Dag Eigil: Tilbud i delikatessedisken hos ICA i dag…

…men vi kjøpte ikke.  Vi hørte nemlig svaret, og mistet appetitten da en pent antrukket dame spurte diskenspringeren hva hva tilbudet gjaldt:

Lungemos og blodpudding!

Issschhh…!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

16 comments


  1. Eeeeeeeeew

    Ikke helt bra, BB. Ikke helt bra. :-)





  2. Sånt MÅ jo være på tilbud om de skal få solgt :)

    Ja, du skal se at slikt egentlig aldri en gang forsøksvis blir solgt til fullpris! :-)





  3. blodpudding er egentlig godt…..

    og jeg vil legge til her – føler det passer –
    at jeg en gang i mitt liv har laget blodpannekaker…..

    Hmm. Når slike eksperter udi det kulinariske uttaler seg, kan det jo tenkes at vi forsøker oss på litt blodpudding. Med sirup, kanskje. Lungemosen kan de beholde. Ehh, BLODPANNEKAKER??? :-)





  4. Enig med btidag – blodpudding er faktisk godt – selv om navnet skulle tilsi noe annet 😉

    Du verden, det får en si! Kankje det er godt likevel, bare en lar være å tenke for mye på blodet? :-)





  5. blodpudding er det veldig lenge siden jeg har spist.. det er faktisk godt med sirup på, med nypoteter til..! Kanskje noe å tenke på for meg som begynner å bli lei hverdagsmaten…

    Hmmmm. Den ene feinschmeckeren etter den andre uttaler seg positivt om blodpuddingen. Må nok forsøke litt, likevel…! 😀





  6. Lungemos har jeg aldri smakt, men blodpuddinge er da kjempegodt. Stekt med strøsukker på. Nammenam!

    Vi blir rent ut imponert her! Enda godt dere skjærer klar av lungemosen! 😀





  7. Delitkatesse, lungemos???
    Blodpudding kan være godt, bittelitt med sukker på:)

    Ja, vi lurte også på hvor det der delikatesse-elementet kom inn i den forbindelse. Hmm. Blodpudding er kanskje godt? 😀





  8. Det var middag som aldri var på bordet da jeg vokste opp, så jeg må innrømme jeg har ikke smakt det , bortsett fra blodpudding som vi laget fra bunnen av i skolekjøkkentimen, og DEN likte jeg.
    På grunn av null respons hos ektefelle og barn ble det heller ikke brukt hos meg, men kanskje på tide å smake ?

    Vi hadde nok både lungemos og blodpudding til middag av og til i oppveksten. Men vi følte nok ikke at det var spesielt lekkert, nei. Lungemosen kan de nok fortsatt beholde, men kanskje blodpuddingen er god likevel, i moden alder? :-)





  9. avatar Abi

    Lungemos kan jeg styre meg for, men blodpudding…. joda med sukker på så. Men jeg elsket det som barn,helt til jeg var med mormor og morfar for å slakte grisene og jeg så hva blodpudden var laget av. Da ble det stopp. Jeg vet ikke hva jeg trodde den var laget av, men aldri om jeg hadde trodd det jeg så 😯 vi tar ikke den her :)

    Ja, det er rart med det når man innser hvor maten i grunnen kommer fra. Også blodet. Akk ja… :-)





  10. Hmmm, lurer på om blodpudding er det samme som blodpølser..? Her sør har vi blodpølser og før vi fikk barn, spiste vi det en gang i blant, og det var slett ikke SÅÅÅ verst, selv om det absolutt ikke er noe jeg direkte savner…!

    Lungemos har jeg aldri smakt. Kanskje like greit? 😉

    Hei, hyggelig at du er frampå her igjen. Lenge siden sist. :-)
    Blodpudding og blodpølser er nok kanskje noe av det samme. Så også med blodkomler. Skal ikke se vekk fra at blodmaten i grunnen smaker godt nå når man er voksen. Lungemosen derimot… :-)





  11. Lungemos er godt, men blodpudding…..”Blod er dyrenes sjel og det skal renne ut på jorden som vann”.

    Min oldemor var 7-dags – adventist så blod har aldri vi spist i vår familie.

    Lungemos med potet og sylta rødbete er faktisk godt!

    Ja, vi har også hørt om det der med blodet som dyrenes sjel. Morfar var visstnok i sin tid adventist, men for å si det slik, det ble slutt på det på et visst tidspunkt. Deretter spiste de blodmat, og likte det. Moderen har aldri likt det. Men vi skal ikke se vekk fra at det er godt. Interessant forslag til servering av lungemos! :-)





  12. .. den må steikes da så den er varm, og så må det drikkes iskald skummet melk til

    Ser man det! :-)





  13. Det var nog mer än ett tillbud – det var nog en riktig olycka!, med tanke på vad resultatet blev. Jag skojar bara … Tillbud på svenska betyder ju “oförutsedd, hotande händelse som lätt kunnat utveckla sig till en olycka” (ordboken). Medan tilbud på norska betyder ju erbjudande på svenska. Det visste jag alldeles själv! Utan att maila norska ambassaden i Stockholm med fråga! (Hehe)

    Du verden! Vi visste jo at det var en del norske og svenske ord som likner på hverandre, men har ulike betydninger. Men her dukker den ene overraskelsen opp etter den andre. Lærerikt! :-)





  14. Lungemos er da namme 😛 Blodpudding også, med sirup på 😀

    Vi begynner faktisk å bli overbevist hva gjelder blodmaten. Men lungemosen…akk ja. 😀





  15. Krigsmat!

    Du får sagt det…! :-)





  16. Hjemmelaget blodpudding, stekt i panna i fleskefett, servert sammen med kokte poteter og stekt flesk( ikke bacon) DET er godt, det :-)

    Hmm. Du framstiller det så lekkert at vi nå for alvor begynner å tro at det simpelthen må være godt! :-)





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *