Dag Eigil: Velmodnede mennesker på dannelsesreise til Indokina. Annen bolk: Phan Thiet.

Sea Lion Resort, Phan Thiet. Huset der vi bodde. (Small)

Etter noen hektiske og opplevelsesrike dager i Ho Chi Minh City, var det tid for å forflytte oss til neste feriemål, den lille fiskerbyen og badestedet Phan Thiet.  Dit dro vi i bil, ca. 4,5 timers kjøring avhengig av trafikkforholdene. I forhold til millionbyen vi forlot, kom vi nå til rimelig landlige forhold.  Men selv om fisket nok fortsatt er viktig, satses det sterkt på turisme.  Det var derfor en hel del flotte hoteller i området, og det var drøssevis av serveringssteder opp gjennom det som vel må karakteriseres som stedets hovedvei.  Mange av disse var imidlertid enkle og sjarmerende.  Det fantes også en hel del spa-behandlingssteder der, så det er tydelig at også dette er noe de satser på.  Stedet vi bodde het Sea Lion Resort, en stor og meget vedlholdt palmehage med en hel del frittstående bygninger.  Moderne og imponerende.  Her står vår hustru – velsigne henne – og Mr. T. foran inngangen til huset der vi bodde.

Sea Lion Resort 3, Phan Thiet. Palmehaven 2 (Small)

Pent og probert, får man vel si.

Sea Lion Resort, Phan Thiet. Palmehaven (Small)

Flotte stier førte til restauranten, resepsjonen, svømmebassenget eller hotellstranden. Vi var der i lavsesongen, så det var rimelig fredelige forhold der.  I alle fall til det store helgeinnrykket av lokale teambuildingdeltakere ankom i helgen.  Men det var bare hyggelig.

Hotellstrand 1 Phan Thiet

Nydelig hotellstrand, nesten heltg for oss selv. Herlig  badetemperatur der i Sør-Kinahavet.

Hotellstrand 2 Phan Thiet

Fredelig og fint, i alle fall i starten.

Hotellstrand 3 Phan Thiet

Slett ikke verst, nei.

Gatebilde med butikker, Phan Thiet. (Small)

Oppover den lokale hovedgaten finner man ganske som forventet mange butikker og spisesteder, og en del spa-behandlingssteder.

Gatebilde 2, Phan Thiet. (Small)

Ubestemmelig etablissement i Phan Thiet.  Vi fant ikke helt ut hva dette var. 

Gatebilde 3, Phan Thiet. (Small)

Relativt fredelige trafikkforhold i Phan Thiet, og lite eksos og støv.  En lettelse etter de til dels skremmende trafikkopplevelsene vi hadde i Ho Chi Minh City. 

Apotek, legekontor og optiker i Phan Thiet (Small)

Apotek, legekontor og optiker i samme bygning.  Not bad!

Butikk for krokodilleprodukter, Phan Thiet (Small)

Av alle ting, butikk for krokodilleprodukter.  Sikkert spennende for noen.  Vår hustru – velsigne henne – var imidlertid mer bekymret over den grumme skjebnen til krokodilleproduktenes opprinnelige eiere. 😀

Væskeinntak er viktig, også i Phan Thiet. (Small)

Væskeinntak er viktig i varmen.  Det er greit med kultur, men man kan fort bli både dehydrert og det som verre er dersom man ikke passer på å få i seg nok væske.  Heldigvis var bød det ikke på problemer å skaffe nok smakfull og restituerende væske, gjerne med en pen og forlokkende brunfarge.

Velsmakende og velgjørende væske i Phan Thiet (Small)

Velsmakende og velgjørende væske kunne man erholde for ca. 20 000 vietnamesiske Dong, tilsvarende ca. 5 kroner.  Ingenting å si på verken pris eller kvalitet!

Utsikt ut mot gaten fra vannhull, Phan Thiet (Small)

Og mens man sitter der med sine duggende glass, kan man kaste et blikk ut mot gaten og livet der.  Rolige forhold, ja. Eller som svenskene gjerne sier når de snakker engelsk: Life is good!

Lokal hund, Phan Thiet (Small)

En lokal hund kommer gående, og legger seg ned.  Antakelig er det hunden til vannhullets eiere.  Vi følte oss imidlertid en smule betenkt her.  Vietnamesere spiser nemlig hunder.  Men forhåpentligvis er denne et familiemedlem, ikke mat… hmmm.

Indisk spisested i Phan Thiet (Small)

Dersom vi skulle få et abrupt behov for å innta indisk mat en dag, lot dette seg også ordne.

Lokale fiskere gjør klar nett og fiskebaljer, Phan Thiet (Small)

Lokale fiskere gjør klar garn, tau og…vel, fiskebaljer.  Baljene blir tauet ut til fiskefeltet av en fiskebåt, og så forrrettes det en høyst eiendommelig prosess for å få fangsten, med nett, tau og fiskebaljer.  Dette kan foregå helt inntil strendene enkelte steder, andre steder lenger ute til havs. 

