Dag Eigil: Poltergeist. Et kunstmysterium fra virkeligheten.

Bildefall4

Det er helg, og vi har tatt turen ut til øya for å besøke moderen, og gjøre en innsats i hagen.  Til vår smule forundring la vi merke til at et av husets kunstverk, maleriet “Myrlandskap” av en kunstner som har utstyrt bildet med en særdeles kryptisk signatur, hadde falt ned fra sitt vanlige sted på veggen. 

Bildefall3

Det lå nå opp-ned i sofaen, med baksiden vendt ut.   Moderen, som er en særdeles nøkternt innstilt dame, kunne fortelle at bildet falt plutselig falt ned med et dunk mens hun satt og så på tv i går aften.  Hun hørte en lyd, og da hun snudde seg, lå maleriet i sofaen slik som på bildet.

Bildefall5

Normalt er dette maleriet en del av veggens kunstverksmontasje, og nå skulle vår hustru – velsigne henne – henge det på plass igjen, og føre situasjonen tilbake til normalen.  Hvilket ble gjort.

bildefall1

Men legg likevel merke til disse interessante detaljene.  Bildekroken er ingenlunde bøyd ned eller beskadiget på andre måter.  Nei, det er heller ingen som har rørt den.  Kroken er rett og slett helt i orden!

Bildefall2

Snoren eller tråden som danner selve bildeopphenget er ikke røket. Maleriet, opphenget og kroken er helt i orden! 

Bildet ble hengt opp igjen, og i tastende stund henger det fortsatt på plassen sin.  Men vi gjør oss våre tanker.  For siden alt ved maleriet og dets oppheng er som det skal være, må det faktisk ha vært en kraft som har løftet det av kroken og tippet det rundt. Og siden dette foregikk sent på aftenen, er det lite sannsynlig at det kan dreie seg om rystelser fra for eksempel sprengningsarbeid.  Og etter det moderen forteller, var det heller ikke jordskjelv her i går.  Så hva kan det ha vært?  Kanskje er det en poltergeist som har stukket innom som snarest?  Eller kan det være et tegn fra det hinsidige?  Egentlig er det litt nisft.  Og  nå er det aften igjen.  Vi får se om bildet henger på plass i morgen….

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

7 comments


 1. Sikkert bare en grinete kjerring som går igjen….;-) Og dem er stort sett snille Daggis 😉

  Hun, eller det, har så vidt oss bekjent ikke gitt seg til kjenne før. Men en gang må jo være den første. Sikkert snill, ja.. :-)

 2. Et spøkelse som ikke liker landskapsbildet? Spooky

  En smule, ja. Litt spesielt. :-)

 3. avatar writella

  Det er nok pga en solstorm…har du ikke lest om alt en sånn storm kan forårsake på planeten her? Sikkert også at bilder detter ned av vegga :-)))

  Helt klart! Meget bra og overbevisende forslag.. :-)

 4. Merkelig. Kanskje det viser seg å være mer mellom himmel og jord enn de fleste andre steder? 😉

  Du skal ikke se vekk i fra det. Og dersom man inkluderer alt det rare som finnes under vann, så blir det virkelig spennende. 😀

 5. Skikkelig skummelt det der ;))

  En smule, ja. Og hvorfor falt det bare ned ett bilde? Merkelig. Men i dag henger bildet fortsatt på plassen sin. :-)

 6. Oi! Har du vurdert å kontakte TV Norges “åndenes makt”? 😀

  Kunne nok vært en tanke, det. Dersom det skjer igjen, da. Og igjen. Og igjen…ooooahhh! 😀

 7. Det var litt mystisk og spooky, dette 😮

Leave a Reply