Dag Eigil: Et rom med utsikt og et rart møbel

Utsikt fra skolen2010001

Bortsett fra hyggelige, motiverte disipler og lutter kvalitetskolleger fra øverste hylle, er det i grunnen ikke så mye vi har her ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden.  Vi og våre dannede kolleger tjener som kjent til vårt daglige brød gjennom vårt pedagogiske virke i det offentlige skoleverket.  Ja, vi trenger sannelig både sympati og støtte fra alle der ute, når det nå er tariffoppgjørstid og streikefare og alt som hører “vårens vakreste eventyr til.  Men vi har da noe.  Grunnet lærdomstempelets særdeles gode beliggenhet, har vi nemlig en utmerket utsikt.  Vel, på dette bildet er vel ikke akkurat utsikten fra et av arbeidsrommets vinduer noe å skryte av.  Nedgangen til Sikkerhetssenteret på en bakgrunn av Maritime GMC er kanskje ikke den helt store estetiske nytelsen.  Men indre Tasta ligger dog der, badet i vårens lys. 

Utsikt fra skolen2010002

Men hva om vi beveger oss en liten smule?  Vi befinner oss fortsatt i arbeidsrommet, men her får straks et bedre bilde av indre Tastas estetikk, med de tusen hjem og utsikt over Byfjorden. 

Utsikt fra skolen2010003

Men la oss heller bevege oss  inn i pauserommet, et gedigent rom som visstnok en gang i tidenes mogen var Lærdomstempelets bibliotek.  Her, i et rom der et fåtall av husets stressede og hårdtarbeidende kolleger egentlig sitter, er utsikten en ganske annen.  Her har man fullt utsyn over Byfjorden, og på klare dager kan man se både Kvitsøen og endog Karmøen.  En riktig nydelig  utsikt er det, riktig å beroligende.

Utsikt fra skolen2010004

Når vi beveger kamera en liten smule, får vi igjen øye på indre Tasta med tilliggende herligheter.

Utsikt fra skolen2010005

På den andre siden ser man over til Ulsnes, med sitt sjømilitære område.  Riktig nydelig, det også.  Helt foran er det altså en liten plen, hvor så vel ansatte som disipler som ønsker det, kan sette seg og beundre utsikten, eller rett og slett sole seg, dersom værgudene en sjelden gang legger godviljen til.

Utsikt fra skolen2010006

Men det er vel kanskje selve utsikten ut over Byfjorden som er selve clouet. 

Utsikt fra skolen2010007

Men så var det dette med det rare møbelet, da.  Det befinner seg nemlig også i pedagogenes pause- og utsiktsrom.  Og bak en liten lettvegg finner man det, svart, stort og ruvende, og med noen slags nifse fester for armene.  Det er nesten litt nifst, dette her.  Vi kommer nesten i tanker om Den elektriske stol.  Og hva mer er, den bruker strøm!

Utsikt fra skolen2010008

Vi forsøker med ett bilde til av møbelet, denne gangen klarere.  Og de mer velorienterte av dere der ute har vel allerede skjønt tegningen.  Det er selvfølgelig skolens massasjestol, innkjøpt til glede og nytte for stressede og velmodnede pedagoger og øvrige ansatte.  Her kan man trekke seg tilbake bak det lille skjermbrettet, og bli massert både her og  der, til avslapping og restitusjon.  Om vi benytter oss av den?  Vel, det hender, men det blir kanskje ikke så ofte.  Vi burde kanskje brukt den mer, men vi pedagoger har som kjent veldig mye å gjøre.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

5 comments


 1. avatar Abi

  Flott utsikt da du :) Og den massasjestolen var jo kjekk :) Du har ikke tid til å sitte i den, det skjønner jeg jo.

  Hvilken skole er du lærer på egentlig? Har en sønn som ønsker å gå brønnteknikk på Stavanger Tekn. skole, kjenner du noen til den???

  Vi pedagoger stresser på, vet du! Og ellers ja, vi har et etter måten nært forhold til den skolen du nevner. Den heter ikke riktig det du skriver her, men det er samme skolen, ja. 😀

 2. Et rom med utsikt er ikke å forakte, ikke en massasjestol heller når jeg tenker etter:)

  Ha en ellers fortreffelig aften 😉

  Begge deler er bra, hvert til sitt bruk! :-)

 3. har massasjestol på jobben vi også, og den bruker jeg titt og ofte. For vi i det private næringsliv har som kjent ikke noe å gjøre 😉

  Helt klart, vet du. Når vi tenker oss litt om, så er vi vel en eneste gjeng med latsabber og unnasluntrere, hele gjengen av oss arbeidstakere, eller hur…? 😀

 4. o – for en utsikt, den var flott!

  Helt ukjent for meg slike elektriske stoler.. de blir ihvertfall ikke innkjøpt på budsjettet til Oslo Kommune!!!

  Ja, det er absolutt en herlig utsikt ut mot fjord og hav. Det er slike hverdagsgleder en ikke bør bli blind for, ikke minst på denne tiden av året.

  Stolen ble innkjøpt for ikke så lang tid siden. På tross av at vi jobber i det offentlige skoleverket. Et annet år fikk hele kollegiet turjakker, gensere og skjorter med skolens logo. Slett ikke verst. Egentlig litt imponerende. :-)

 5. Et rom med utsikt er alltid en fordel 😉
  Massasjestol er toppers, – har prøvd det selv, – gjør underverker :-)

  Ja, det er egentlig en fantastisk utsikt fra en fantastisk flott beliggenhet. En verdi i seg selv. Og massasjestolen er jevnlig i bruk av stressede pedagoger… :-)

Leave a Reply