Dag Eigil: Vi ble oppringt av en telefonselger i dag

Samtalen ble særdeles kort.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

23 comments


 1. Kortere enn dette innlegget, vil jeg tro 😉

  Du er nok inne på noe vesentlig der, ja. Ikke kjøpte vi noe, heller. 😀

 2. 😛

  Ikke ble det noe salg, heller. :-)

 3. avatar Ann

  Når slike ringer til meg så bruker det ikke å bli noen samtale overhodet 😀

  Hva, legger du rett på? Ikke en bitteliten hilsen en gang…? :-)

 4. avatar Etienne

  hehe… ang.. Pci Biotec og kreft, Dag Eigil: Reklame, det siste aksjevalg?

  For å rydde opp i evt.. misforståelser her.. og mulige nye sprøe igangsettelser av rykter, Dag Eigil, da jeg vel har brukt nok Tid egentlig på å besvare tull og tøys rundt person i laang lang tid her på Vgbloggen:
  (Skulle en ha blogga videre så hadde en vel gått i gang med å taste.. “Nei, jeg Har Ikke svenske naboer!”,

  1. Nabo..og kreft: Det er Godt mulig at en har en aksje som kan være med på å løse kreftgåten pga.. av for lite kontakt med Åse.. som alltid hadde tid til en glad samtale på veien hjem når hun kom fra bussen.. Hun var for øvrig fra Bergen, nærmere bestemt Laksevåg. Selvsagt burde en vært langt oftere oppom og besøkt henne også!
  At en føler litt tristhet og melankoli etter hun døde er naturlig.

  Følgelig var det nok ikke av reklameårsaker at en valgte PciBiotec.. Åse røyket..var ingen trimmer akkurat, men ungdommelig, hadde meget godt humør for det.. eh.. mulig noen bloggere føler skadefryd… men men.. hun kunne btw.. vel også ha bevitnet at en aldri har gjort noe galt i det virkelige livet, hverken under forhold eller annet under hjelp for andre.. (for en slagrammet mor.. at en bruker tid på det skulle gjøre så all verden.. en aktiv ferie er det blitt….truffet noen kjente etter hvert..og Langt viktigere å være ute i blant folk, enn all innelivet… bloggelivet.. som gjorde at en også ikke fikk særlig kontakt med en kreftdød mot slutten..

  Om Blogging generelt, Dag Eigil, synes jeg selv det var svært positivt i begynnelsen da en var nær på å få en tur med en hjelpeorganisasjon med reise mot Moldova i den andre bloggemåned.., som den lokale Hjelp Moldova, nær ved å bli under forespørsel til org. Ahead og Den slags reklame er jeg for!

  “Redde verden”-blogging og slå opp på blogg alt fra Africa Actions kampanjer til CodePink.. Å skrive seg under på disse og lignende kan en være noe til nytte… el. føle at en er noe til nytte…. men blogging 18 timer i døgnet.. og prøve å være som de andre her.. ikke særlig bra.. tenk på helsa.. kom deg ut..

  Det er absolutt sunt å komme seg ut i frisk luft og RL av og til. Det gjør vi faktisk relativt ofte. Stå på, du også. 😀

 5. Hihihi :-)

  Vi ønsket i alle fall selgeren en fortsatt god dag! Kjapt og effektivt.. :-)

 6. avatar Etienne

  .. om du liker at folk, naboer dør.. eller om du så noe humor i kommentaren over rundt det med “Nei, jeg har ikke svenske naboer”, ei annen er fra Gamvik, Nord-Norge, forresten og litt mer, ilmy, er uvisst, men dog jeg velger å le med… deg.. :)

  Selv synes jeg det var ikke så hyggelig at akkurat den naboen gikk vekk.. og stort sett er de vel bra alla samma.. for å ta en gjengs analyse..

