Dag Eigil: Mannen er kvinnens hode…eller?

På en dag som denne ihukommer vi et minne fra den gang da, for lenge siden, da vi var en etter måten søt, liten gutt.  Ja, vi vet det er vanskelig å forestille seg dette, tingenes tilstand tatt i betraktning, men alligavel.  En dame fra nabolaget, godt voksne fru N., var på et av sine besøk, en noe troskyldig dame som var kjent for å være ”ualminnelig kristeligge”, og praten gikk om løst og fast.  Etter en stund tok faderen opp et tema der meningsbrytningene var sterke, og det gikk ikke bedre enn at moderen etter en stund faktisk sa seg klart uenig i faderens syn på saken.  Dette gikk i en sådan grad inn på fru N. at hun faktisk så seg nødt til å komme med en velment korreks til moderen om det hun oppfattet som en alvorlig situasjon, sett i lys av Skriftens ord.  ”Nei, men fru R., kossen e det du snakke te maen din?  Du må huska atte det står i Bibelen at mannen er kvinnens hode, å at mennene e satt øve osser”.  ”Ikkje øve meg!”, svarte moderen kontant.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

9 comments


 1. Helt enig med din mor 😉

  Håper lørdagskvelden er fin :)

  En rimelig kjapp replikk, ja. Ellers sitter vi her ute på øya med mobilt bredbånd, og tar tingene ganske med ro… :-)

 2. Fornuftig mor, slike ytringer liker jeg :)

  Går det bedre med brebpndet nå?

  Det går kanskje litt bedre med det mobile i aften. I alle fall velger vi å tro det. Men vi holder oss nok til de mer lettbente og rent tekstlige innlegg denne gangen. Tenker på mavesyren og blodtrykket, vet du! :-)

 3. Haha. Fornøyelig historie :)

  Og gamle fru N. ble en smule satt ut, ja… 😀

 4. Bra sagt!

  Moderen fikk sagt det, den gang som nå! :-)

 5. HøHH!! Kvinnen skal være underlegen sin mann og samtykke i alt 😉

  Helt klart! Det står jo i skriften! 😆

 6. Haha! Den har jeg ikke hørt før! :-)

  Nei, det hender at moderen fortsatt kan servere skikkelig bra anekdoter, som vi ikke har hørt før. Bra. :-)

 7. En fornuftig dame den moren din.
  Ha en fortsatt fin sommerferie

  Skikkelig fornuftig, vet du. Nyt dagen! :-)

 8. avatar Abi

  Godt at modern ikke tar alt i bibelen for god fisk. Skulle bare mangle egentlig. Heia mamma.

  Moderen har nok alltid hatt et rimelig nøkternt og moderne syn på de religiøse dogmer. For å si det slik. Og gamle fru N. var en meget spesiell dame. Ufrivillig morsom var hun også. Mange ganger. Gode minner å ta med seg. 😀

 9. ….. ikke over meg heller;)

  Nei, man skal nok lete en stund før man finner quinder av det underdanige slaget nu for tiden… 😀

Leave a Reply