Innlegget oppdateres, følg med, følg med…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , , , , , ,

8 comments


 1. Sukk… lengter tilbake allerede… :-)

  Tenker litt i de baner, ja. Ikke minst med drittværet utenfor. Litt herlig å drive litt med disse bildene, da. :-)

 2. Fint promoterende innlegg Dag Eigil. Kanskje jeg skulle legge turen til Viet Nam i vinter?

  Men du, på hvilken størrelse legger du inn bildene dine?

  De fortjener da full størrelse. Legg dem inn med full størrelse. Jeg tror du har “haket ut” meduium størrelse med en begrensning på bredden.

  Se etter det neste gang du laster opp.

  Bredde 550 px eller hva det var og full størrelse.

  da blir bildene dine mye bedre å glåme på for oss sjåarar 😉

  Er rimelig grønn og uvitende hva gjelder det der med bilder og størrelse. De bildene vi tok med dititalt kamera, var for store. Burde sjekket kamerainnstillingene. Men nå har man installert en plug-in fra Microsoft, der man kan “resize picture”. Der får man da opp en del valg. Har nok valgt “small” som størrelse, siden vi var redd for ikke å få lastet dem opp. Fikk ikke haket av for større enn “medium” i den der bildeopplastgingsboksen. Akk ja. Får prøve oss litt fram. Ellers takk for gode råd. :-)

 3. Veldig spennende, Dag Eigil.

  Jammen setter du fart i reiselysten min!

  Og jeg er enig med Breiflabben:

  Bildene dine fortjener å vises i full størrelse. :-)

  Bredde opp til 750 px (omtrent).

  Bildene jeg har på det siste innlegget mitt har omtrent 790 px og full størrelse og ligger i “senter”, og jeg synes godt de kan være så store.

  (Omtrent 100 kb, – varierer litt.)

  Da blir det enda bedre for oss å se dem. :)

  Og du har plass i massevis, for du har jo ikke så mange billedinnlegg fra før.

  Jeg ser frem til flere fornøyelige beretninger fra dannelsesreisen for modne pedagoger og hustruer. 😉

  Takk for hyggelig og fyldig kommentar. Mer kommer, både bilder i dette innlegget, og andre reiseinnlegg.

  Vi sliter litt med de der bildegreiene. Dine store og flotte bilder er jo veldig bra, og våre små snapshots kommer neppe opp mot dem, men vi ser jo klart at de burde vært noe større. Takk for råd og vink. :-)

 4. Starlett har delvis rett i det hun sier og du Dag Eigil tar feil.

  Med ditt blogglay-out så mener jeg Carpe og jeg kom fram til en størrelse i bredde på 550px.
  Men du velger feil i vgb-opplasteren Dag Eigil. Der må du hake av for “full størrelse” og gjerne sentrert som Starlett sier.

  Hun bruker 750 px i sitt lay-out somk er breder enn ditt. Hennes lay-out tåler 731 eller 732px som er det det samme som mitt.

  Se etter størrelsen i vgb-opplasteren Dag Eigil, det vises i ditt oppsett også.

  Bruk den enkle filopplasteren og du vil se at det er en “small”, “medium” og “large” eller “full”. Det er den siste du må bruke hvis du har satt din bredde til 550 som jeg mener var det vi ble enige om en gang i tiden.

  Til Starlett. Ditt blogglay-out tåler ikke mer enn 731px i bredden. Velger du noe større så får du fortegning, med andre ord så blir bildet ditt høyere da det ikke er noen videre begrensning den veien.

  Hvis du ser på bildene dine, så tror jeg du vil se på “egenskaper” at de har 731px og så ligger de ikke sentrert.
  Slik ser i hvert fall jeg dem.

  Kikk litt nøyere neste gang du laster opp bildene og bruk full størrelse.

  Vi takker for gode råd og innspill i bildesammenheng. Så får vi se hva vi får til. Ellers burde vi kanskje gjort noe med vår egen blogglayout, også. Akk og akk… :-)

 5. Siden bildene ikke inneholder små detaljer synes jeg bildene er helt greie jeg men.

  Starlett – undertegnede hustru har lagt uagt ut hele syv beretninger – bildeløse, men illustrerende i alt sitt innhold, vil jeg påstå – fra selvsamme dannelsesreise! Bare klikk deg inn på http://32387.vgb.no

  Kan være enig i at bildene nok kanskje er litt små. Ellers kan hustruens reisebeskrivelser absolutt anbefales! :-)

 6. Joda Solveig, men det er bare et lite tastetrykk og så er bildene i full bredde og betraktelig mye bedre å de på.
  Dag Eigil, jeg har akkurat sjekket bredden for ditt lay-out og det er 536px.

  Det samme som hos Carpe.

  Du verden, ser man det. Og Carpe er jo god på det der med bilder, for å si det slik. Joda, kanskje det er et visst bildehåp for oss, også… :-)

 7. JEG VIL REISE!!!! Misunnelig nå!

  Kan anbefales. Gjør det så snart dere får sjansen. :-)

 8. Koselig å se og lese ;))

  Hyggelig at du likte vår lille reisebeskrivelse. Mer kommer, både hva gjelder bilder i dette innlegget, og i andre reiseinnlegg. :-)

Leave a Reply