Dag Eigil: Jobb og hverdag igjen….

 Jobb igjen

Ja, så er ferien uvegerlig over, også for overtegnede modne og dannede pedagog.  Onsdag 11. august, hvilket i tastende stund er i morgen, er vi tilbake på jobb igjen. Riktignok planleggingsdager først, men jobb er jobb. Og så må vi utholde samfulle 8,5 uker før vi endelig kan ta vår velfortjente høstferie. Det er som kjent hverdager det er flest av, og ifølge dikteren Olav H. Hauge “går det an å leva i kvardagen, med.” Vel, det går nok greit med jobbstarten denne gangen også.  Oppmuntringer er selvsagt velkomne… 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

12 comments


 1. Forsøker helt ærlig å finne på noe oppmuntrende, men det er fullstendig fraværende. Jeg ble så brått påminnet at jeg begynner i samme kjaset om få dager, sukk. Men det blir da herlig å se igjen elevene :) I alle fall de jeg har :)

  Det er jo alltid litt spennende også på denne tiden av året, da. Litt sånn “blanke ark og fargestifter”- følelse. Og så håper vi at også de nye elevene som kommer, er kjekke og greie. Joda, det er avgjort positive sider. Ha en fortsatt herlig dag.. :-)

 2. Rettebunkene vil bli mer overkommelige i år.
  Helt sant.

  Da våger vi oss sannelig frampå med et aldri så lite “Amen!” :-)

 3. Akk ja, slik er det for 8-16-slavende A4-mennesker vett’u 😉 Vi andre Modne, Modige Menner har funnet andre, mer Laidback alternativer, slik at vi fortsatt kan “feriere” nå vi selv måtte ønske… :-)

  Ja, av og til føler vi oss nok som en slik skikkelig trygghetssøkende A4-person, i alle fall sånn jobbwise. Men vi ble jo litt nysgjerrig nå. Hva kan det være, det han driver med…? :-)

 4. Det bästa jag kan komma på är: Tänk om det var fest precis varje dag – då skulle det egentligen aldrig vara riktig fest. Vi kanske alla behöver något att längta till. Förresten (jag är ganska ord-intresserad, även norskt): Starbear skriver i sin kommentar om “A4-mennesker”. Intressant uttryck (har sett det tidigare på norska bloggar), som det inte finns motsvarighet till på svenska, vad jag vet. Tror mig förstå vad det betyder – men kan du förklara för en svensk (som vill bli bättre på norska)?

  Det flotte med ferier og helger er jo at det dreier seg om avgrensede perioder. Det er jo kontrastene som utgjør forskjellen på hverdag og fest, jobb og fritid. Helt klart.

  Ellers er jo A4 som kjent en betegnelse på vanlige ark med standard størrelse, den typen som det finnes mest av i printerne rundt omkring. ‘
  Avgjort nyttig og hensiktsmessig, men kanskje litt sånn standard og kjedelig. I overført betydning vil A4-personer bety folk som jobber i vanlige, anonyme jobber, med middels inntekt, de det er flest av, vanlige folk. Ja, ikke du, da! :-)

 5. Vel Dag Eigil, jeg har ikke hatt ferie enda jeg og du har kost deg med ferie i 7-8 uker nå.
  Noen sier det er godt med alt som er unnagjort, men jeg sier det er godt med det man har tilgode 😉

  Det blir sikkert en fin skolehøst og du får sikkert noen fantastiske elever :-)

  Gled deg :-)

  Takk for gode ord, Breiflabben. Dette går nok helt fint dette året, også. Har gjort det før, for å si det sånn. Og det er mye å glede seg over i hverdagen, også. Ha en fin dag fortsatt… :-)

 6. Hverdagene er vel hva man gjør de til selv. Jobben kan være morsom og fin å ha. Du har vel kjekke kollegaer som du gleder deg til å se igjen. Artig å høre hva andre har syslet med i ferien også. Så har du vel fri til helga…..

  Ja, og det nytter i alle fall ikke å møte hverdagen med surhet og dårlig innstilling. Kjekt å prate hyggelig med gode kolleger, også. :-)

 7. sympati? neeeeeeeeh… har jobbet siden mandag jeg. Akkurat nå er alle ferierene på hatlista mi:P hahahaha..

  menne…. altså… Ting blir nok likar i år, tror du ikke? Dere skal jo ha planleggingsdager – kan jo planlegge suksess så går det nok greit!! 😀 😀

  tror du ikke…..?

  Helt klart, Emoia. Heelt klart! Jepp, dette året blir det bedre. Vi har lært av tidligere års feil, vet å sette grenser for oss selv, får kjekke elever, etc. etc.. :-)

 8. livet ditt er tøft gitt..
  jeg tror faktisk at den første dagen er tøffere for deg enn for meg, for du må jo nesten ha glemt hvordan det var å stå opp for å gå på jobb? 😉

  Vi aner nok en aldri så liten ironi der. :-)

  Heldigvis varer den traurige følelsen ved jobbstart ikke så spesielt lenge. Når første dagen er unnagjort, er man liksom i jobbmodus og i gang igjen. Takk ellers for hyggelig kommentar. :-)

 9. Hahaha, hva er det du klager over? 😛 Du har jo laaaaaang sommerferie du! 😛 Jeg har nesten ikke hatt sommerferie i sommer (greit da, et år på fhs og 5 uker dassende rundt å gjøre ingenting, men 5 uker ferie når alle andre er opptatt med skole og jobb ekke helt ferie heller…). Men jeg nyter min siste uke med ferie jeg (selv om jeg jobber 8 timer om dagen), så slipper jeg skole-arbeidet hvertfall!

  (Og om en uke så har jeg skole fram til juleferien. For på høyskolen har vi ikke høstferie, såh!) 😛

  Joda, ferien har vært fin og velgjørende. Og egentlig litt velfortjent. Mye rart som skjedde i forrige skoleår, som gjorde det spesielt tøft for samtlige. Så får vi håpe at dette året blir bedre, da…! :-)

 10. Det er godt å høre!! 😀 Kan man forresten gi elever sparken? 😛

  Av og til kunne det jo vært fristende. :-)

 11. Det finnes jo av og til lyspunkter i jobbhverdagen også!

  Man får iallefall døgnrytmen på rett kjøl igjen 😀

  Ja, der har du sannelig et godt poeng. Fordeler med alt, det gjelder bare å se dem. 😀

 12. Nysgjerrig altså? 😉 Jo, han er selvstendig skribent, brukskunstner og oppusser for folk :-)

  Tenkte nok at du var selvstendig næringsdrivende, ja. Det er sikkert tøft nok, og ikke noe som passer for alle. Trygghetssøkende offentlig ansatte som overtegnede herremann, for eksempel. Dessuten har vi stort sett bare tommeltotter. På den annen side liker vi jo å skrive, burde kanskje gjort noe mer ut av det der. På en eller annen måte. :-)

Leave a Reply