Dag Eigil: På tide å ta av seg ringen.

Pølsefingrer001

Hvor merkelig det enn kan føles, så er  det faktisk blitt sommer også dette året.  Sommeren er som kjent høysesong for pølsefingrer, i alle fall for overtegnede herremanns vedkommende.  Det som om vinteren kan fortone seg som de reneste aspargesfingrer, kan i sommervarmen med ett framstå som en klase lubne sossisser.  Skikkkelige pølsefingrer.  Dette krever handling.  Det er bare en ting å gjøre, nemlig å få av seg ringen jo før, jo heller.

I fjor ventet vi litt for lenge, og måtte ty til profesjonell hjelp hos gullsmeden for å få kuttet den av.  Ja, ringen, altså.  Men i år var vi noe mer forutseende.  Siste arbeidsdag før streikeuttaket var fingrene mistenkelig hovne ved oppstandelsen.  På skolen var det imidlertid behagelige, luftkondisjonerte forhold, og vi skred til verket.  Inn på herredoen, liberale me ngder såpe fra dispenseren rundt fingeren, og voila!  Fingeren skled glatt og velsmurt ut fra sitt gylne fengsel som om den ble trukket ut av en myk….nuvel. 

Så nå kan sommervarmen bare komme. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

9 comments


 1. Godt at det gikk bedre i år enn i fjor :-)

  Av og til må man bare være litt forutseende! :-)





 2. Husk hvor du legger den da – ellers er det kanskje en velsignet som blir litt sur?

  Ja, det er et viktig poeng. Men heldigvis har vi lagt den på et trygt sted, med vår hustrus- velsigne henne – tillatelse. 😀





 3. Ja, hun synes det nok er bedre at gifteringen ikke befinner seg på fingeren men heller et mindre synlig sted, enn at du driver å menger deg med gullsmeder som vil kutte’n av 😉

  Ja, man må være klar og tydelig med å uttrykke sine forsetter i omgang med de der gullsmedene. Vi erindrer fortsatt levende den lille sagen de bruke for å kutte av ringen i fjor. Liten, men særdeles effektiv! :-)





 4. men hva kommer det av? Har du så mye mere vann i kroppen om sommeren? Spiser du mer salt mat som gjør av vannet blir bundet til kroppen?
  Eller er du allergisk for sol eller noe annet som kommer med sommeren?

  Har ofte lurt på det der. Spiser vel ikke så mye salt mat heller, i alle fall ikke om sommeren. Vår hustru – velsigne henne – opplever også den der fingeropphovningen. Det må vel ha noe med varmen og kroppens reaksjon på den å gjøre. Trodde ellers at det var en rimelig vanlig foreteelse, det der… :-)





 5. Glad du fikk den av i tide ;))

  Av skade blir man klok, vet du…! :-)





 6. Takk. Du får meg alltid til å smile :)
  Og særlig nå når jeg nettopp har settt “Nurse Jackie” på tv. Hun måtte også skjære av seg ringen, men måtte klubbe seg i fingen etterpå slik at mannen skulle tro at det var av andre årsaker ringen ble kuttet.
  Hun lever altså et dobbelt liv og det gjør vel ikke du.?
  At man er på flere nettsteder regnes ikke i så måte.

  Huff da, det hørtes ikke helt ba ut med den der fingerklubbingen! Men nei, her i residensen lever vi våre forsiktige liv etter beste evne, og er stort sett fornøyde med det. Det kan ikke nektes for at vi er innom flere nettsteder, men det blir liksom ikke helt det samme.. :-)





 7. Au ! De burde lage slike ringer med elastikk. Noe å tenke på for gullsmedstanden :)

  Ingen dum ide. Skal ikke se vekk fra at den som finner opp noe slikt, kan komme til å bli rik… 😀





 8. Den ideen til Sjalle var ikke dum, den! En hver ring burde ha et lite fjærledd …

  Forresten, hvordan makter man å få pølsefingere om sommeren? Hos meg forekommer de om vinteren, når blodet strømmer til for å korrigere temperaturen .. 😉

  Hva, pølsefingrer om vinteren?Har du virkelig opplevd det? Og ingen pølsefingrer i varmen? Vi hadde nok hatt pølsefingrer konstant dersom vi hadde oppholdt oss på dine breddegrader over tid.





 9. Ja ikke sant ? :) Men jeg tenkte litt sånn i *kremt* overført betydning også…

  Hmmmm…ja, det finnes i det hele tatt mange slags ringer 😀





Leave a Reply