Dag Eigil: Den ultimate telefonselgeravvisningen (repost)

Siden vi først er inne på fenomentet telefonselgere igjen, reposter vi denne:

De fleste av oss har vel stiftet bekjentskap med mer eller mindre pågående telefonselgere.  Disse kjekkasene, som gjerne ringer sånn rundt middagstid, eller når man har satt seg ned for å se Dagsrevyen.  Gjerne en som snakker en urban, men fresk østlandsdialekt, og på toppen av det hele later til å kjenne deg personlig.  ”Heisann, Dag Eigil, Kristian her, åssen står’e til i Stavanger?  Full kjør med Gladmat og greier?  Ja, det er vel litt av hvert som foregår der for tiden!”  I noen sekunder vrir vi faktisk vår hjerne for å finne ut om vi virkelig kjenner noen Kristian som snakker østlandsk, hvor enn perifert.  Hmmmm, kan det være en av våre tidligere disipler?  Men så begynner vi så smått å lukte lunta.  ”Du, jeg har en skikkelig gladnyhet til deg.  Du har nemlig vunnet en fin premie.  Ditt navn har blitt trukket ut blant tilfeldige, og du har vunnet hele tre underbukser og fire par herresokker, og det av den riktig oppstrammende sorten, som passer for voksne mannfolk.  Hvis  du kjøper en pakke med x antall par, selvfølgelig.  Ja, nå ble du glad, tenker jeg?”

Det er i slike situasjoner man skulle hatt tilgang til det der arsenalet av avvisninger, gjerne korte og treffende.  Men så munnrapp er vi ikke.  Det blir gjerne til at vi sier nei takk, ikke interessert, og legger på.  Det beste vi har prestert, må vel være den gangen vi høflig bad om å få navnet på produktet opplest igjen, samt produsentnavnet.  ”Så takk, nå har vi skrevet det ned, slik at vi for all framtid skal unngå å kjøpe dette produktet i noen som helst sammenheng.  Ha en fin kveld, og vennligst ikke ring igjen.!

Den ultimate avvisningen hørte vi imidlertid fra en kompis her om dagen.  Vi satt og pratet, og det viste seg at han var blitt oppringt av de samme kjekkasene.  Hva han sa? 

”Dessverre, jeg har akkurat oppdaget en person som har hengt seg, så jeg er liksom ikke helt i kjøpsmodus i dag!” 

Telefonselgeren skal etter sigende ha blitt stum.  Eller i alle fall svar skyldig.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

11 comments


 1. Takk og takk. Skal notere meg de avvisningene. Herlig! Spesielt den med nedskriving av produktnavn tror jeg svir som f.. :) hehe

  Takk for hyggelig kommentar. Skal ikke se helt vekk fra at den nedskrivingsvarianten kan fungere bra.. :-)

 2. Herregud, den med hengingen var slem, men jeg ler så jeg griner 😆

  Litt slem humor, men det fungerer! 😆

 3. He he, om dere vil se en virkelig god avvisning av en telefonselger gå på Youtube og søk på Tom Mabe, prank call eller murder scene. Dette er en fyr som virkelig kan å avvise telefonselgere, selgeren setter i gang med å selge produktet men han som tar telefonen later som om han er en csi betjent, at selgeren har ringt et åsted og brått er en mistenkt i en drapssak. Gjett om den arme selgeren får svette litt. Den er en høydare he he:)

  Hehehe..ideen høres jo rimelig genial ut. Får sjekke det der… :-)

 4. hei D-E…

  Når en selger ringer spør jeg :
  kan du gi meg ditt privatnummer så kan jeg ringe deg når det passer som dårligst…

  jeg har brukt denne noen ganger

  Men jeg vil tilføye at de gjør en jobb og mange av dem går det an å snakke med på en ordentlig måte :)

  Fin, den der. Men ja, vi skal også tenke på at det dreier seg om folk som gjør en jobb. Og kanskje ha litt respekt for det. I alle fall hvis de ikke er for frekke. :-)

 5. Hej Dag Eigil, favorit i broderlandet! Det var förstås bara en tidsfråga innan du blev “Dagens bästa från de norska bloggarna” på min blogg. Nu är det dags. Kul inlägg! Och vi har ju en del telefonförsäljare här i Sverige också …

  Men det var jo veldig hyggelig! Vi setter stor pris på den anbefalingen fra dyktig blogger fra broderlandet. Og nå er det jo ellers blitt vanlig at telefonselgerne ringer folk opp på mobilen, også. :-)

 6. De ringte en gang fra politiets søtteforening eller noe i den duren og ville selge meg en serie med kriminalromaner til støtte for politiet.

  Hvor på jeg fikk et av mine lyse øyeblikk og svarte: “Støtte politiet? Jeg? Hallo! Er du klar over at jeg lever av å selge narko?”

  …han sa “øøøøøøøh” og la på 😉

  Jøss! Skikkelig godt påkommet. Kan nok tenkes at telefonselgeren ble litt sånn satt ut, ja.. :-)

 7. Tale da, nå er jeg mildt sagt sjokkert 😆

  Tale har så menn sine gode tanker og ideer! 😀

 8. Nå er nå telefonen min sperret for slik salg men en eller annen prøver seg og da visker jeg alltid i røret:
  “du forstyrrer, vi har bønnetime”

  Vi har også sperret for telefonsalg. Et par ganger. Men de prøver seg likevel, også på mobilen. Vanligvis pleier vi bare å legge på. Men den der du kommer med var jo rimelig genial, da! :-)

 9. Hehe, den minner meg om da min onkel døde for 2 år siden. Han døde av kreft. Dagen etter dødsfallet ringer en telefonselger til min tante (som for øvrig nå selv har fått kreft og fått toppen 1 år:( ) min tante avviser selgeren ved å si – beklager jeg orker ikke nå, jeg har akkurat mistet mannen min i kreft. Hvorpå selgeren sier: – jada, det sier de alle!

  Hufff da! Skikkelig slem, den der. Vi erindrer ellers at vi ble oppringt på mobilen av en telefonselger samme dagen som faderen ble begravet. Akk ja… :-)

 10. Hvis man er så imot telefonsalg, hvorfor i all verden registerer man seg ikke mot det da?

  Men slike selgere kan du få gratis av meg altså, slike og overhyggelige selgere blir jeg kvalm av… Du kan jo også prøve “nei du desverre, men jeg er død jeg!”. Skal love de blir stumme 😉

  Man har da reservert seg mot telefonsalg, opptil flere ganger. Men det later til at det ikke er alle som bryr seg om det. Heldigvis har det avtatt i alle fall.

  Den der avisningen der var slett ikke verst. Kan nok tenke oss at selgeren ble stum, ja.. 😀

 11. Åh, dæven det var litt av en begrunnelse, men man oppnådde jo den ønskede effekt. 😀
  Jeg tar aldri telefonen når jeg ser det er et typisk telefonselgernummer, så slipper jeg både overhyggelige sleipinger og kverulantene 😉

Leave a Reply