  Må vel ikke spørre bloggere nå om å få slutte og røyke og begynne på med mer sosialt liv igjen òg! 😉

  Vi har heller ikke spesielt imot folk, ei heller svensker. De er stort sett veldig hyggelige. :-)

 7. avatar Etienne

  Litt reklame tåler du vel, Dag Egil:

  I morra blir det tid til 2 timers svømming.. og kan få det bokstavelig som “fisken i vannet”.. da det er dagsentertid….frisk nok til det nå¨, og kan gjøre det med relativt god samvittighet.. da den 80 årige slagrammede ble oppsittende i en fei.. når “budet” var på plass..

  Så det var dagens reklame for et noe sunnere uteliv.. ellers har ikke denne sommeren vært særlig bra værmessig for noen….

  Kanskje ikke den beste sommeren, nei. Men greit nok. Det gjelder å gripe de gode dagene når de er der. Og sommeren er ikke over ennå, vet du. Ja, kom deg nok ut i frisk luft. Det er sunt for det meste. :-)

 8. avatar Etienne

  – Bare Til slutt fra all tid som det har vært svart på spekulasjoner her..

  Vel, så har en til tider angra noe på at jeg har brukt tid på det.. da en hele tiden har fått råd om å ignorere usanne rykter.. og jeg til og med gitt beskjed hvilken rådgiver som sa ordet.. En ganske så annerkjent innen sitt fag.. Da folk fra the real life rundt det jeg har brukt bloggetiden på mye… kan fortelle at jeg aldri har vært annet enn ganske så o.k. barnepasser… Og har alltid vært temmelig ikke-ikke-ikke-voldelig av meg.. uten en her skal få alle inn og bevitne.. det fra Trond Sj.. til Lina…

  For første gang siden 90-tallet.. da ei Dyrkorn hjalp til med å få topp selvtilitt rundt skolefaga under en 4-årig voksenutdannelse.. blir det nå neste år påbegynt nye psykologsamtaler som skal handle om ett temaet som Grensesetting…. vel, blir kanskje i kombinasjon med friundervisning i regi av universitetet.. i Bergen…. og nytt initatiav til det en starta på i det første bloggeår.. språkkurs… komme seg ut i sunne kontekster på ny..

  mvh

  Nei, vold har heller ikke vi noe spesielt sans for. Det finnes andre måter å løse konflikter på. :-)

 9. Pingback: Tweets that mention Dag Eigil: Vi ble oppringt av en telefonselger i dag | Dag Eigil. Rett og slett. -- Topsy.com

 10. Mange spennende refleksjoner omkring telefonsalg her.

  Har som næringsdrivende gjennom mange år benyttet meg av flere gode tilbud markedsført på det viset, særlig telefonitjenester og reklamepåfunn. Telefonsalg er faktisk den tryggeste måten å kjøpe noe på, ettersom man alltid kan bestride kjøpet om det ikke holder mål.

  Men noe må man jo irritere seg over :)

  Hei og hopp, hyggelig at du stikker innom en tur. Lenge siden vi har hørt noe fra deg. Telefonsalg er sikkert veldig bra, og vi tviler ikke på at det er mange gode tilbud å hente. Her dreide det seg om en “heisann sveisan, Dag Eigil, hvordan står det til?”-type. Som skulle selge lodd. Akk og akk. Vi har liksom hørt det der før, på en måte. :-)

 11. Jeg har reservert meg så det er bare det jeg sier når de ringer 😉

  Ja, vi har også prøvd det der med reservasjonen. Men det later til at det ikke er alle som bryr seg synderlig om det der. Men det er jo et poeng å nevne for selgerne at man har forsøkt! :-)

 12. Ja det begynner å hjelpe, tror de har skjønt når det ikke er noe å hente….

  Ja, og enda bedre virkning har det når man ikke gir dem tid til å komme med de der overbevisende argumentene. En kjapp hilsen, og på med røret! Jadda…! 😀

