Dag Eigil:Ripsbær med iskrem til dessert i dag

 Ripsbær med iskrem til dessert i dag. Sikkert ikke helt sunt, men godt er det!

Ripsbær med iskrem til dessert i dag. Sikkert ikke helt sunt, men godt er det!  På den annen side har vi slått plen med håndklipper, raket og kjørt vekk gress og slått med ljå.  Så nå er tiden inne for å plukke litt solmoden rips fra de bugnende buskene her hos moderen ute på øya, blant annet til en smakfull dessert.  Vi løfter på noen tunge grener, og setter i gang. De røde bærene henger i rikelige klaser.  Joda, bærhøsten er absolutt en av sensommerens gleder.

Hvordan det smakte, etter en herlig middag bestående av veltilberedt, kokt klippfisk, nye poteter og hjemmelaget kålrabistappe?  Helt fantastisk.  Og Tanteprinsesse: Iskrem er avgjort et bra alternativ til vaniljesaus.  :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

7 comments


  1. Veldig sundt for psyken 😀

    Det mener selvsagt vi også. Helt nydelig, faktisk… :-)





  2. Rips er sunt og spises vel strengt tatt med vaniljesaus;)

    Ja, og vi føler oss da også riktig så sunn her vi sitter og taster. Vaniljeis er da ellers absolutt et godt alternativ til vaniljesaus. Anbefales! :-)





  3. Og da regner jeg selvsagt med at det var selveste Kremen av Iskrem? Rips er godt, men det er jaggumeg klippfisk au :)

    I forbindelse med slike kulinariske utskeielser er selvsagt kun det beste godt nok, også hva gjelder iskremen! :-)
    Klippfisk tilberedt på gammeldags og godt vis, med godt og tradisjonelt tilbehør, er en gastronomisk høytidsstund. :-)





  4. avatar Ann

    Naboens rips henger over gjerdet og frister meg til det helt uimotståelige her… Og fryseren er jo full av vaniljeis… 😛

    Hehehe…da er det jo bare til å sette i gang med sankingen! God appetitt. :-)





  5. Nå er det nesten så jeg sikler her jeg sitter…. rips og is eller vaniljesaus – alt er kjempegodt 😉

    Nydelig, vet du. Helt nyyydelig… :-)





  6. Namenam :-) Her er ikke ripsen skikkelig moden enda, så jeg må nok få smake hos deg 😉

    Vi unner deg en riktig solid porsjon! 😀





  7. Klippfisk er grøss, men rips er nam! Disse var jo svære. Glemte å legge nett på vår lille busk i år, så fuglene har fått gleden av de som vokste hos oss.
    Det er noe eget med å gå å beite bær i hagen nå om sommeren.

    Ripsbær kan så menn ha sin sjarm, for å si det sånn. Og stikkelsbær. Og etterhvert, plommer. Klippfisk tilberedt på tradisjonelt vis er nammenam! Men kanskje det er det som de engelsktalende gjerne kaller “an acquired taste”, omtrent som å lære seg til å like kaffe? :-)





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *