Dag Eigil: Hva, bare toalettpapir?

Skilt

Nei, skulle man sett på maken.  Vi vet jo fra før at svenskene kan finne på å sette opp merkelige skilt, men nå later det til at man har begynt å ta etter broderfolket også på dette feltet.  For hva fikk vi vel å skue da vi i egenskap av verdig trengende steg inn på toalettet om bord på den ellers utmerkede hurtigbåten “Tyrving”, på vei ut til øya?  Sterke meldinger, for å si det pent.  Her kommer vi inn i den typen lokaler hvor selv Kongen går alene, med særdeles uttalte behov for lettelse både på den ene og den andre måten, og så er det ikke anledning til å putte annet enn toalettpapir opp i skålen? 

Det er sjelden vi dannede og veloppdragne herrer gjør bruk av grove og vulgære vendinger, men her ble vi så fortørnet at det simpelthen ikke er noen vi utenom.  For hvis det er slik de toalettmessige ærender skal forrettes, hvor i huleste gjør en da av kroppens ekskreter?  Eller for å si det litt sånn folkelig: Hvor i huleste gjør en da av selve DRITEN?  Er det meningen at man man skal medbringe en pose, og ta den med seg hjem?  Ja, det skulle sannelig ha tatt seg ut!  Vi er vanligvis en lovlydig herre, men her måtte vi simpelthen frigjøre oss fra samtlige hemninger, og nærmest begå sivil ulydighet.  Så vi satte oss på rammen, og lot det stå til.  Med toalettpapir og det hele.  Det får da være måte på, selv i maritime omgivelser.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

9 comments


 1. hmmmmm, hadde ikke tolka det på den måten, men hvorfor ikke;)

  Vi herrer må jo gjerne har klare meldinger, vet du…hehehe… :-)

 2. Hehe – jaså ni norrmän har tagit efter oss också när det gäller konstiga skyltar. Jag älskar roliga skyltar! Och här i Sverige har vi minst en (väldigt populär) blogg som bara innehåller kul skyltar. Kanske blir det en liknande i Norge? Och här i Sverige har vi svarta bajspåsar till våra hundar. MEST till hundarna … men …

  Her i Norge har vi som kjent tradisjon for å ta etter dere svensker på de fleste områder, vet du! 😀

 3. Det var da noe dritt :)
  Artig vri da :)

  Litt sånn drittprat. Men skiltet innbyr jo virkelig til slikt… :-)

 4. Drittprat… 😆

  Vi har vår analstadiumsdag i dag! 😀

 5. Jeg hadde nok gjort det samme ja :-)

  Ja, det er nok egentlig den beste løsningen, tross alt. Og det enkle er som kjent som oftest det beste. Er det de som hevder… 😀

 6. Det var nå i det minste anledning til å kaste papiret i skåla der. :-)
  Var på tur lengre sør engang, og der var ikke engang det tillatt. Der måtte papiret fint kastes i en kurv ved siden av doen 😉

  Ja, og akkurat det der med papiret i skålen er jo uansett en lettelse. Vi har også hatt gleden av å besøke steder der man må kaste det brukte toalettpapiret i en kurv ved siden av doen, for å hindre tette kloakkrør. Ikke akkurat lekkert, noe av det der. :-)

 7. avatar aase

  Nei, her hadde eg så fort som mulig gått rett på den engelske advarselen og sørga for å ikkje miste framandarta eller utanlandske produkt ned i skåla. Lett bearbeida norsk (glad-)mat bør kunne godkjennast, da vel…
  Tenker det gjekk greit, eg;-)

  Ja, vi håper også at det egentlig gikk rimelig greit. Forholdene tatt i betraktning. Selv gladmat skal jo fordøyes! :-)

 8. Se på den engelske teksten 😀 Ikke kast utenlandske artikler i dass 😀

  Nei, helst ikke. Selv om det ofte står mye dritt der! 😀

 9. avatar Ann

  Som Red sier… ingen utenlandske artikler… er du utenlandsk statsborger, så har du altså et lite problem… men jeg har løst det, har alltid hundeposer i lomma :)

  Hehehe…utelandske statsborgere må kanskje ha egne avtreder der de kan plassere sine utenlandse artikler. Egentlig en fantastisk tanke. Ellers er jo hundeposer nyttige til så mangt! :-)

Leave a Reply