Dag Eigil: Blyræv!

Kaputt sittering

Som noen av våre få lesere muligens har fått med seg, kan overtegnede etter måten modne herremann ikke akkurat skryte av å være direkte slank. Ikke er vi ung, og ikke er vi noen Adonis, heller. Det må i så fall ha vært for mange år og mange kilo siden. Vi vil faktisk gå så langt som å si at vi i perioder sliter en smule, for ikke å si et helt brød, med den der sabla vekten.  Joda, vi har saktens tatt av, og det til dels grundig, men hver gang har kiloene kommet tilbake, stille og rolig, snikende på gummisåler.  Men av og til, for å vri litt på Halvdan Sivertsen, blir tegnan’ litt for tydli’.  En gang i blant får selv den treigeste tjukkas en skikkelig “wake-up call” som simpelthen ikke kan misforstås.

I helgen var vi og vår hustru – velsigne henne – ute på øya for å besøke moderen og samtidig gjøre en del nødvendig arbeid i hagen.  Og under over alle under, søndag var værgudene på vår side, og arbeidet ble gjort.  Etter den herlige søndagsmiddagen følte vi imidlertid at ting på en måte begynte å skje.  En slags romling, på en måte, og et press som bygde seg opp.  Et presserende press.  Det var en ting å gjøre.  A man’s got do do what a man’s got to do.  Med andre ord, rett på do. Vi satte oss vel til rette på den vante rammen, der vi må ha sittet med blottet rumpestump utallige ganger, men hva skjer?  Plutselig er det noe som knekker, og det med et høyt smell.  Og vi synker med ett noen centimeter ned i retning av det kalde porselenet, før vi har kommet i gang med vårt egentlige ærend. Den velbrukte, svarte sitteringen har rett og slett brukket, grunnet belastende nærkontakt med vår middelaldrende blyræv!

Blyræv

Hekkan! Tydeligere tegn enn dette kan man vel knapt nok få.  No skal me byrja eit nytt og lettare  liv, med vekt (!) på “lettare”.  Slankekur er allerede innledet!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

25 comments


 1. Fryktelig lei meg, men jeg måtte le 😆

  Av og til skal man lene seg tilbake, og le av livets teater. Ikke minst på egne vegne…! :-)

 2. Det kan jo ses som et tegn på at nå går du bedre tider i møte,Dag Eigil! :) ¤ ler bittelitt alikavel.. ;)¤

  Vi trøster oss med at det KAN være tale om et tilfelle av materialtretthet…! :-)

 3. Hehehehe….. Jeg vet det er stygt å le, men altså… hahaha.
  Dette kan tross skje den beste. Selv jeg, som ikke veier mer enn en spirrevipp eller to, har klart denne bragden der :-)

  Ser man det! :-)

  Ellers var jo sitteringen av den riktig gammeldagse bakelittplast-typen, da. Dens tid var rett og slett omme! :-)

 4. Pøh… det var materialtretthet og ingenting annet. Dette skjedde meg også 😆 Når jeg var jentungen og ca 20 kg….

  Ha en fin fin uke Dag Eigil :)

  Ah, herlig oppmuntring! Vi føler oss lettere allerede. I alle fall til sinns. :-)

 5. Bedre at den ringen røyk enn at ræva gjorde det da, når det er snakk om materialtretthet… du har fremdeles noen reale kilometre igjen i ringen din, tror jeg 😀

  Vi tror nok også at vår egen ring varer litt lenger enn en gammel doring, ja. Med eller uten materialtrøtthet. Men så er det jo de der hemorroidene, da… :-)

 6. He he, unnskyld at jeg ler her. Men jeg tror ikke du skal ta det der så tungt. En venninne av meg som i alle fall ikke veier over 60 kilo klarte å gjøre nøyaktig det samme med sine foreldres toalettsete. Og selv om de etter hva jeg har blitt fortalt var kjappe med å annonsere at heretter ble det kun vann og epler som ble servert når hun kom på besøk, så hadde det nok fint lite med vekten å gjøre at setet røyk. Det har nok heller noe med alder og kvalitet.
  Så trøst deg med det du, at selv om du skulle komme ned under 60 (som jeg mistenker IKKE ville se bra ut) så sitte du fortsatt ikke trygt.. 😉

  Betryggende ord! Vi føler oss straks litt lettere bare av det. :-)

 7. hei D-E

  slik kan det gå…

  men materialtretthet er et godt tips som sagt :)

  Ja, dosetet var nok ikke akkurat av nyere dato. Så vi har i grunnen sans for det argumentet med materialtretthet her. På den annen side må vi nok ta av noen kilo…akk ja… :-)

 8. Vilket drama. Jag skrattade gott! Fast vi är väl unga, både du och jag. Födda – 56 båda två, har jag för mig.
  Ja, när det gäller mig är jag ganska så säker. Osäkerheten gäller (mest) dig. Ett tips om vikten: Rökning ökar förbränningen med 10 procent och minskar aptiten. Jaja – det lär visst finnas några nackdelar med rökning också … Nu går jag ut på altanen här i Stockholm – och tar mig en cigarett.

  Ja, det ble en noe spesiell stemning i barndomshjemmet en stund der. På den annen side fester vi jo en viss lit til den der teorien om materialtretthet, da. :-)
  Ellers føler man seg riktig så ungdommelig her vi sitter. Kiloene skal vi nok takle på et vis. Dog uten sigaretter. Tror vi… :-)

 9. *kremt*

  Det der har skjedd meg også,,,

  Ahh, nok et ord i rette tid. Materialtretthet, selvfølgelig! :-)

 10. Hæhæhæh! Ustyrtelig morsomt da du kom ut av badet med skyldbetynget mine. Det ser ut til at alle leserne, tykke og tynne, har opplevd det samme, men jeg har nå aldri vært borti noe sånt. :-)

  Morsomt var det nok, spesielt i etterkant. Og hva mer er, moderen fikk seg nytt og tidsmessig toalettsete. Det er som kjent fordeler med det meste, det gjelder bare å se dem! :-)

 11. Hæhæhæhæ!! Nei, dette har jeg aldri vært borti, Dag Eigil 😆
  Minner meg på en historie min tante fortalte fra mamma var liten. Hun spurte om lov til å male doen. Og det fikk hun. Oldemor var svart av sinne da hun kom ut fra doen med en RØD ring i rumpestumpen :lo:

  Vel, dette er kanskje en type fornøyelig opplevelse som er forbeholdt de få og utvalgte. :-)
  Ellers var det nok en opplevelse å oppleve damen med den rødringede rumpestumpen, da. Avgjort morsomt. I alle fall i etterkant. :-)

 12. He he, det er en gammel hvalfangeroriginal i Sandefjord som har tilnavnet Blyræva :-)

  Støtt deg til teorien om materialtretthet du Dag Eigil 😉

  Ja, og man skal ikke se helt vekk ifra at han fikk det tilnavnet av en spesiell grunn. :-)
  Ellers dreide søndagens episode seg SELVSAGT om materialtretthet. Helt klart. Dessuten fortjente moderen et nytt og tidsmessig dosete! :-)

 13. så klart det er materialtretthet.. det var bare en tilfeldighet at det var du som satte deg ned på den.. det var det “sittet” uansett som ville ha utløst bruddet! Dermed basta!!

  Helt klart, Carpe! Gode ord i rette tid. Og egentlig gjorde vi moderen en tjeneste, slik at hun kunne få seg nytt og standsmessige dosete! :-)

 14. “Nå går’n på gummisåler, Nå går’n på gummisåler…” sang Einar Rose i sin tid… :-)

  Hehehe..ja, han gjorde visst det. Og så vidt vi erindrer, var han ingen direkte slank herre, han heller! :-)

 15. i alle sine dager, He he, Den der må jo byttes ut.
  Og det medslanking kan vente til i morgen, fordi i dag har du…. BURSDAG.
  Heiser flagget og roper ut,….

  GRATULERE MED DAGEN DIN. 😀
  Håper du får en flott dag.
  :)

  Du verden, hyggelig at folk husker på oss ved slike anledninger. Og vi er fornøyd med dagens rolige markering. Vi får heller tillate oss noe mer til helgen! Tusen takk for gratulasjonshilsen, og ha en god natt! :-)

 16. grattis med dagen, D-E…

  kake og ballonger :)

  Vi takker og bukker! Ha en fin aften fortsatt. :-)

 17. Gratulerer med dagen! Hipp hipp hurra for deg :)

  Tusen takk for hyggelig bursdagshilsen. En godt moden herre som oss setter pris på slikt! :-)

 18. Grattis med dagen, vår vgb-akademiker med det muntre sinn 😆

  Jo, takk så mye for det, BB! Vi er kanskje ikke direkte noen ungstut lenger, men det muntre sinnet har vi da heldigvis i behold…håper vi… :-)

 19. avatar Berit

  Hehe, fornøyelig historie.
  Og utrolig at så mange har opplevd det samme :)
  Jeg har bare opplevd at doen løsna og velta da jeg satt på den – ja, hele doen!
  Min datter og jeg hadde lenge påstått at den nye doen ikke satt helt fast, men min kjære mann var av motsatt mening.
  Nå måtte han imidlertid omsider gi oss rett!
  Jeg fikk fryktelig mye sympati for blåmerkene jeg fikk da jeg (og doen) veltet.
  Dusjkabinettet stod i veien for fallbanen vår :)
  Jeg fikk latteranfall, og jeg lo av episoden i flere dager! Min mann syntes ikke det var særlig moro, merkelig nok..
  Ønsker deg en lattermild bursdag og mye moro sammen med din velsignede hustru!

  Tusen takk for herlig do-historie. 😀
  Vi blir stadig mer overbevist om at det nok var tale om materialtretthet, kombinert med et hendelig uhell. Nå var ikke vår hendelse så alvorlig som det du var utsatt for, men alligavel. Ha en ellers fortsatt fin dag, og god helg. :-)

 20. *må ikke flire, må ikke flire*

  Hæhæhæhæ, nå MÅ jeg bare le her, – du skriver dette så fornøyelig at overtegnede iallefall fikk trimmet magemusklene 😆

 21. De lager ikke toalettseter som i gamle dager lengre. Ting lages ikke for å vare.

  Hehehe…du sier noe! Men det er nok kanskje noe i at ting ble laget for å vare lenger før i tiden, ja. 😀

 22. Hahaha! 😀 Herlig, selvironisk innlegg med en passe porsjon sannhet i. Takk for at du nok en gang bekrefter mitt inntrykk av deg som en mann med et muntert sinn, god sosial sans og blyræv på kjøpet. :-) God helg!

  Tusen takk for veldig hyggelig hilsen! Joda, vi har da heldigvis fortsatt selvironien i behold. Uten den hadde det kanskje ikke vært så greit. Ellers er vi sånn rimelig oppegående sosialt også, på tross av moden ader. håper vi… :-)

 23. avatar Abi

  Holder hardt at jeg ikke ler høyt her nå altså :)
  Stor klem

 24. Det kunne vært verre. For eksempel at det bare ble en sprekk i forkant av setet. Det ville du ikke ha merket før du skulle ha reist deg opp.

  Og sprekken ville lukke seg med et langt fra kjærlig grep om familiejuvelene. Det har skjedd. Meg!

 25. P.S. Vennligst ikke legg ved fotografi av skadestedet hvis det skulle skje deg! 😉

Leave a Reply