Dag Eigil: Om å bruke pc på do

Doblogging i Laos

Her i Oljebyen ble sommeren slått av om kvelden mandag 23. august, og høststemningen er påtakelig.  Men vi er som kjent en ukuelig optimist, og i den anledning vil vi gjerne dele et minne fra Laos med dere. Eller nærmere bestemt, fra hotellet Chang Heritage i vakre og  stemningsfulle Luang Prabang, der vi tidvis og spesielt nattetid kamperte i kjølig og ikke minst luftavkjølt verdighet.  Dette hotellet er spesielt, og meget sjarmerende.  Det gir illusjonen av å komme inn i et tradisjonelt, men likevel moderne laotisk hus.  Airconditioningen fungerer utmerket, og vi vil ellers understreke at småbyen er meget pittoresk og sjarmerende.  Det er ellers mangt og meget å se og oppleve her, og tempoet er et helt annet enn i oppjagede og eksosfylte Hanoi, der vi kom fra.  Det var således en lettelse å komme hit etter heftige dager i Hanoi, med voldsom hete, eksos og vanvittig og ikke minst livsfarlig trafikk. Men på den annen side kan vi ikke klage over at turen lider under mangel på kontraster.  Først storbyen Ho Chi Minh City, så fredfulle og nydelige Phan Thiet, deretter vanvittig trafikkplagede, men likevel interessante Hanoi, og nå altså fredelige og spesielle Luang Prabang.

Men tilbake til hotellet.  Rommet var etter måten enkelt utstyrt.  Det er senger, skap og en flettet rottingstol, en krakk og diverse annet dilldall, men ikke noe bord.  Hvilket selvsagt er ille for oss pc- og nettavhengige.  Ikke det at vi henfalt til overdreven blogging på turen, men vi leste da nettaviser og skrev ett og annet e-brev.  Situasjonen begynte kunne lett blitt særdeles uholdbar, inntil vi fant en løsning. Vi kunne rigge oss til på badet med pc’en.  Foran oss kunne vi betrakte baderomsvasken i alle sin retro-estetiske prakt, og vi var ellers omgitt av brune vegger av edelt, tropisk tømmer.  Til høyre for oss var dusjavlukket, og umiddelbart bak oss var toalettskålen.  Dere lurer kanskje fortsatt på hvorfor vi satt og tastet i såpass rustikke omgivelser, og forklaringen er enkel.  Hele hotellrommet er preget av en akutt mangel på bordplass.  Det en eneste stedet man fant noe slikt, var altså på do.  Her er det et slags bord i tilknytning til vasken, endatil i passende høyde.  Og når man bar inn hotellrommets rustikke rottingstol, ble det plutselig skrivemulighet i passende høyde, og med bortimot optimale ergononomiske mål.  Og så ble det skriving og nettsurfing på oss likevel. Selv i Laos.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

11 comments


 1. Hmm – bilde?

  Bilde av slike begivenheter er absolutt på sin plass. Et voila! Nå også med bilde! :-)

 2. Du sier at sommeren ble slått av….23 august. Og da lurer jeg på når den ble slått på? For jeg føler at sommeren faktisk har uteblitt 😉

  Det er nok mange som føler det slik, ja. Men noen bra dager har det da vært. Og hvem vet, kanskje september kan by på litt “Indian summer”? :-)

 3. Lur, du 😆

  Man må jo innrette seg, selv under enkle forhold! Men de hadde da i det minste trådløst internett på hotellet! 😀

 4. På toa kan man i alla fall få lugn och ro för att koncentrera sig på läsning (och eventuellt skrivande). Idealisk plats, när jag tänker närmare på saken. Eller?

  Ja, det kan man si. Fredelige forhold, og god bordhøyde. Inntil vår hustru – velsigne henne – kommanderte både oss og stolen ut, da.. :-)

 5. Ja hvorfor ikke:) Savner virklig litt sommer jeg også….

  Vi har vel egentlig ikke vært så bortskjemte med sommer hertillands dette året. Heldigvis har vi gode minner fra ferien i eksotiske og varme strøk. Akk ja. Men akkurat nå titter faktisk solen fram igjen, også her i Oljebyen. Fram med shortsen… :-)

 6. Jeg er kanskje en av Norges største nerder, men tilogmed jeg driter i Pc’en på ferie i utlandet. Epost kan man da sende fra mobilen ^^

  Joda, du har et poeng der. Vi er nok litt gammeldags, og dessuten hadde vi ikke med oss den skikkelige, avanserte mobilen. Men en pc hadde vi med oss. En bitteliten en… :-)

 7. Hehe, det der var da oppfinnsomt! 😆

  I nødens stund blir selv modne og sedate herrer løsningsorienterte! :-)

 8. Hehehe.. Er man avhengig, så er man avhengig. I nøden lærer t.o.m katten å svømme.

  Absolutt et poeng! Og i nødens stund tar man utfordringene og ser etter muligheter! :-)

 9. Løsningsorientert kalles det;)

 10. Er det virkelig en PC du har mellom fingrene. Ser mer ut som en liten lommekalkulator! 😉

 11. avatar Anita

  Så moro å se at du har vært i Laos. Håper du hadde en fin tur:) Vi har reist hjem og er glad for åra vi bodde der, men fornøyd med å være hjemme!

  Hilsen fra tidligere Vgblogger som du fulgte litt: viborilaos.

Leave a Reply