Dag Eigil: Boi boi!

La en ting være klart: Israel har i sannhet sine svin på opptil flerfoldige skoger. Det bør det ikke være tvil om. Og det er mange som tar til orde for boikott av nettopp Israel.  Det er jo nærmest politisk korrekt å mene det.  Men så er det så mange andre land der det også foregår utrolige ting, uten at folk leer på så mye som et øyenbryn. Nei, la oss ta dette boikott- og blokadeopplegget til sin konsekvens. Burma bør selvfølgelig bli utsatt boikott så det holder, men tausheten er rungende.  Russland bedriver jo fryktelige ting mot de ultrasnille tjetjenerne, så her må det internasjonale samfunn være seg sitt ansvar bevisst. Men hva skjer?  Her burde det jo avgjort bli Boi-boi! Og Kina? Hvor blir det av kritikken og boikottplanene? Vi sier ikke mer. Eller hva med alle de land der det bedrives motbydelig kjønnssapartheid, eller skurkestater som for eksempel Iran?   Gi blaffen i konsekvensene, eller for den del, hensynet til den internasjonale handel. Boi-boi! Og slik kan vi jo fortsette.

Men dette er jo formastelige tanker. For egentlig er det jo bare Israel som er skurkestaten. Ja, og så USA da, selvfølgelig.  USA burde vel egentlig også bli boikottet, men det blir liksom litt vanskelig.  Alle de andre er jo snille. Eller så er de stormakter eller viktige politiske og økonomiske aktører, størrelser man må regne med. Kan ikke boikotte dem da, vettu!  Nei, det må nok bli Israel. Boi boi!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

6 comments


 1. Har aldri helt forstått boikotten av Israel. Eller, jeg forstår jo hvorfor, men hvem er det som rammes? Ikke dem man i utgangspunktet var ute etter å ta i allefall. Styresmaktene i disse landene er jo ikke kjent for å bry seg mest om befolkningen.
  Og som du sier, hvorfor bare Israel??

  Boikott rammer i disse tilfellene stort sett uskyldige mennesker, som bor i det landet de er født. Helt utrolig at det skal være såpass “in” å være for boikott av det eneste demokratisk styrte landet i den aktuelle regionen. Men hva gjør man vel ikke for å holde seg inne med de muslimske landene! :-(

 2. Åboi.
  Du har jo rett.
  Men så forsøker jeg så godt jeg kan å holde meg til norsk når jeg handler 😯
  Dårlig med appelsiner fra Norge, da – men det finnes jo veksthus…

  Og enkelte forsøker endatil å dyrke både bananer og meloner! I Norge! :-)

 3. Bukken og Havresekken.
  Alle vil ha billig nips fra Asia.
  Mens applesiner fra Jaffa er ute.
  Jeg lurer på hva Charles Boycott, opphavsmannen, ville ha sagt om dagens boikotter…
  😀

  Tror nok neppe han ville satt særlig stor pris på dagens praksis! :-(

 4. Helt enig. Om man burde kanskje ha boikotten sitt eget land også for hjernedød regjering… men det går kanskje på noe annet igjen… 😛

  Ja, her burde det absolutt boikottes så det kjennes! Men det er vel litt vanskelig… :-)

 5. Humsann

  Om en skulle boikotte alle land som har sine svin på skogen, ville jo all internasjonal handel stoppe opp. De fleste EU land, USa, Israel, muslimske land, kommunistiske land, Kina, Russland, og omtrent hele globusen driver med faenskap og svineri på en eller annen måte.

  Det beste ville nok vært å jevne hele jorda med eh jorda, for vi mennesker vi lærer aldri. Vi gjør akkurat som vi lyster og meler vår egen kake uten tanke på våre medmennesker, dyrene eller planeten vi har til låns.

  Eh, vel, hummsann, det var det jeg hadde på hjertet…

  Takk for megetsigende og velskrevet kommentar, med et uomtvistelig poeng! :-)

 6. Eh velskrevet og velskrevet Dag Eigil. Jeg bare skrev det jeg tenkte som vanlig. Litt radikalt er det nok, men jeg tenker som så at om ikke menneskene snart tar til vettet og forvalter de “gavene” de har fått og det såkalte intellektet sitt på en bedre måte, slutter å krangle og krige om alt mulig, så vil vi jo tilslutt ødelegge hele planeten vår, og alt som er på den.

Leave a Reply