Dag Eigil: Vi har beskuet Ho Chi Minhs sandaler

Ho Chi Minhs sandaler

Ho Chi Minhs sandaler. Ingen grunn til å betvile ektheten.

Vi er som kjent beskjeden og forsiktig av natur, så vi vet jo ikke helt.  Men det kan jo tenkes at det er en og annen blant våre få lesere som har stusset litt over manglende innlegg fra vår side den siste tiden.  Det har sin forklaring. Saken er nemlig den at vi og vår hustru – velsigne henne – samt en god venn har tilbrakt de siste 2,5 ukene på reise, nærmest en dannelsesreise.  Vi har faktisk akkurat kommet hjem.  Vi har nemlig hatt fornøyelsen av å tilbringe en del dager i Vietnam og Laos, kulturelt og historisk særdeles interessante land.  Vi har kunnet glede oss over å møte stort sett lutter smilende og hyggelige mennesker, og ellers sett mye interessant. 

Gjenforeningspalasset i Ho Chi Minh City

Noen av de mer voksne av dere kjenner kanskje igjen denne bygningen? Stikkord: Helikopter, evakuering.

Ellers har vi ikke vært plaget av stort annet en tropevarmen og trafikken, og for vårt eget vedkommende, noen riktig så solide runder med det vi her i Oljebyen så sjarmerende kaller “raufoss”. Vi har besøkt steder som Ho Chi Minh City, det landlige badestedet Phan Thiet, Vietnams hovedstad Hanoi og særdeles sjarmerende Luang Prabang i Laos. 

Strand og hotell Phan Thiet, VietnamStrand i Phan Thiet, Vietnam

Strand og hotell i Phan Thiet, Vietnam. Lite folk grunnet lavsesong.

Stedet står for øvrig på UNESCOs verdensarvliste, og var landets hovedstad i gammel tid. Vi har drukket Beer Lao i lystig lag, besøkt templer,  kjøpt såkalt “Mekong-whisky” hos vennligsinnede innfødte, og vært på elvebåttur på Mekong-floden.

Tempeloppussing Luang Prabang

Tempeloppussing i Luang Prabang.

Vi har også hatt en stopover i Bangkok som en del av hjemturen.  Der så  vi også forskjellige saker og ting, men det blir liks0m på en annen måte.  Men på den annen side er det jo alltid forfriskende med en tur rundt i Patpong-distriktet og tilliggende herligheter som en naturlig avrunding av dannelsesreisen.  Heldigvis hadde vi vår hustru -velsigne henne – med på ferden, så alt foregikk i ryddige og verdige former.

Så nå sitter vi atter en gang hjemme i residensen, trett  og med jet-lag, og samtidig oppspilt og proppfull av inntrykk.  Vi vil avgjort satse på å få til en slags bildereportasje om saken.  Men vi har i alle fall beundret selveste Ho Chi Minhs sandaler, jf. bildet.  Vi så Ho Chi Minh selv, også.  Han så riktig så bra ut der han lå i mausoleet sitt.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

16 comments


 1. Ja har lurt på hvor dere var, bra dere er tilbake.Nå regner jeg med mange innlegg fra turen:)

  Ja, dette var en fantastisk reise. Det er i det hele tatt mye interessant å se her i verden. Vi må nok absolutt få til et bildeinnlegg om dette. Har tatt mange bilder! :-)

 2. – og om du vil se tantrprinsesses sandaler i sommer,er det bare å besøke bloggen min:)))))

  Det må vi se til å få sjekket, vet du! :-)

 3. Så inderlig velkommen hjem, Dag Eigil. Og vi er beroliget over at man har beskuet og ikke beskutt de sandalene.

  Takk for hilsen. Det var en flott tur, på alle vis. Ho Chi Minh-museet i Ho Chi Minh City var spesielt. Mausoleet han ligger i Hanoi. Mye køståing i varmen, men det var verdt det. :-)

 4. Litt morsomt da, jeg tenkte faktisk tidligere i dag, at nå er det lenge siden vi har hørt noe fra denne kanten :) Og plutselig var du her!
  Velkommen skal du være :)

  Vi takker og bukker. Vi hadde med oss en liten mini-pc, men det ble liksom ikke så lett å blogge likevel, på en måte. Men her er i igjen, frisk og rørig! :-)

 5. Synes faktisk mine sko er finere:))) synes jeg skimter deg og fruen i vinusspeiling, hun er ikke like interessert i de skoa vel?