 13. Hehe, ja her diskuteres telefonsalg inngående ser det ut som! 😀
  Blir i perioder oppringt jeg også, men har da avmeldt meg igjen, så stille fra den fronten en stund får jeg håpe! Ellers greier jeg ikke å få til kortere samtaler enn dette innlegget ditt. Jeg sier klart og tydelig – “jeg er ikke interessert” – men da kommer de alltid med en tirade om at – jammen vil du virkelig ikke ha gratis ditt og datt?? Også noen strofer om hvilket fantastisk tilbud dette er. Noen tips til å gjøre samtalen uhorvelig kort? 😀

  Vi har to varianter. Den ene er å si “Ha en god dag!”, og deretter på med røret. Den andre er å legge på med en gang vi lukter lunten… :-)

 14. Heldigvis så har jeg reservert meg fra slike jævler!

  Det har i grunnen vi også. Men det later til at det ikke alltid blir respektert. Og i det siste har henvendelsene begynt å komme via mobilen, også. Uansett, kort prosess… 😀

 15. avatar Sliceofheaven

  Hmm va gjorde du for å få samtalen kort da? Bruker si: jeg kjører bil jeg/ er på jobb 😀 Funker fint som fy. Ordet “neitakk” er visst noe de glatt ikke vil høre på, for det kommer som regel ett “Men” eller “jamen vil du ikke høre hva det går ut på først da?. Men jobb og bil har de visst nok respekt for- enda.

  Den der varianten med at du sitter i bilen høres jo bra ut. Har forståelse for at de faktisk skjønner det. Men her var det på hjemmetelefonen, så vi bare sa “Ha en god dag!” og la på… 😆

 16. Kort – Kortere – Kortest? :-)

  For å si det med REMA 1000: Det enkleste er ofte det beste! 😀

 17. Bare den ikke ble dyr så

  To kjappe, og vekk me’n. 😀

  Ellers håper vi at selgeren ikke ble forvandlet til et dyr, selv om vi liker de pelskledde ganske godt… :-)

 18. Jag är ju svensk. Så därför tog det ett litet tag tills jag fattade storheten i ditt lilla inlägg. Du ÄR en stor humorist! Jag skrattade gott!

  Nei, så hyggelig med fin kommentar, attpåtil fra Sverige! Joda, vi har en aldri så liten feelgood-blogg her. 😀

 19. avatar Ann

  Bengt: Ikke skyld på at du er svensk… Jeg har fattet hans poeng for leeeenge siden 😀

  Kjapp dame med humor, du! :-)

 20. Liker tegneseriestripa i Nemi. Hun fikk en selger på tråden. Selgeren spør “forstyrrer jeg?”
  Nemi spiser middag eller noe…

  Det hele ender i at Nemi oppsøker selgeren og ringer på døra hans og spør: “forstyrrer jeg?!”

  Syns det bør være en ny praksis… 😀

  Vi har også stor sans for Nemi, men akkurat den stripen har vi ikke sett. Imidlertid er jo poenget meget bra…! Ha en ellers fornydelig og klarsynt dag! :-)

 21. Og telefonselgere som kan være ssååå hyggelige …

  Ja, ikke sant…? Virkelig innsmigrende, som om de har kjent deg hele livet, liksom…! :-)

 22. Etienne: HÆ?

  Jeg burde vel ikke kommentere, men siden du kom med et sleivspark til meg, må jeg jo bare.

  Jeg lo av en eneste ting, og det var innlegget til Dag Eigil!! Unnskyld meg, men jeg leste ikke engang kommentaren din! Jeg kommenterer som regel innlegget, ikke kommentarene folk har skrevet.

  Etienne er frampå igjen, ser det ut til. Hvis det utarter for mye, får vi begynne å slette kommentarer! 👿

 23. avatar Gina

  Det morsomste er å være kjempeinteressert og spørre masse og bruke mye av tiden til selgern, for så å legge på xD Takk for at du ringte midt i middagen, dust.

  Hehehe…den der litt slemme varianten, ja. 😀

Leave a Reply