Dag Eigil: Fredag etter streikevakten

Selv om det i grunnen har vært en litt spesiell uke, har solen likevel gått sin gang over himmelhvelvingen som om intet var skjedd, streik eller ikke streik.  Dagene har gått sin gang, og det er utrolig nok blitt fredag.  To dager på jobb, og tre streikedager, herunder en streikevakt.  I dag.  Så vi møtte opp utenfor Lærdommens høyborg ute ved fjorden til avtalt tid, korrekt antrukket med streikeskjorte og det hele, og iførte oss den gule streikevakt-vesten.  Og sammen med vår kollega og plasstillitvalgte, en sindig og utrolig dyktig realfagslektor som normalt ikke vet det beste han kan gjøre for sine disipler, tok vi fatt på ettermiddagsvakten.  Vi pratet hyggelig om dette og hint, leste litt i avisen og hørte litt på radio.  Fra tid til annen fikk vi besøk av smilende, men lett bekymrede disipler, som lurte på hvordan det kom til å gå med så vel standpunktkarakterer som eksamen, og hvor lenge streiken kom til å vare.  De var bekymret for hvorvidt noen timer på mandag også kom til å utgå,  rett før en eksamen, også grunnet streikende lærer.  Vi kan ikke si annet enn at vi ble en smule svar skyldig, smilte pent, og sa at det nok kom tl å gå greit til slutt allikevel.  På en eller annen måte.  Vi skulle da ellers vært sensor ved muntlig eksamen ved en annen skole i dag, men skitt la gå.  Disiplene der er sikkert bare glade til for å slippe eksamen. 

Og så satte vi oss ned, vi to godt modne lektorer, og streiket videre.  Og vi kjemper jo for en god sak.  Fint streikevær er det jo så ubetinget, og hva mer er: Før vi gikk for dagen, fikk vi rosende og oppmuntrende sms-hilsen fra selveste toppledelsen i Unio om at vi hadde vært flinke, og at streiken ingenlunde var over.  Således styrket dro vi hjem, og helgefreden kan senke seg. Ahhhh! 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

4 comments


 1. Teknisk spørsmål: Streiker du i helgen også, eller har du fri da?

  Vurderte et par øyeblikk å beholde streikeskjorten på videre ut over aftenen, men etter at vi hadde tenkt oss litt om, slo vi det fra oss. Tar helg… :-)

 2. Her får de ta eksamen uansett om streiken ikke er over til 8. juni eller ikke. De har visst inngått ett eller annet kompromiss, så de samler ALLE elever, unge såvel som voksne den dagen så alle får tatt eksamen. Konsekvensene hadde ellers blitt litt for store til at noen kunne la det hele stå til uavgjort på bekostning av elevene :)

  Det skal visst være noe slikt på gang, ja. Eller så slipper disiplene eksamen, og får kun standpunktkarakterer. Det som er forlist grunnet streik hva gjelder arbeid, skal normalt ikke tas igjen i etterkant. Men med oss pedagoger vet man jo aldri. :-)

 3. Back from the battle, for en hildrande følelse. God tur innante 😀

  Takker for det. Det blir nok en herlig aften. På ymse vis. 😀

 4. Når det først skal være streik så er det jo bra at du fikk “gleden” av å prakitsere en streikevakt i sol.
  Det stod forøvrig et velformulert innlegg av en indignert 10.klassing i avisen i dag.

  Kan ikke klage over streikeværet. Leste ellers det innlegget du sikter til. Velformulert og bra.

Leave a Reply