Dag Eigil: Den festlige tippedamen

Det er pussig, men det finnes folk der ute som ved sin blotte væremåte, tonefall og ordvalg kan få selv den mest dannede, fattede og veloppdragne til å føle seg som en fjott, en dust eller en grønnskolling. En person som stiller de dummeste spørsmål om det som ellers oppegående og opplyste mennesker oppfatter som allment kjente sannheter og offentlige fakta, nærmest som om han akkurat skulle ha klatret ned fra trærne.  Vi skal ingenlunde påstå at de vet det selv, men de trenger bare å si et par ord, og selv den mest blaserte 53-åring føler seg med ett som en usikker eksaminand som plutselig innser at han har svart noe usigelig teit på muntlig eksamen. 

Slik som vi opplevde forleden da, da vi skulle ta en telefon til Kundeservice i Norsk Tipping.  Nå har vi aldri vært direkte bortskjemt hva vinnerlykke gjelder, ei heller hos Norsk Tipping, men her sist lørdag gikk vi faktisk hen og hadde 5 rette i Lotto.  Ikke at det var grunn til å slå stiften av lykke av den grunn, gevinsten var bare på skarve 215 kroner.  Men vi kom liksom i tanker om at hvis vi hadde 5 rette, så måtte vi vel også ha 4 rette.  Ja, med ekstratall. Hmmm. Tankevekkende.  Dette måtte sjekkes.

Som den etter måten moderne herremann vi er, på tross av moden alder, også i besittelse av en kortleser til bruk for tippekortet vårt, det såkale Buypass-systemet.  Denne kortleseren virket greit på den gamle XP-maskinen, etter installasjon av driverprogramvaren.  Men det var da. Siden kom Windows Vista, og da var det ikke fullt så enkelt. Den gamle driverprogramvaren virket ikke, men etter en lengre og støttende telefonsamtale med en hyggelig mann ved Norsk Tippings kundeservice, samt en del tasting, funket det til slutt. Nå har vi pc med Windows 7, og vi ønsker igjen å bruke tippekortleseren.  Her var det altså litt av hvert å spørre om da vi var klar for vår andre samtale med Norsk Tipping.

Vi slo nummeret, ventet og tastet oss forbi diverse talemaskiner og valg, og til slutt fikk vi snakke med en levende person.  En kraftig nordnorsk damestemme av den selvsikre sorten.  ”Ja, haillo, ka va det du skuill spørr om?”  ”Eeehh…Dag Eigil her.  Vi hadde i all beskjedenhet 5 rette her på lørdag.  Men er det ikke så at dersom man har 5 rette, så har man også 4 rette?  Vi har jo et tilleggstall inne også.” 

 ”Nei!” Nordlandsdamen var kort og kjapp i sitt svar. Her var det snakk om språklig økonomi. Ikke noe dilldaill og høflig utenomsnakk der i gården. Vel, greit nok.  For så vidt ikke noe å si på svaret. Så feil kan man ta. 

”Men så har vi et spørsmål til.  Hva gjør man dersom man vil bruke Buypass-kortleseren på en pc med Windows 7?”  På grunn av de omtalte problemene med dette på Vista, hadde vi rett og slett ikke turt å prøve.

 ”Ka?  Ja men herregud, det e jo berre pløgg end plei! Plugg deinn rett inn i USB-porten. Ja, har du ikkje prøvd det før du ringt eillerr…? Hæ hæ hæ hæ hæhæhæhh!”

Javisst, nei. Det hadde vi dog ikke.  Vi er jo av natur en forsiktig herre.  Men tro det eller ei, vi vet faktisk hva som er framme og bak på en datamaskin, og en hel del til.  Så vi takket for samtalen, og la på. Og i etterkant tenkte vi vårt.  Vel er vi teit og treig og i satt alder, er vi virkelig så akterutseilt?  Hekkan!

Ha en fortsatt fin dag! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

17 comments


 1. Hehe, jeg sitter også her med Windows 7, og ikke planer om det bare er å plugge i. Kortleseren fungerer rett og slett ikke. Så det så!

  Vel, den funket her. Så tippedamen hadde jo litt rett, i alle fall. Problemer med kortleseren hos deg også? Da er det vel bare å ringe til Kundeservice i Norsk tipping så snart det blir hverdag….? :-)

 2. Jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor man ikke har fire rette dersom man har fem. Men det er kanskje min logiske sans som svikter meg..

