Dag Eigil: En moden og irritert herre får inkassovarsel

Vi er som kjent en dannet herre med høy moral, også hva gjelder det økonomiske.  Det ligger i vår natur og gode oppdragelse at vi alltid betaler våre regninger når vi skal, prompte og innen betalingsfristen, så langt det lar seg gjøre.  At man for eksempel vet om regningens eksistens er her å regne som en avgjørende faktor.

Så her sitter vi med en regning fra Nuform og Gothia Finans as.  Eller for å si det mer konkret: Her sitter vi med et inkassovarsel fra de ovenfor nevnte etablissementer, med tilleggsgebyr.  Det påstås at det her er noe galt.  Det mer enn hintes om at vi ikke har skjøttet våre økonomiske forpliktelser.  Det dreier seg ellers om noen lusne hundrelapper, og en regning vi for øvrig betalte 3. august 2010.  Ved gransking av denne regningen står det riktignok at den forfalt 16. juli, men så er det jo konteksten, da.

Vi vet ikke hva slags verden brave økonomimedarbeiderne hos Nuform og Gothia Finans beveger seg rundt i, eller hvorvidt de er fortrolige med ellers allment kjente begreper som for eksempel ferie.  Dere vet, de få ukene i året der folk ifølge ferieloven har rett på noen uker med betalt fritid.  De ukene der folk gjerne reiser vekk fra sin bopel og gjør noe annet, opplever saker og ting i en annen setting enn i den delen av året som er preget av hverdag, opp klokka seks, arbeidsrutiner, stress og klokkestreng.  Det er mulig at Nuform- og Gothia Finans-medarbeiderne bare jobber med pengeinnkreving hele tiden og ikke er omfattet av ferieloven, men det er altså vi.  Videre er det vanlig at man benytter seg av Postens for øvrig overprisede tjenester i forbindelse med stopp og oppbevaring av post når man reiser vekk, noe vi også dette året har gjort.  Det tar ellers gjerne noe tid før den oppsamlede postmengde blir levert etter feriehjemkomst, og det er heller ikke uvanlig at det kan bli noe ekstra reisevirksomhet og fravær fra heimen nettopp i ferietiden, for eksempel for å besøke aldrende foreldre og slekt for øvrig. 

Derfor oppfatter vi det i dag mottatte inkassovarselet i ferietiden som en utidighet.  Eller for å si det litt mer folkelig, slik at selv Nuform- og Gothia Finansmennesker forstår det: Dere gjør det godt i konkurransen med flatlusa hva frekkhet angår.  Det er tydelig at et begrep som kundevennlighet er for et uforståelig fremmedord å regne i de kretser. 

Nuform og Gothia Fians skal slappe helt av.  De lusne hundrelappene vil bli betalt, balansen vil bli gjenopprettet, og det vil bli orden i kaos.  Samtidig gleder vi oss til å si opp vårt mellomværende med Nuform og dere lakei Gothia Finans, med øyeblikkelig virkning.  Dere kan beholde de bedritne slankepillene deres, og vi går ut fra at dere vet hvor dere kan stappe dem.  Samtidig gjør vi oppmerksom på at vi for framtiden ikke ønsker å få verken innboksen eller postkassen vår forurenset med noen av deres tilbud.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , ,

13 comments


 1. Hahaha, terningkast seks 😀

  Vi takker og bukker ærbødig.. :-)

 2. Betal regningene dine gutt!!

  But of course! 😆

 3. avatar Etienne

  hehe….
  Min “alle er etter meg”-blogging for ikke å ha blogget bra nok, Dag Eigil:

  Punkt 1: Det er ingen som gir råd om å skulke.. legge ned arbeidet for å være hjemme å blogge..

  Punkt 2: Det hadde vært en god del sunnere å følge helseråd fra Sunnaas og tatt til følge en henvisning til Drevelin i Bergen.

  Punkt 3: Økonomiske problemer ble en Illudert.. en illusjon.. en manipulert virkelighet av å delta på nettet..

  Hmmmm…er vi ikke en smule off-topic her, Etienne…? :-(

 4. (Og nå gikk det nettopp et lys opp for meg: Man får faktisk betalt i ferien, akkurat som når man er syk! Hmm… Jeg har tydeligvis mye å lære, jeg som kun har vært time-ansatt…:P Men feriepenger har jeg hørt om da, og de pleier å komme godt med! :D)

  Man har rett på fem ukers ferie, ja. Med feriepenger. Egentlig litt herlig. Og i tillegg har man jo av og til litt avspasering… :-)

 5. avatar Etienne

  Punkt 4: – Det er en god del sunnere å komme seg ut.. blant folk igjen og komme seg i virke iallefall de 2 dagene en har arbeid…. Og kanskje ta opp igjen den trenden med å lese noe igjen.. i det siste ordinære arbeidet.. en hadde..

