Dag Eigil: Vi som synger i Konserthusetfoajeen

 Øvelseshelg med koret. Det er i det hele tatt mye stemmebruk denne helgen.

Det er i grunnen rart hvilke situasjoner livet bringer oss opp i, selv en middelaldrende og strengt gift pedagog som overtegnede herremann. Men saken er at vi for en tid tilbake meldte oss inn i et kor.  Nå har vi for så vidt vært med i kor i mange år, men la oss si det slik at vi har byttet en smule beite i det siste sånn rent korwise.  Vi var i mange år med i et kjent gospelkor, men ble etter hvert en smule lei av dette. Og etter en smule korpause lot vi oss altså for noen tid tilbake overtale til å bli med i, av alle ting, Ojebyens operakor.  Kjekt, sosialt og ikke minst annlerledes. Med vekt på det sistnevnte.  Mange utrolig flinke sangere. Overgangen var stor, ikke minst når man tar i betraktning at våre kunnskaper i italiensk ikke er det de egentlig aldri har vært. 

Men til helgen, nærmere bestemt tidlig lørdag ettermiddag, kl. 13.0, skal koret faktisk ha en aldri så liten foajekonsert i Konserthuset her i Oljebyen. For de som liker slikt, blir det mye fint å høre.  Hvilket har avstedkommet en smule øvingsaktivitet i det siste.  Det blir spennende, ikke minst siden vi skal bidra med vår smule stemme i en klassisk, liten duett fra “Trubaduren” av Verdi.  Akk ja. Men det er vel så at den som intet våger, osv.. En liten utfordring, kanskje.  Men livet byr på så mangt. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

8 comments


 1. ha en god helg!

  Takk i like måte. Herlig med helg, og kjekt med sang og musikk, vet du.. :-)

 2. Själv har jag bara fått vara med i VSIKSK, som betyder:
  Vi Som Inte Kan Sjunga-Kören. Ingen annan kör ville låta mig vara med … Inte så många kommer till våra framträdanden, och försäljningen av våra låtar går inget vidare heller …

  Vet du, vi har faktisk hørt at slike kor faktisk kan bli ganske bra. Det er vel noe med at man hiver seg frampå, og våger å synge. :-)
  Vi er nå med i et operakor. Før det var vi i en del år med i et gospelkor. Vi opplevde mye kjekt og spennende i den tiden. En gang opptrådte vi i Globen. Vi traff Carola, også. :-)

 3. avatar torillus

  Dag Eigil, skulle ønske jeg hadde bodd i Stavanger, så jeg kunne kommet og hørt på konserten deres neste helg!

  Hei og hopp, hyggelig at du stikker innom! Joda, det blir nok en konsert neste helg, i foajeen på konserthuset. Akk ja. Vi får håpe det beste. Det vil som kjent helst gå bra. :-)

 4. Kor… Nei, jeg kan ikke synge. Synes jeg selv hvertfall. Men jeg er veldig GLAD I å synge da:D (Du skal høre meg når jeg kjører bil, da synger jeg ALLTID;))

  Hehehe..og hvis du kjører mye bil, blir jo sangstemmen bedre og bedre! :-)

 5. D- E…

  når regner dere med å komme videre fra foaje’en…..

  Kanskje ikke så lenge til. Opplegg i Sola Konserthus om en tid… 😀

 6. Hedde jeg vært i oljebyen, hadde jeg helt sikkert kommet på konserten, gammel korsanger, (også tidvis i operakor), korelsker og operaelsker som jeg er.

  Spennende at du skal synge duett i Trubaduren.
  Er du tenor eller bass?

  Verdi og Mozart er for meg de to største innen operalitteraturen.

  Lykke til på konserten, Dag Eigil!

  Håper vi får rapport etterpå. =)

  Hyggelig om du hadde stukket innom, vet du! Vi var veeeldig skeptisk i starten, da en kollega hadde lokket oss med på disse operakorgreiene. Noe så fullstendig ulikt gospelkor og mikrofoner og band! Men det har gått seg til, og nå liker vi det faktisk! :-)

  Ellers er vi en typisk tenor, endatil førstetenor. Rapport kommer nok!

 7. Kremt, det er lite med sangstemme å spore her i gården… Bare Katzenjammer eller noe i den duren 😀

  Vet du, det var faktisk en jentegruppe som opptrådte på friluftskonserten på ONS her forleden. Varmet faktisk opp for Åge Aleksandersen. De het Katzenjammer! 😀

 8. Glad for at jeg leste deg nå :)
  Denne lørdag den 04?
  Jeg kommer om hosten min stilner til da, vil ikke ødelegge .
  Lykke til :)

  Takk for hilsen og lykke til-ønsker. Kanskje vi snakkes? :-)

Leave a Reply