Dag Eigil: Streiken nærmer seg

Streiketog 2

Vi har på vår vanlige og forsiktige måte nevnt det før, men alligavel: I tastende stund ser det ut til at vi nok en gang må iføre oss streikeskjorte og gul vest, og bidra med så vel streikevakt som deltakelse i streiketog og streikemøter.  Nå er det selvfølgelig en glede å kunne bidra til å stimulere sinnets munterhet og åndelig vekst  hos våre kolleger, åndsfrender og artsfrender ved vårt nærvær, men likevel sitter vi her med blandede følelser av typen av “Hekkan, ikke nå igjen”, og “Dette har vi Dillerina ikke tid til”.  Men må vi, så må vi.  Så dersom det ikke skjer noe i løpet av rimelig kort tid, så blir det festlige streikesanger og streikekafe og demonstrasjonstog og alt det andre kjekke som streik innebærer.  Og vi kan like godt hoppe i det som å krype i det.  I går kastet glans over streikens første demonstrasjonstog, og stemte i så vel slagord som muntre streikesanger.

Streiketog 3

Kanskje litt vel slapt i hyssingen, det der banneret, i alle fall i starten.  Men gjennom felles anstrengelser ble det løftet og strammet, slik at den lødige teksten kunne komme til sin rett.

Streiketog 1

Litt lett kaos blir det gjerne i forbindelse med selve oppstillingen, men kaos er jo som kjent hverdagskost for Unio-medlemmer.  Vi er de reneste kaospiloter.

Streiketog 4

Og så legger vi i vei mot Byparken, med sang og muntre utrop.  Et par plasser underveis fikk vi faktisk applaus.  Høyst velfortjent, naturligvis.

Folk strømmer inn 1

Vel framme i Byparken strømmer de hårdtarbeidende,  underbetalte og ulikelønnede Unio-medlemmene inn for å høre flammende taler og kulturelle innslag.  Herlig sommervær er det, også.  En perfekt dag til å gå i tog.

Folk strømmer inn 4

Ja, det er i sannhet et rørende syn.  Solidariteten er så visst ikke død!

Ivrige lyttere

Ivrige lyttere henter styrke til kampen for Den gode sak fra Unios lokale og sentrale ledelse, innimellom de kulturelle innslagene.

Paviljongen

Stemningen er nærmest elektrisk.  Situasjonen nærmest oser av samhold og solidaritet.  Ja, det var i det hele tatt rørende. 

Ellers var det klubbmøte i dag, med planlegging  praktiske detaljer og framlegging av streikevaktliste.  Planlagt streikestart ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden er i morgen onsdag.  Og hvis streiken varer en stund, blir det vår tur til å stå streikevakt på fredda’n.  Vi gleder oss allerede.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

13 comments


 1. Ja ja, du får vente te’ freddan ………..

  ……….. med det og 😉

  Ja, men den som venter på noe godt, venter som kjent ikke forgjeves! 😀

 2. Stå på krava! Solidarisk hilsen fra fagforeningskollega innen nyt og næring :-)

  Vi takker og bukker for inspirerende og oppmuntrende hilsen i kampen for Den gode sak! 😀

 3. Hæhæhæhæ! 😀 Det er gutten sin, stå på barrikadene! 😀

  Og hva mer er, det er mange damer i Unio. Hvorav i alle fall en del ganske bra! :-)

 4. Huffda, jeg er ikke så glad i streiker jeg, i allefall ikke etter at jeg ble voksen. Men da jeg var ung, så syntes jeg det bare var fint når lærerne gikk ut i streik, det betydde jo ekstra fridager. Dessuten så slapp vi muntlig eksamen pga lærerstreik.

  Men når en tenker tilbake på det som voksen, så ser jeg saken i et annet lys. Det hadde vært bedre å tatt de eksamenene og fått det i vitnemålet sitt. Egentlig litt dumt å slite og streve et helt skoleår, bare for at eksamenen skal bli avlyst pga litt krangel om lønn.

  Men når det er sagt, så unner jeg dere lærere en skikkelig lønn, for det arbeidet dere gjør, eller skal gjøre, er jo kjempeviktig.

  Forresten, når man ser prestasjonsnivået til dagens elever, skulle man nesten tro at lærerne var i konstant streik, men det er nok heller læreplanene og elevenes innstilling som er problemet der.

  Takk for hyggelig og god kommentar. Ikke tvil om at streik er et tøft virkemiddel, som kanskje er mest effektivt når bruken av det unngås. Og i det moderne samfunnet rammer streik i stor grad den uskyldige tredjepart. Ille, men slik er det. Man burde ha kommet dithen at streik ikke lenger var nødvendig for en skikkelig lønnsdannelse, men slik er bare ikke situasjonen. Pedagogene arbeider temmelig hardt, uansett hva folk der ute måtte mene. Reformer og læreplaner har kommet og gått, og stort sett har de vært til skade. Ha en fortsatt fin dag og uke, uten streik! :-)

 5. Var ikke du i streik i fjor også da?
  Syns dette begynner å bli litt utvannet nå. Litt for lett å ty til streik. Og da mister man respekt i befolkningen. Jeg syns det er påfallende stor vilje til å streike, i dette verdens rikeste land.