  Absolutt sunt å komme seg ut i RL, ja. Real Life. Der er vi for øvrig ofte. Men vi har hatt ferie, som dessverre nå uvegerlig går mot slutten…..akk ja… :-)

 6. avatar Etienne

  mmm.. det høres noe rart.. merkverdig ut at en har en jobb å gå til ved uføretrygd.. men det har en altså..

  Og skal en blogge på slike dager.. så må en være hjemme fra arbeidet.. enkelt og greit.. :)

  Ja, for all del. Det er godt og sunt å ha en jobb å gå til. Det skaper rytme i tilværelsen, og gjør at det er forskjell på hverdag og helg eller ferie. Ikke bra dersom alle dager blir like. Ellers pleier vi ikke å være hjemme fra jobben for å blogge, hvis det er det du sikter til.

 7. Unnskyldningen for slike evneveike loffhuer er vel at alt går automatisk når det gjelder dato og utsending av inkasso, ferietid eller ikke. Kyss meg der de stapper slankepillene sine. HAH!

  Ja, det er nok dette som kommer til å bli essensen av svaret vi vil får fra Nuform når vi ringer dem i morgen mandag. Men vi aksepterer ikke slik behandling, uansett. Så de har tapt en kunde. :-)

 8. avatar menthos

  Vi ser verden slik vi vil.
  Det betyr ikke at vi kan forholde oss til den slik vi ønsker at den skal framstå.
  Ville bare si det.
  Ellers er du jo en oppegående kar og vet vel selv best.

  :)

  Nei, det har du helt rett i. Verden opfører seg sjelden slik vi ønsker at den skal, og ting har sin egen dynamikk. Joda, vi regner oss som rimelig oppegående. Ha en ellers fortreffelig dag, og forhåpentlig også morgendag. :-)

 9. Jeg ringer dem jeg Dag Eigil og sier at jeg har akkurat kommet hjem fra seks uker på safari i Afrika og da går det som regel greit.

  Særlig hvis det er ei jente i andre enden :-)

  Ellers så kan dem bare drite og dra. Basta 😉

  Vi skal nok sørge for å løfte av røret og ta en prat med dem når det blir mandag og hverdag. Så får vi høre hvem som svarer, og ikke minst hvordan vedkommende svarer. Og så tar vi det derfra. Ha en fortsatt herlig dag på de aller flest vis. :-)

 10. avatar Abi

  Vært der jeg også. Jeg sa opp abonnementet til riktig tid men boksene kom og til slutt ringte jeg forbrukerkontoret, da ble det stopp på pissepraten deres.

  Jo, takk for rådet. Vi forsøker oss først med en vanlig oppsigelse av pilleabonnementet. Men dersm dette ikke er tilstrekkelig for å få dem til å fatte poenger, får vi gå til forbrukerkontoret, vi også. :-(

 11. Slike smålige hensun som kalender og ferieavvikling tas ikke hensyn til i finansverdenen. Og siden finansierings- og inkasso-selskaper i høy grad lever av sine mange gebyrer, kan du ikke veente særlig stor forståelse fra det hold.

  Egentlig har du bare ett forsvar:
  Du kan konsekvent nekte å handle med bedrifter som ikke greier å holde styr på sine fakturaer selv.

  “Så dere har en factoring-avtale? Vennligst stryk meg i deres kunderegister pr omgående og kontakt meg kun når dere har rutiner som muliggjør direkte fakturering!”

  Tenk om folk begynte å følge slikt prinsipp? Kan hende ville bedrifter tenke seg om et par ganger? For selv om de slipper å passe på sine forfallsdatoer selv (noe som burde være relativt enkelt i disse data-tider, så kan det jo være tvilsomt hva angår lønnsomhet når 25% av kundebasen forsvinner?

  Ja, dessverre kan det se ut til at disse firmaene ikke tar slike smålige hensyn. De er bare å dure i vei, og sende ut krav og inkassovarsler, uansett tid på året. Og ja, firmaene hadde nok kanskje revurdert sin policy vedrørende fakturering dersom folk hadde boikottet litt mer. Men nå er de i alle fall kvitt denne kunden. :-)

 12. Virket slankepillene, må jeg få spørre?

  Det dreier seg om såkalte karboblokkere. Hindrer opptak av karbohydrater fra det man stapper i ansiktet. Ikke helt ueffent, i grunnen. Så, ja. :-)

 13. Dette skjedde KUN pga. at slike selskaper SPEKULERER i at folk ferierer. Det kan du banne på.. En digresjon: Jobber VI i sykehussektoren..? *gliser*

  Ja, vi mistenker også at det foregår en viss spekulasjon i det der. Helt klart. Ellers jobber vi i den pedagogiske bransjen. Det kan ha sine sider, men vi antar at det tross alt er bedre enn i helsevesenet. Om det ellers foreligger et behov for slanking av vårt struttende legeme? You bet! :-)

Leave a Reply