  Tok bildet med mobilen, noe som egentlig var ulovlig å gjøre. Fruen var nok der bak, og bildet ble tatt på Ho Chi Minh-museet. Spesiell opplevelse. :-)

 6. Det tror jeg det var:)

  Man opplever så mangt når man er ute på dannelsesreiser, vet du! 😀

 7. Må jo ha vært en interessant tur! Litt skuffet at du ikke stakk innom, mens du likevel var på de kantene. I så fall kunne du også fått den æren å beskue mine sandaler .. 😉

  Du sier noe! Men vi hadde et rimelig heftig program som det var. På den annen side liker vi jo å reise i Østen, og en tur til Filippinene ved en senere anledning er absolutt ikke utenkelig. :-)

 8. Virkelig? Det må ha vært en minnerik opplevelse? Lurer på om det også har vært folkevandring til Graceland for å se på Elvis Presleys gamle tannbørste? Eller Stalins brevåpner?

  Alt man kan tjene penger på! Well, var det en berikelse? Så de annerledes ut et hvilket som helst annet par gamle utgåtte sandaler? Diamanter i spenner, gullkantet såle eller noe annet som markerte deres høye status? (De ser rimelig utgåtte ut?)

  Når alt kommer til alt er antagelig det ekte paret solgt på svartebørs for mange år siden mens dette er noe man har hentet i en eller annen søplekasse…?
  (Ja, for slike “klenodier” kunne jo bli stjålet?)

  Vår verden er litt rar, men “persondyrkelse” er vel egentlig ikke noe nytt? Bare litt “sykt”!

  Den persondyrkelsen som er blitt “onkel Ho”, som de gjerne sier, til del, spesielt post mortem, er rimelig imponerende. Han er virkelig helten, landsfaderen. Og på tross av at han var aktiv lenge, også før han ble president, la han vekt på hele tiden å framstå som “en mann av folket”. Blant annet avslo han å bo i presidentpalasset, og fikk bygd et enkelt “styltehus” i hagen, enkelt utstyrt. Museet i Ho Chi Minh City, eller Saigon, er flott nok, men ikke direkte mega-imponerende. Men det finnes en del saker og ting der om hans liv og virke, herunder sandalene og den slitte uniformsskjorten. Og masse annet rart. Ikke noen grunn til å tro at det skulle være juks, men man vet jo aldri. Mausoleet i Hanoi er derimot særdeles imponerende. Tusenvis av mennesker kommer der hver dag, for defilere verdig forbi Ho’s legeme, balsamert av sovjetiske eksperter. Ho ønsket ikke dette selv, og hadde skrevet et testamente med instruksjoner om hva som skulle gjøres med hans legeme, men makthaverne ignorerte dette fullstendig. Det er for øvrig billig å besøke museer i Vietnam. Mausoleet er gratis, men det er voldsom kø, og varmen kan være tøff. Men likevel, en opplevelse. :-)

 9. Gleder meg til flere innlegg om turen :)

  Hva er egentlig det dere kaller raufoss, ble litt nyskjerrig her, er det noe som renner ut av bakenden etterpå?

  Ha en fin kveld :)

  Vi satser på at det blir lagt ut flere innlegg når bildene organiseres.

  Ellers er “raufoss” det stavangerske ordet for diare! 😀

 10. avatar MT

  Fint å sjå deg att,og kjekt å lese :)

  Det må ha vore ei oppleving,turen altså.sandalane såg litt ordinære ut 😉

  Absolutt en tur å anbefale. Masse interessant å se og oppleve. Vi var ellers i Kambodsja for tre år siden, også en stor opplevelse. Østen er bra, langt bedre enn Syden! :-)

 11. Velkommen hjem igjen, og egentlig er jeg litt misunnelig på dere som har vært på en slik tur :)

  Takk for hilsen. Joda, vi er glad at vi har tatt denne turen, den kan vi leve lenge på. Og hva med å ta en Østen-tur heller enn en Syden-tur neste gang? Lang reise, men det er billig å leve der. Pengene rekker mye lengre. :-)

 12. Glemte å si at jeg gleder meg til flere bilder fra turen :)

  Vi kommer nok til å lage til en liten bildereportasje etter hvert, ja. Helt klart. :-)

 13. så morsomt det må ha vært å ha vært der! :)

  Meget bra tur, ingen tvil om det. Skikkelig eksotisk. Vi kan absolutt anbefale en en tur til så vel Vietnam og Laos. Laos minner kulturelt og språklig mye om Thailand, men de har nok ikke kommet så langt ennå. :-)

 14. Vi får vel høre litt mer?

  Hei og hopp! Joda, vi vil selvsagt forsøke å lage til et bildeinnlegg nå vi vår summet oss, og sett igjennom de bildene vi har tatt. :-)

 15. Det forklarer saken, vi har ellers lurt på hva denne stillheten kom av. Velkommen hjem 😉

  Takk for det. Nå begynner vi å føle oss mer “normale” igjen etter den lange reisen. Skikkelig bildeinnlegg vil nok komme når vi får sett igjennom bildene vi har tatt. :-)

 16. Nå har også hustruen begynt å blogge fra turen, dog uten bilder. Kan leses på http://32387.vgb.no

  Det ër flotte greier! Selv kommer vi til å legge ut bilder, og kanskje skrive litt annerledes. Så får vi se.. :-)

Leave a Reply