Dag Eigil: Er man nødt til å være homo for å bli kunstner?

Ja, av og til kan man faktisk begynne å lure.  Den ene kunstneren etter den andre står fram som homser eller lesber, selv de man minst venter det fra.  Sistemann ut i så måte er skuespilleren Geir Kvarme.  Vår hustru – velsigne henne – ble ganske så overrasket da dette stod å lese i lørdagens Dagbladmagasin.  Dette hadde hun virkelig ikke ventet.  

Er det virkelig så vanskelig å fungere som kunstner hvis man er streit og hetero, eller i det minste sånn bittelittegrann og trendy skeiv, eller er dette noe som helst gjelder den yngre generasjon kunstnere?  Vi vil selvsagt ikke utelukke dette.  Etter det vi har forstått, var i det minste Henki Kolstad streit! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

17 comments


 1. Man må ikke men det hjelper. 😆

  Ja, det kan absolutt se slik ut! 😀

 2. Henki Kolstad? Så vidt vi kjenner til har han vært på tv i beste sendetid ved en rekke anledninger samboende med en, såvidt vi har forstått, mannlig tøffelhelt… 😉

  Hmmmm! Du har sannelig et poeng der. Kom ikke på det sånn med en gang… 😆

 3. Bare hvis man vil ha publisitet…

  Ja, og hva mer er: Det funker 😀

 4. neida en må ikke være homo for å være kunstner

  Nei, forhåpentligvis ikke. Selv lurer vi jo på om vi kan kalle oss livskunstner. Dessuten opptrer vi på livets scene, og i alle fall i klasserommet. Men vi er likevel håpløst hetero! :-)

 5. Er det ikke noe med den høyre og den venstre hjernehalvdelen der? Kunstnere, skuespillere og forfattere bruker høyre hjernehalvdel mer hyppig enn venstre fordi den har med det estetiske og kunstneriske, abstrakte og fantasien å gjøre – og hvis den høyre er litt mer utviklet eller aktiv enn den venstre, kan det ha noe å si for feminine tendenser? 😯
  Seriøst – for en gangs skyld. Jeg lover, det blir lenge til neste gang 😆

  Interessant tilnærming, den der. Skal ikke se vekk fra at du har et par poenger der. :-)

 6. Det håper jeg da endelig ikke, for jeg har tenkt til å bli en kunstner selv.. hadde vært litt dumt om jeg måtte bli lesbisk først.. 😉

  Det finnes unntak, vet du. Folk som greier å bevare sin kreative kraft selv som hetero. Men alligavel! 😀

 7. Jojja, det ser heller ut som at det lesbiske genet slår sterkere ut i håndball og fotball… må ha med ballene å gjøre 😯

  Så treffende kan det sies! Og enkelte damer er jo riktig så flinke til å leke med ballene! :-)

 8. He he, ja jeg tror nok Henki var streit :-)

  Jeg møtte forresten en gammel helt her om dagen, Bjørn Sand. Han har kiosk/jobber i kiosk på Majorstua hvor jeg leverte lottoen.

  Han er streit som bare det, men så var vel ikke han skuespiller heller. Bare jævla rapp i kjeften :-)

  Jøss! Selveste Stutum jobber i kiosk? Akk ja, det går nedover med de gamle helter. Og han er vel etter hvert blitt en rimelig godt voksen mann. Men han er i alle fall streit. Ingen selvfølgelighet lenger, det der. :-)

 9. Du kan så si.. Det gir vel kred da vel.. Man lar seg ikke avlede av vakre modeller eller lår og pupper men lar materien -intet mindre- være fokus..

  Men til hverdags lar jeg folk være det de er :)
  K

  Det gjør nok vi også, i alle fall sånn til hverdags. Men vi ser ikke helt vekk fra det der med kunstnere og kred, nei. Og hva gjør man vel ikke for kunsten! :-)

 10. Men dem fleste kunstnere/aktører er jævlig kortvokste….

  😉

  Hmmm. Interessant observasjon…! 😀

 11. Dette er bare en tidstrend og “greie” skjønner’u! Men er dette reellt et must, skrinlegger vi våre planer om å bli “ekte” kunstner ass’å 😉

  Vi satser også på at det er en tidstrend og et motelune. Men så er vi jo heller ikke kunstner, da. Eller er vi kanskje en slags livskunstner…? :-)

 12. Oj 😯 og jeg som har utforsket kunstneryrket i helgen da….
  Men…. kom til å tenke på…. jeg har jo alltid likt menn, så da er jeg vel kanskje homo??

  Ja, du er inne på noe der. Og hvis vi hadde vært kvinne, hadde vi nok sikkert vært innbitt lesbisk! 😀

 13. I det hele tatt er det in å være en avviker hva ens legning angår. Mon tro om ikke også jeg skal forsøke meg? 😉

  Det må jo være herlig å kunne si til alle disse innpåslitne kvinnene: Dessverre, jeg har allerede en mann! 😉

  Hehe..det hadde nok avgjort hatt sin effekt, ja. 😀 Og en slags kunstner er du vel kanskje…? :-)

 14. Ja, man kan begynne å lure! Men aldri har jeg tvilt på at gentlemannen og frihetsgudinnen Dag Eigil er streit! Selv om han er en ordkunstner. Hans kjærlige ord om sin velsignede hustru bevitner dette. :)

  Åhh, oppmuntrende og nydege ord! Vi blir rent ut smigret av slikt, og ikke minst når det kommer fra en av representantene for det smukke kjønn! :-)

 15. Well, de “skeive” unngår jo i større grad ansvar for ektemake og barn. Det kan sikkert være en fordel hvis man vil jobbe med kunsten hele tiden, som Leonardo da Vinci f.eks.

  Joda, det kan nok være noe der. På en måte samme tankegang som for katolske sølibatprester, bare frivillig. Eller noe sånt. Men i dette tilfellet var det Geir Kvarme som stod fram, godt gift med sin kjære ektemann, og med unger produsert via surrogatmor. Big, happy family! Og samtidig altså, homo. Hipt og trendy! Likevel. :-)

 16. Dette er bare en trendgreie… :roll:
  Kan ikke forestille meg skomaker Andersen i heftig flørt med bakermester Snipp i Skomakergata, nei….
  *får rare bilder i hodet* 😯

 17. Men så er jo mye av kunsten som produseres i dag noe skitt også!!!!!

Leave a Reply