Dag Eigil: Vi som ikke vinner i slagordkonkurranser

brelett

Fig. 1. Eksempel på Brelett.  Illustrasjonsbilde.

Dere har sikkert sett dem fra tid til annen, disse slagordkonkurransene.  Produsenter av ulike varer og tjenester, som fra tid til annen lyser ut konkurranser der menigmann og -kvinne, med andre ord menigkvann, kan sende inn sine forslag til fengende, catchy  slagord, velegnet til til markedsføring eller lansering av nye produkter.  Vi har selv forsøkt oss i så måte, opptil flere ganger, merkelig nok uten den helt store suksessen.  Men med vår bortimot rudimentære vinnerlykke er det kanskje ikke så rart.

Vår smule fetter M.  fikset derimot biffen i sin tid, og det i rimelig ung alder.  Dette var i 1994, i forkant av Lillehammer-OL.  Man kunne blant annet sende inn forslag til slagord for daværende NSB Biltrafikk.  Unge fetter M. sendte inn sitt bidrag, og jaggu gikk han hen og vant OL-billetter til opptil flerfoldige familiemedlemmer.  Reise, opphold på hotell, VIP-behandling og ishockeykamp.  Hva han skrev?

Ingen drikk kan erstatte NSB Biltrafikk!

Som før nevnt, har vi også gjort våre kreative forsøk i salgsfremmende slagord-sammenheng.  En gang dreide det seg om en slagordkonkurranse for Brelett lettmargarin.  Hva vi skrev?

Alle liker Brelett, selv kvinnene på Bredtvedt!

Vi vant ikke den store premien.  Men vi fikk da en trøstepremie, i form av et målebånd. Ganske nyttig, i grunnen.

Målebånd004

Fig. 2. Trøstepremie i form av målebånd med Brelett-logo. Illustrasjonsbilde.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

7 comments


 1. Akkurat den siste der forstår også jeg hvorfor dere ikke vant 😆

  Og vi, som hadde anstrengt oss virkelig for å finne på det der! 😀

 2. Pines litt her, hva var Bredtvedt igjen? 😀 Fengsel, dårehus?

  Kvinnefengsel…. 😀

 3. Du er ikke alene :) Jeg minnes en meget nær slektning, reklamemann, da han tidlig i sin karriere var med på å utforme en reklamekampanje for BB, eller Bøndenes Bank som det het den gang.
  Plakaten han fikk laget var et bilde av en svær bonde oppå en traktor, bakfra, så man bare så den brede ryggen, havranakken og to svære traktorhjul. Han kjørte møkkaspreder over de vårlige jordene sine ute på Jæren et sted. Teksten var “Bøndenes Bank, banken du hevder deg best i !“.

  Meeen, jappene i BB på den tiden ville ikke vite av noe som gikk på “bønder” og absolutt ikke hevd, så det ble blankt avslag. Siden ble de jo “Føkkus Bank” eller noe i den duren og så gikk de på ræv, men det er en annen historie. Sikkert vel fortjent. 😀

  Men det var da kanskje de som mente at Bøndernes Bank var en gammel og hevdvunnen institusjon. Eller noe sånt. Ellers observerer vi jo at Fokus Bank har gjenoppstått. Akk ja. :-)

 4. Jeg vant ei kasse whisky en gang da jeg deltok i en Haggis og Skottland sak som Caledonian Airlines holdt en gang på åttitallet.
  Ordlyden var som følger og skulle ikke overskride et visst antall ord som jeg nå ikke husker hva var.
  Men altså Flabbens bevingede ord:
  “If you want to hunt haggis for any reason,
  autumn must be the season”

  Det var verdt ei kasse Glenlivet det som kostet meg flesk i tollavgifter.

  Men godt smakte det :-)

  Hunting haggis? Vel, vi vet ikke helt om vi fikk med oss poenget der, men gevinsten var jo flott, da. Syng med den der norske tollen. :-)

 5. Bli sjelett
  med nutrilett…

  Fantastisk! 😆

 6. Hahhaaaha, BB:D Det var dagens latter:D

  Enda bra at vårt lille slagordsforsøk var til nytte for noe, i alle fall! :-)

 7. Ååå, det glemte jeg å si: Jeg fikk ekstrapremie en gang for det fantes en sjokolade som kaltes femminutt. Jeg skrev ikke slagord, jeg skrev en halvsides novelle og fikk ei diger eske med massevis av femminutt 😀 Dævven, jeg var lei av den sjokoladen til slutt 😆

  Jøss! Men det var sikkert både søtt og godt, så lenge det varte! :-)

Leave a Reply