  De som virkelig sliter og kunne trengt et løft, de blir aldri hørt.

  Nei, dette liker vi ikke. Det må finnes andre måter å oppnå enighet på enn å bruke det sterkeste virkemidlet av alle. Dette bør benyttes når det virkelig trengs.

  Hei, KingKong, hyggelig at du stikker innom VGB en tur. Har fra tid til annen sett etter det på VGD, uten å ha funnet noen innlegg fra deg i det siste. Men så leter vi kanskje på feil sted.

  Streik er gammeldags, og rammer stort sett bare den uskyldige tredjepart. Ja, man burde absolutt ha kommet lenger i dag, men det har man tydeligvis ikke. Vi ble tatt ut i streik siste gang i 2008. Tiden flyr. Men ja, det føles som irriterende når vi to år etter tas ut igjen. Dette skjedde relativt sjelden før overføringen fra statlig forhandlingsområde til fattige KS i 2003 eller deromkring. Nå skjer det dessverre oftere. Helt som det ble forutsagt. Akk ja…

 6. En solidaritetshilsen herfra også :-)

  Takker og bukker for det…og ha en fortsatt fin aften. :-)

 7. Her var det solidaritet, ja. Stå på, Dag Eigil! :-)

  Takker for oppmuntring. Her står vi på, vet du. Kan ikke annet! :-)

 8. Det får bli en usolidarisk hilsen herfra da, siden jeg ikke klarer å ha noe særlig medynk for dem som må stå streikevakter og gå i tog.. 😉

  Hva, ingen solidaritet med oss hårdtarbeidende, organiserte og tarifflønnede åndsmennesker fra øverste hylle? Nei og nei, for en utvikling! Og tenk, i morgen skal vi både på orienteringsmøte og streikekafe. Og hvis vi er riktig heldige, får vi være streikevakt, også. Og varer streiken noen dager, slipper vi fredagens eksamenssensur, og en del disipler slipper eksamen. Mange fordeler, det gjelder bare å se dem. Satser på godt og tjenlig vær… 😀

 9. Nope, ingen sympati for en som bare skal på jobb (muligens med tre unger på slep dersom jeg er riktig uheldig) 😉

  Nei, kom deg til bake til rettebunkene du. DA får du bøttevis med sympati herfra, vettu 😉

  Skulle gjerne gjort det, og satser på en kortvarig streik. Er man organisert, ja, så ER man organisert. Med streikeplikt… :-(

 10. Det er derfor man ikke er oganisert 😛

  Vel, hmmmm…fordeler med det meste. Det gjelder bare å se dem… :-)

 11. avatar Bård Fossum

  Hva med oss som blir uskyldig rammet av denne streiken?????? får vi lønn av streikekassa???…. JEg må være hjemme med barn pga dette påfunnet og får ikke lønn for de dagene jeg er borte…. Er det noen som betaler huslånet mitt???? visst dette blir langvarig er jeg nødt til og selge huset…. da skal jeg si at jeg blir fornøyd…. og ja… da har jeg virkelig sympati for de som streiker…. eller kanskje ikke…. De tjener jo allerede bedre enn meg… så hvorfor skal de streike??? Er dere så missfornøyde med jobbene deres,,,, så finn dere andre jobber da for svarte…
  fyttirakkern…..!!!!

  Streik er et tøft virkemiddel i lønnskampen, og det hadde vært avgjort best dersom det ikke var bruk for det. Vi burde ha kommet fram til noe annet i 2010. Men slik er det ikke. Dessverre, kan man vel si. Får satse på at det blir en kortvarig streik. :-)

 12. Off, er det streik på gang, har ikke fulgt med.
  Hjelpes er det som skjer,? hva streikes det for.?
  Håper det blir en kort streik, da. Så vi slipper å finne tomme hyller i butikkene, Tja vi får vel dra til Søta Bror en stund. ? kanskje.
  Tusler ut for å lese nyheter…

  Kommunestreiken skulle det da ellers være vanskelig å ha unngått å se, høre eller lese noe om. Eller transportstreiken, for den del. Joda, vi satser også på at det blir en kort streik… :-)

 13. Joda, jeg er på VGD hver dag. Men der som her er jeg mest opptatt av å kommentere og diskutere. Ligger ingen prestisje i det for meg å lage egne tråder. Ikke ofte jeg er her på VGB nå, syns det er laber aktivitet, samt at det ofte er innloggingsproblemer, det gidder jeg ikke.

  Det er 2 år siden forrige streik ja, men det viser bare hvordan enkle sjeler som meg opplever dette.

  Men stå på, høyere lønn til alle!

  Joda, det har gått opp og ned, med vekt på sistnevnte, her på vgb. Men noen oppturer er det da fortsatt en gang i blant. Får sjekke litt mer på VGD. :-)

  Streik er i grunnen noe dritt. Skulle kanskje tro at man kunne finne fram til noe annet i 2010, men det ser ikke slik ut. :-(

Leave a Reply