Dag Eigil: En streikende pedagog går på streikekafe

Streikekafe 2

Selv om det strider mot så vel vår dannelse som vår samvittighet, må vi bare innse at vi er i streik på andre dagen.  På den annen side finner vi lise og trøst i erkjennelsen av av Unio kjemper Den gode strid, og slår oss til ro med at vi for tiden er å betrakte som et av de mange bittesmå tannhjulene i det særdeles velsmurte streikemaskineriet.  Men med hvilke meningsfulle og givende aktiviteter fyller vi tiden med nå om dagen?  Vel, i går var vi på et meget velregissert informasjonsmøte om rettigheter og plikter, praktiske detaljer, hva vi har lov til å gjøre og hva vi altså ikke har lov til, streikevaktenes plikter, og en hel del annet.  Og det må konstateres at opplegget er særdeles velorganisert.  Og i dag har vi altså kastet glans over byens streikekafe ved vårt nærvær.  Der, i det som i hine hårde dager var landets største forsamlingslokale, og nå fungerer som Oljebyens kjente revyscene, var det mulig å treffe medstreikende fra ulike skoler, samt drikke kaffe, spise vafler med eller uten syltetøy, få informasjon on situasjonen eller rett og slett slå av en prat.  Det var også kulturelle innslag, så som dette “jentebandet” fra en av byens store yrkesfagsskoler. 

Sreikekafe 3

De gav til beste diverse festlige streikesanger, akkompagnert av slagverk, bass og gitar.  Riktig så oppildnende.  Og etter en sådan prestasjon var det på tide med hojing og skikkelig applaus. 

Streikekafe 7

Deretter kunne vi lene oss tilbake og nyte sang og toner fra en Unio-organisert visesanger, som gav til beste tekster av så vel Gunnar Roaldkvam som Helge Torvund.  Riktig så flink var han.  Visesangeren arbeider ellers under normale omstendigheter som musikkterapeut i en eller annen pedagogisk sammenheng, og kunne sine ting. 

Streikekafe 5

Også denne musikalske prestasjonen avstedkom begeistring hos de dannede pedagoger i salen.   Det skulle da ellers bare mangle!

Streikekafe 6

Ja, det var i det hele tatt et rørende samvær med med kolleger og åndsfrender, med eller uten snertne Unio-streikeskjorter.  Ja, her var det så visst mat for både kropp og sjel. 

Det ser ellers ut til at streiken fortsetter.  I morgen er det vår tur til å ta vår tørn som streikevakt.  Det er i sannhet mange lyspunkter å glede seg over.  Det gjelder bare å se dem. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

5 comments


 1. avatar writella

  Dette høres jo ut som tidenes streikeunderholdning :-) En slags “streikefestival” :-) Jeg, som også skal bli lærer, håper å få gjennomleve flere streiker i min fremtidige karriere, med sang, dans, vaffler og rømmeog syltetøy. Hurraaaaa!!!! :-)

  Streikefestival? Vel, det var i alle fall sosialt. Mandag gikk vi dessuten i streiketog, under sang og variende bannere. Med flammende appeller i Byparken. Men egentlig håper vi nå at det blir en slutt på dette våset snart… :-)

 2. Humsann, det høres jo ut som en morsom opplevelse NOT. Spør du meg høres det gørrkjedelig ut. Men du får vel prøve å gjøre det beste ut av det, slik at de ikke kaster deg ut av klubben :)

  Ja, ikke sant…? :-)
  Og i morgen fredag kan de streikende lytte til liflige ord og toner fra ad hoc-bandet “Hundvåg likelønn og sønn”. Blant annet.. :-)

 3. Høres ut som om dere koser dere under streiken i det minste.

  Ja, noen gleder må man da få ut av situasjonen. Livets teater utspiller seg som kjent på mange slags scener. Skulle ellers treffe tillitsvalgte der, for å diskutere ting og tang. :-)

 4. Koselig :) Men her skuer ikke mitt øye en eneste syndig skvett. Vann og kaffe ? Sommer, sol og streik, – det er øll og scnapps og væpna revvluschoon det. Eller burde idet minste være det. Planlegger selv en skikkelig streik i morgen :)

  Helt forbudt med inntak av slik forkastelig drikke i Unio-kretser, vet du. Man er egentlig på jobb fra 08.00 til 15.00, og da er det alkoholforbud. Forrige gang det var streik, i 2008, var det en del som iført Unio i streik-skorte satte seg til på Hansenhjørna eller deromkring, drakk øl og lot det stå til. Det ble innskjerpet denne gangen, ikke bra for anseelsen, det der… :-)

 5. Streiker her også :) Var på Unios infomøte i går og skulle egentlig på streikekafè i dag, men tiden strakk liksom ikke til…Du kan tro vi ble fryktelig lei oss da Unio bedrøvet meldte om at de dessverre var gått tom for streike – T – skjorter… 😆
  I kveld ble det arrangert streikepub, men uten barnevakt går ikke denslags..Puh travelt å være i streik. Får ikke min første streikevakt før på mandag, så i morgen skal jeg bare forberede meg til Blåtur på kveldingen :)

  Du verden, enda en streikende blogger! Ska sei! :-)
  Her har vi ennå ikke vært på noen streikepub, men dersom streiken vedvarer, skal vi ikke se vekk fra at det kan skje. I morgen skal vi ha streikevakt, og vi har tatt fram streikeskjorten fra 2008 for anledningen. Det er mulig at det skal være streikepub senere, men vi skal reise vekk på noen korgreier i helgen. God streik og god helg… :-)

Leave a Reply