Dag Eigil: Frokost med forviklinger

Tirsdag formiddag. En fyldig herremann i sin beste middelalder står opp til en sen og dannet frokost.  Man nyter  da fortsatt sin velfortjente pedagogferie, selv om hustruen atter en gang har begynt innsatsen med å holde de der sabla hjulene i gang.  En rolig frokost i ro og mak, komplett med morgenaviser.   Duften av nytrukket kaffe begynner å bre seg.  Bløtkokt egg og grovt frokostbrød fra REMA 1000.  Selv tjukkaser trenger mat, og frokosten er som kjent morgenens viktigste måltid. Nå mangler bare selve prikken over egget, det som vil få smaksløkene til formelig å vri seg i vellyst: Litt sursild!  Med en elegant og glidende bevegelse åpner vi kjøleskapsdøren, men HEKKAN!  En hvit beholder detter plutselig ut av skapet, uten å spørre om lov, og deiser i gulvet med et dumpt klask.  Ja, nettopp.  Spannet med sursild.  At noe såpass lite kan gjøre så mye av seg, er egentlig utrolig.  Forrige måneds velting av kaffeboksen var for intet å regne i forhold.  Et osean av sursild, løk og lake flommer ut, og later til å dekke hver eneste kvadratcentimeter av kjøkkengulvet.  Det er rart hva slikt gjør med frokoststemningen.  Hadde vi hatt åndsnærværelse nok, skulle vi bildeblogget kalamiteten. Det var bare til å legge seg på alle fire, og gå i gang med oppsamlings- og opprenskningsaksjonen.  For noe sabla kliss, og i hvilke mengder! Og hva i huleste skulle vi egentlig med sursild, når vi også hadde røkelaks?  POKKER!  Endelig ferdig med grovarbeidet.  Fram med vaskebøtte og –fille, og to skikkelige omganger med vasking.  Endelig ferdig.  Kaffen var kald, og matlysten redusert. 

Så ringer mobilen.  En høflig damestemme i øret.  Om vi var innehaver av et Cresco Active kredittkort?  Jo da.  Om vi i det siste hadde handlet for minst kr. 10 000,- i UK, Russland og Katmandu?  Avgjort ikke.  Ja, da måtte hun nok opplyse om at vi dessverre var blitt utsatt for kredittkortsvindel.  Skimming med falsk kortleser, eller datahacking.  Men vi skulle bare slappe av, for kortet var sperret, og pengene ville bli refundert.  Nytt kort skulle vi også få.  Du verden.  Når enden er god, etc..

Etter en tur rundt Stokkavannet og en rolig og sunn middag sammen med vår hustru, føler vi oss imidlertid i betraktelig bedre lune.  Men hvorfor føler vi oss litt sånn rar?  Kan det være alderen?  Så kommer vi på det. I befippelsen hadde vi glemt å ta både allergi- og blodtrykkspille.  Vår hustru bemerker ellers at kjøkkengulvet fortsatt er stedvis klissete.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

8 comments


 1. Hmmf, hmmmmffff, nå skal jeg ikke le nei, prøver å holde det ine i meg… :)
  Det kan tydeligvis nok være slitsom å ha ferie også; men blodtrykkspillene er nok ikke lurt å glemme, husk vi setter pris på deg :)

  Men på den annen side kan det være sunt å venne seg til hverdagslige rutiner igjen etter en fin og lang ferie. Gulvvask, for eksempel. :-)

  Og i dag har vi husket pillene våre og allslags!

 2. Unnskyld at jeg loller men denne trengte jeg i kveld 😆 offamei, unnskyld… og så sursildlake da, herreguuuuuuhuuuud som det setter seg 😆 Men FOR en bank og service, da 😯 Jøss, og refundert på flekken og greier – rart du ikkke spurte om hun ikke kunne refundere sursilda med det samme 😀
  Trøst deg med det, ærede pedagog, at morgendagens frokost kun kan bli bedre. Hvorfor? Jo: For pedagogen har lært seg kunsten å planlegge. I alle fall sjarmen ved dette konseptet!

  Hyggelig at vi kan glede andre med våre små fortredeligheter. 😀

  Den der sursildlaken var sannelig vanskelig å få vasket vekk, ja. Men heldigvis unngikk vi lukt. Rart hva en grundig vask kan gjøre. Dagens frokost forløpe heldigvis rimelig udramatisk, med røkelaks i stedet for sursild. Men klok av skade hadde vi et kamera klart. 😀

 3. Sorry, Dag Eigil, men jeg klarer bare ikke å la være å le her. Du beskriver dette så spill levende med velvalgte ord, at det nesten føles ut som jeg stod der i hjørnet på kjøkkenet og bivånet det hele.
  En særdeles tragikomisk historie, – heldigvis med lykkelig slutt, særlig med tanke på det bankkortet…
  Sursild er forøvrig best oppå brødskiva sammen med andre velvalgte pålegg,ja, og setter bokstavelig talt klissete spor etter seg alle andre steder….
  Stjerner for godt skrevet innlegg! :-)

  Vi takker og bukker for stjerner og hyggelig kommentar. Ja, det var sannelig litt av et syn, vi burde tatt et mobilbilde eller to. Men på den annen side er gulvvask en sunn aktivitet. Kredittkort-saken er i grunnen litt skremmende. Man kan tydeligvis ikke være for forsiktig med denslags. 😀

 4. Det var da som svarte faen! 😀

  Ja det skulle vært meg, jeg hadde drept noen!

  Ikke helt bra, nei. Heldigvis var det ingen andre i huset…. :-)

 5. avatar Skogtrollet

  Huffda, stygt å le men jeg bare måtte. Utrolig godt fortalt da :) Åsså sursild som lager slik lukt også, er nesten ikke til å få vekk. Så fint at banken ordnet det med kredittkortet så fort, er neimen ikke mange som fikser denslags så enkelt og greit. Det kan en kalle hell i uhell. men å glemme å ta medisiner er ikke bra, det må en huske på, selv når sursilda flyr veggimellom he he :)

  Takk for hyggelig og inspirerende kommentar. Joda, skikkelig gufne greier med det der sursildsølet. Heldigvis ingen lukt i etterkant. Og pass ellers godt på når du bruker kredittkortet. Skumle greier, det der. :-)

 6. Min første tanke hadde vært “hvem satte inn boksen sist ?”. Grrrr… 😛

  PS: løsningen er kanskje større kjøleskap, eller … ? :)

  Et godt poeng. Men på den annen side har kjøleskapsinnhold en lei tendens til å forflytte seg selv i løpet av natten. Kan ikke være noen annen forklaring. En slags form for autokinese. Eller så må det være kjøleskapsnissen. Et ekstra kjøleskap har vi, og det har vi mye nytte og glede av… 😀

 7. 😀 lol ser for meg deg i vaskekjerring utstyr ala Mossa ..

  Vi hadde nok ikke på oss fullt utstyr, men sint og irritert var vi. Det var nok litt av et syn. :-)

 8. Huff. Ikke noe bra start på dagen. Bra at det ordnet seg. Iallefall med banken.

  Måtte se på allergimedisinen min for å se om jeg hadde huska å ta den selv. 😉

  Joda, det ordnet seg til det beste med det meste til slutt. Allergimedisin? Det pleier vi ikke å begynne å ta før til våren, når pollenet begynner å fly. :-)

Leave a Reply