  Vi forstår det heller ikke. Mener at det faktisk var slik før. Men tidene har tydeligvis endret seg…akk ja. :-)

 3. Neida, ikke akterutseilt, bare forutseende. Problemene dukker nok opp, før eller siden. De pleier å gjøre det når det er snakk om data 😉

  Vel, når vi tenker oss om, så kan det tenkes at du kan ha litt rett i det der. :-)

 4. Jeg er helt enig med deg. Noen ganger fristes man til å ønske seg å starte livet på nytt. Bare så at man kan få en ny mulighet til å få med seg det man ikke har fått med seg i denne første omgangen.

  Hmmmm. Og helst bringe med seg de erfaringene vi har fra første omgang, også. Akk ja. 😀

 5. hæhæhæhæhæhæhæhæhæ ;)) good one 😉

  Ja, en riktig så festlig dame, hun der. Men så er det vel gjerne så at de der “norraførr” skal være så joviale…eller? 😀

 6. Hahaha.. 😉 vel, hun var jo kort og konsis om ikke annet;)

  Ja, som nevnt, her var det virkelig tale om språklig økonomi! :-)

 7. grattis med storseieren forresten!! *kaste konfetti over*

  Åhh..så herlig! Det gjør seg med en skikkelig storgevinst av og til! 😀

 8. Huff. Er det så ille, når vi i oppe “det høga nord” åpner kjeften? På trykk ser det i hvert fall lite sjarmerende ut…. Grøss…

  En spesiell opplevelse, kan man vel si. Men det var kanskje et forsøk på å være morsom og jovial fra damens side…? 😀

 9. Bedre lykke neste0gang ;))

  Jo, takk for det! :-)

  Og en uke senere hadde vi bare to rette…akk og akk… 😀

 10. “Murphys lov” må jo ha oppstått samtidig med at data-alderen startet, så din mistanke om at ting kunne gå galt på værst tenkelige tidspunkt var nok høyst reell den :)
  Ikke uten grunn at det uttrykket som sjarmtrollet fra Norsk Tipping brukte er omskrevet til “Plug and pray”.

  Men, glemte du bare å spørre om økonomisk rådgivning samtidig? Eller ble du bare satt ut av hennes effektive og konsise svar? 😀

  Det er vel gjerne slik at vi har en tendens til å bli litt sånn satt ut i møtet med slikt strålende vidd og verbal eleganse. Det der med økononisk rådgivning kunne vært noe! :-)

 11. Hæhæhæh, der traff du på rette knætta som vi sier her nord! 😀
  Hmm, jeg blir svakt opphisset av sånne kvinner. Det er noe med å føle seg som en rødøret førstereisgutt i møte med en streng Domina 😀

  Hekkan! Det setter straks situasjonen i et noe annet lys. Mer lystig, liksom… :-)

 12. På tal om Lotto så minns jag från min journalistiska tid i Värmland om den man med boxadress i Säffle som sålde KOMMANDE veckas rätta lotto-nummer per postorder.
  Han blev avslöjad, åtalad och dömd. Vill minnas att det var över 2.000 personer som köpt KOMMANDE veckas rätta lotto-nummer. Vad kan man av det dra för slutsatser om svenskarna? Den här sanna historien gillar du väl som norrman?

  Hæhæhæhæhæ… slett ikke verst. Og helt ifølge de folkelige norske stereotypier. Men det er rart hva man kan får folk til å tro på…og betale for. Folk vil bedras! :-)

 13. hei D-E

  det å fæle seg akterutseilt og dum er ikke en god følelse i det hele tatt

  du trekker selv paralleller til ditt yrke…

  jeg har hørt at mange problemer løser seg ved at man setter i kontakten – og at dette faktisk er et relevant spørsmål å stille på kundesentere.

  Håper aldri jeg kommer dit :)

  Så langt har vi vel kanskje ikke kommet ennå, men dette liknet litt! Akk ja. Skal noe til å få med seg alt! 😀

 14. Kostelig! 😀 Nå er det jo slik at kundeservice utøves på de forskjelligste måter, av de mest forskjellige folk. Denne damen var jo sjarmerende, men kanskje ikke så veeeldig kundevennlig? Artig, lell. :-)

  Ja, for all del. Folk er forskjellige, så også kundebehandlerne. Spesielt, ja. Men det kan jo hende at hun forsøkte å være sånn festlignordnorsk jovial! 😀

 15. Vanligvis opplever man at slike sitter og leser fra et manus, hun var friskere i barten, hun der da 😀 men ligavel…

 16. Det var jenta si med peil på kundeservice….
  Makan!

 17. Kossen gikk det? Blei det nokka plei ætte at du pløgga?

Leave a Reply