Dag Eigil: Noen bilder fra tunet her ute på øya

Karmøy 4.august 2010002

Vi oppholder oss nok en gang noen dager hos moderen her ute på øya, der det er diverse arbeidsoppgaver å gripe fatt i både inne og ute.  Hagen er stor, så en stor del av det dreier seg om utearbeid.  Plener skal klippes og busker skal stusses, og det skal slåes med ljå.  Og her bruker vi ikke noen motoriserte greier.  Nei, her er går plenklipperen på ren “brødgass”.  På den annen side er det god trim.  I tillegg til disse aktivitetene, benytter vi dagene til å besøke slekta som fortsatt er bosatt her på øya.  Dagene har stort sett vært preget av det danskene vil kalle “godt og tjenligt Vejr”,  hvilket bidrar til at arbeidet blir triveligere.  Og området her på tunet er rimelig velholdt.  Her har vi noen roser som vokser ved garasjedøren.  Flott rødfarge.

Karmøy 4.august 2010001

Her har vi rosene noe mer på avstand.

Karmøy 4.august 2010003

På fine dager kan det bli riktig så lunt og solvarmt her nede ved de gamle klessnorene, en flott plass å eksponere sitt mer eller mindre struttende legemet for solens stråler når forholdene ligger til rette.  Dette området var en tid noe overgrodd, men over tid har vi saget ned en hel del småtrær og kuttet vekk en hel del kratt.  Så nå begynner det å bli riktig hyggelig der igjen.

Karmøy 4.august 2010004

Moderen er fortsatt meget oppegående, og gjør fortsatt imponerende mye hagearbeid selv.  Ingenting å si på blomsterbedet her.

Karmøy 4.august 2010005

Eller her, fra en annen vinkel.

Karmøy 4.august 2010006

Flere blomster her.  Blomster hører som kjent sommeren til.  Og hvem sier vel at august ikke er en sommermåned?

Karmøy 4.august 2010008

Massevis av gress, høymol, sløke og ikke minst brennenesler her på denne teigen.   Og dette er bare et lite utsnitt av den.  Det er bare til å gå i gang med ljåen.  God trim, det også.  Etter en svett runde her er det absolutt viktig å sjekke om det kryper flått rundt på legemet.  Hittil har vi vært heldig, og bare fått på oss noen få slike beist.  De fleste før de har fått festet grepet. Vi har visst ikke så smakfullt blod at det gjør noe.  Det er i alle fall vår teori. :-)

Karmøy 4.august 2010010

Her er vi tilbake til solingsplassen igjen.  Den gamle benken har nok sett sine beste dager, så vi har tatt ut en campingstol.

Karmøy 4.august 2010011

Et flor av ubestemmelige, men likevel vakre, ville sommerblomster på solingsplassen.

Karmøy 4.august 2010012

Vi har tatt turen lenger ned i hagen, nærmere veien.  Her er det en hel del plen som rett som det er må klippes, og ikke minst rakes.  Det er også en del bærbusker her, fortrinnsvis ripsbusker.  Flust med bær på dem på denne tiden. 

Karmøy 4.august 2010013

Det vokser også en hel del såkalt Fredløs her.  Vakre, gule blomster, og planten ser ut til å trives godt. Vi har tatt med en tue hjem til residensen i Oljebyen, og de ser ut til å trives rimelig bra der, også.

Karmøy 4.august 2010014

Mye rips, ja. Nesten for mye.  Men det er sikkert flust opp med både vitaminer og mineraler og fiber og annet sunt i dem.  Kanskje det går an å lage litt ripslikør?  Vi mener å ha lest et sted at rips egentlig ikke egner seg til likør, men andre, herunder en medblogger, hevder at det går greit.  Kanskje et forsøk verdt likevel?

Karmøy 4.august 2010016

Gamle trær og annet rart som vokser og gror der i den nedre delen av hagen.

Karmøy 4.august 2010017

Nede fra veien kan man se opp mot huset.  Ganske idyllisk, ikke minst på en flott sommerdag.  For eksempel i august.

Karmøy 4.august 2010018

Veien og oppkjørselen til eiendommen, pluss noen forvokste bærbusker.

Karmøy 4.august 2010019

Og opp mot huset igjen, denne gangen fra en litt annen vinkel. 

Ha en fin dag og uke videre.  Håper dere likte vår lille hagereportasje her fra øya. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

5 comments


 1. javisst likte jeg den! En flott feriereportasje ikke ulik det jeg skal presentere når jeg er ordentlig på nett igjen en dag i neste uke…

  God sommer videre!

  Hyggelig med fin kommentar fra dyktig fotoblogger. Ikke utenkelig at vi må spørre deg til råds om ett og annet hva gjelder bilder på bloggen. Disse bildene ble tatt med noe i nærheten av et fotografisk leketøy, men det funker da på et vis. Ha en fortsatt herlig dag.. :-)

 2. Ååååå…. Sånne gamle tørkestativ hadde vi i hagen når jeg var liten, med huske i! Der lekte jeg masse der, og husker fortsatt første gang jeg klarte å klatre til toppen 😀

  Ja, det kan nok tenkes at slike gammelmodige innretninger vekker minner hos noen og enhver. Og hvor såre vanlig det var å tørke klesvasken ute i den tiden det ikke var så spesielt vanlig med tørketrommel. Akk ja, det var andre tider. Men så lukter jo utetørkede klær godt, da… :-)

 3. Ti av ti Rednecks anbefaler 4hk Briggs&Stratton med oppsamler. Arbeidet blir en lek! Og for krattet: en nett liten motorisert kantklipper med gressblad og aksling, tar både kratt og knøs og små busker 😀

  Takk for konstruktivt innspill. Vi får se hvilke behov som foreligger når neste hagesesong eventuelt opprinner. På den annen side er jo “gampemetoden” vår her god som trim. Brenner av en en del kalorier her, kan man jo si. Fordeler med det meste, det gjelder bare å se dem… :-)

 4. Jaaa:D
  det lukter kjempegodt :) Vi brukte dem til å tørke klær vi – og har fortsatt ikke tørketrommel. Bare flyttet klessnorene oppunder verandataket!

  (Har du forresten vært innom og lest sisteinnlegget mitt ? (A))

  Klart at vi har vært inne og lest og kommentert, vet du. Veldig fint at du er tilbake.

  Ellers kan duften av soltørket og nyvasket tøy så absolutt ha sin sjarm, ja… :-)

 5. Flott eiendom! Så det var her gentlemannen trødde sine barnesko? Ikke rart det ble folk av deg 😀

  Vi tilbrakte noen formative år der, ja. I ungdommen. Det må vel ha vært 5 år. Før det bodde vi faktisk der vi bor nå, altså i vår fødeby. Vi er ekte Siddis, må vite! :-)

Leave a Reply