :)

  Det blir sikkert bra. Skal se om vi ikke får lagt ut noen bilder senere. :-)

 5. avatar Abi

  Klart det er på tide med en ferie :) Skulle bare mangle!!!

  Ferie er det ikke akkurat, men personaltur er det. :-)

 6. Alene i Roma?? Uten ankeret? 😀

  Uten ankeret, men samme med 69 kolleger… :-)

Leave a Reply