Dag Eigil: Småfrustrert blogger med mobilt bredbånd

Stadige VGB-bugs og Telenors mobile bredbånd. En nærmest uslåelig kombinasjon, som skapt for å skape irritasjon hos en moden blogger.  Og hva mer er, Telenors siste oppgradering av driverprogramvaren…vi sier ikke mer.  Men vi har da i de minste gjort ferdig bildeinnlegget fra Saigon! God natt… 👿

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

15 comments


 1. God natt.

  Og god natt til deg, også. Sweet dreams… :-)

 2. Kjenner til det, men jeg bruker ICE. Enda tregere, men heldigvis med bedre dekning enn Telenor :)
  Men å legge opp bilder? Hvor fikk du kjøpt så mye tålmodighet? Jeg vil også ha :)

  Telenors mobile bredbånd pleier vanligvis å funke rimelig greit, forholdene tatt i betraktning. Men de siste dagene har nok signalet vært rimelig dårlig. Håper det er av forbigående karakter. Akk ja, de bildene…men vi fikk da i alle fall fullført første bildereportasje. Mer kommer… :-)

 3. God natt sov søtt ;))

  God natt til deg, også. Skjønnhetssøvnen er som kjent viktig. :-)

 4. Jeg levde i en og en halv uke med Netcom mobilt bredbånd på hytten. Det funket helt fint, men nå la jeg ikke ut noen bilder, da.

  Telenors mobile bredbånd funker vanligvis helt greit, men så var vi snill gutt, og oppdaterte driverprogramvaren. Deretter ble det mye tull. Antakelig bare en tilfeldighet, for signalet her på øya ser ut til å være svakt og utstabilt… :-)

 5. Som Icicle så bruker jeg også NetCom utenfor heimen. Det funker bra, men de roter litt med faktureringen. Kombinert med vgbs senile serveroppsett så er saken selvfølgelig en annen. God natt god natt :)

  Det dårlige Telenor-signalet er forhåpentligvis av forbigående karakter. Håper vi. Men den der kombinasjonen er ikke helt bra for verken mavesyren eller blodtrykket. Faktisk litt bedre i aften. 😀

 6. Huff, ja.
  Jeg prøvdeTelenors mobile bredbånd for et år siden, men, ble nødt til å gi det opp. Nettbanken sluttet å virke i det øyeblikket jeg installerte programvaren, og på toppen av det hele ble jeg fakturert 500 kr for å ringe en supporttelefon. (Jeg fikk riktignok dette tilbake senere).
  Løsningen for meg ble iPhone med Netcom-abo. Da kan jeg bruke telefonen som modem uansett hvor jeg befinner meg, og kan laste ned og opp ubegrenset innen Norge. Og tilkoblingen virker alltid.

  Ikke bra med slike dårlige Telenor-erfaringer. Det der med nettbanken som konket ut, virker jo helt sprøtt. Den erfaringen har vi da i alle fall ikke hatt. Så får vi se om problemene ikke er av forbigående karakter… 😀

 7. avatar Trond-D

  Mobilt bredbånd ja.
  Man på passe på å sitte i riktig vinkel da.
  Signalet oppfører seg på samme måte som et tv signal.

  Takker for innnspill. *beveger modemet….* :-)

 8. Skjønner deg.

  Jeg hadde mobilt bredbånd i fjor eller for to år siden, husker ikke riktig, og det var håpløst, så jeg ga det opp.

  Ser at Xiste har et annet forslag.

  Jeg har sett at du og hustruen har vært på “dannelsesreise i Øst,” og ser frem til å lese reisebrevene.:)

  God natt!

  Vi har hatt Telenors mobile bredbånd siden 2007. Eller noe sånt. Det har vi hittil hatt mye nytte og glede av, og håper at det går seg til denne gangen også. Ellers har vi lagt ut ett bildeinnlegg fra dannelsesreisen, og kommer til å legge ut flere. Hustruen har også lagt ut noen innlegg, av tekstlig karakter. Vel verdt å lese. :-)

 9. Vi kjenner litt til det der,altså ikke Saigon, men ustabile mobile bredbånd. Faktisk akkurat i dette øyeblikk her vi sitter og ferieblogger med et modem fra ICE vi holder i venstrehånda akkurat der det virker. I morgen skal det prøves med antenne! 😉

  Ha en ellers fortrefelig natt

  Vi vurderte vel også Ice en gang, men så falt valget likevel på Telenor. Det har vi hittil hatt grunn til å være fornøyd med, men det er nok kanskje lokale problemer her vi sitter på øya, med svakt signal. :-)

 10. Vi kjenner litt til det der,altså ikke Saigon, men ustabile mobile bredbånd. Faktisk akkurat i dette øyeblikk her vi sitter og ferieblogger med et modem fra ICE vi holder i venstrehånda akkurat der det virker. I morgen skal det prøves med antenne! 😉

  Ha en ellers fortrefelig natt :)

  Ja, skjønnhetssøvnen er som kjent viktig. 😀

 11. Xiste

  Sluttet nettbanken å virke?

  Det er noe av det rareste jeg har hørt.

  Hos meg tok det en evighet å bruke det mobile “smalbåndet”, det var supertregt, og av og til kom jeg ikke inn på nett i det hele tatt, men jeg har aldri før hørt at nettbanken også gikk i svart.

  Merkelig!

  Jeg hadde også Telenor.

  Tydeligvis er det er erfaringene med Telenors smalbånd/bredbånd varierende. Heldigvis har vi vanligvis hatt gode erfaringer med dette, og har mye nytte av det. Her på øya, for eksempel. :-)

 12. Starlett,

  Joda. Det skjedde noe med innstillingene i jawa, fikk jeg forklart. (Nordea bruker jawa for innlogging). Jeg holdt på i flere timer sammen med en hyggelig mann fra Telenor support, men, det endte opp med at jeg måtte re-installere OSX og all programvaren min før alt begynte å virke som det skulle igjen. Og det tok en hel dag.
  Nå virker netttilkoblingen som en drøm. Jeg bare kobler iPhonen til usb-porten og så er jeg på nett overalt.

  Hekkan, for et opplegg. Vi bruker SpareBank1, og der virker nettbanken upåklagelig, selv når vi bruker det mobile bredbåndet. Men takk for tips uansett. 😀

 13. Mobilt bredbånd er bedre enn intet bredbånd, eller…?

  Det kan man sannelig si! The thought…the very thought… 😀

 14. Innom med en liten Sommerhilsen, Håper det blir bedre med nett utover. Har dere vurdert å bytte til annet nett, kanskje.. ?
  Her har vi Lokalt bredbånd.
  Trådløst Fibernett. :)
  Ha fine sommerdager..
  :)

  Hei og hopp, og takk for sommerhilsen. 😀

  Her vi sitter, ute på øya hos moderen, er det ikke annet nett å få tilgang til enn det som går via mobilnettet. Det er vanligvis en grei “quick-fix”, som gir nettilgang på steder uten annen nettilgang, men de siste dagene har det fusket en del. Lurte en stund på om det kom av driverprogramvaren, men det går antakelig på dårlig signal. Bedre i aften, faktisk. :-)

 15. avatar Abi

  Her brukes fibernett. Hatt det i 2 år, aldri problemer. Hadde ikke orka. PC hadde vært ute av vinduet for leeeeeeeeeeeeeeeeeeenge siden :)

Leave a Reply