Dag Eigil: Joda, 17. mai her i residensen også.

17. mai-flagg 2010001

Dersom det skulle være noen der ute som har oss mistenkt for ikke å markere Grunnlovsdagen på korrekt vis, kan vi med dette avsanne at så ikke har vært tilfelle.  Nei, vet De hva, det skulle da sannelig ta seg ut!  17. mai uten flagging?  Bare tanken er jo avskyelig.  Vi er da mennesker med dannelse og  god oppdragelse som bor her i residensen.  Så tradisjonen tro pryder flagget også denne gangen vår gedigne terrasse, der det vaier muntert i vinden. 

17. mai-flagg 2010008

Og hva mer er, vår hustru – velsigne henne – har dette året som alle andre prydet haven med små plagg, nennsomt og hensynsfullt plassert  ut mot veien, til glede og visuell berikelse for de forbipasserende.  Dersom dere ser godt etter, ser dere kanskje flaggene bak den muntert gulblomstrende busken.

17. mai-flagg 2010009

Også våre naboer tilkjennegir sin nasjonalfølelse ved å pynte gjerdet og haveporten med de røde, hvite og blå, til glede for så vel seg selv som for oss.  Vi bor da i byens beste strøk, og i et nabolag befolket av lutter pene mennesker.

17. mai-flagg 2010007

Vi vil heller ikke utelukke at de fjernere naboene, de som bor helt på den andre siden av veien, også har satt ut flagg i anledning anledningen.  Fra vårt ståsted i residensens dagligstue kan vi faktisk helt tydelig se de muntre, små flaggene.  De kan nok skimtes på bildet også, dersom man legger godviljen til.

Ellers må vi jo også få med at vi og vår hustru – velsigne henne – også dette året har bidratt til å kaste glans over 17. mai-feiringen ved vårt nærvær.  Vi har med andakt hørt biskop Erling Pettersens verdige 17. mai-tale i Bjergstedsparken her i Oljebyen, og med interesse bivånet store deler av den internasjonale markeringen samme sted.  Vi har også vist oss diverse steder i byens sentrum, og lyttet til fengende storbandmusikk, til berikelse for for så vel oss selv som de vi hadde gleden av å konversere med. 

17. mai-flagg 2010005

Avslutningsvis vil vi ellers få ønske samtlige av dere der ute en fortsatt strålende Grunnlovsdag, og en aldeles henrivende 18. mai.  Hipp hipp hurra!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , , ,

9 comments


 1. Her ble det også 17 mai stemning når naboen dro igang motorsagen 😉

  Helt klart. En skikkelig höjdare! 😆

 2. Fortsatt fin dag, Dag Eigil :-)

  Takker for det, og gratulerer vel overstått nasjonaldag. Ha en frydefull 18. mai! 😀

 3. Gratulerer med dagen, Dag Eigil. Godt å se at dere feirer dagen på korrekt måte. Vi var unektelig en smule bekymret for akkurat det. Så på nyhetene at dere fikk bra vær også.

  Her har vi bare hoppet over hele dagen, kun sittet inne og telt riskorn, som seg hør og bør når man har små.. 😉

  Joda, her har vi sannelig markert nasjonaldagen på en verdig måte, ikke minst med bruk av vårt fremste nasjonalsymbol, flagget! Viktig, det der. :-)

  Ellers hørtes det jo kanskje litt kjedelig ut med de der riskornene. Er Bråkene syke? I så fall, god bedring! :-)

 4. Riskorn? Kjedelig og kun telle til tre…..

  😉

  Det hørtes ikke spesielt inspirerende ut, akkurat. Men hvis de små liker slikt, så… vel. :-)

 5. jommen godt å se at andre feirer som det sømmer seg! :)

  Her i residensen markerer man 17. mai på en verdig og ikke minst opphøyd måte! :-)

 6. 😆 Neida, her er ingen syke. Det var bare en spøk. StoreBråk gikk i sitt aller første 17.mai tog på ordentlig, mens B, LilleBråk, MiniBråk og jeg slang oss på bakerst den siste lille biten bort til skolen som vanlig.

  Og der var det potetløp, trehjulsykkelkjøring, sekkeløp og all verdens andre leker å delta i for alle små. Fallskjermhopperne traff fotballbanen når de landet og tryllekunstneren tryllet tre fugler om til en kanin som han puttet i flosshatten som StoreBråk så stolt fikk stå og holde.

  Legg til bunader, flagg, trompeter, is, pølser, brus, kake, russekort, grilling og treklatring iført bunad, så skjønner du nok at vi også feiret dagen som seg hør og bør. I år kunne til og med alle tre Bråkene stemme i under nasjonalsangen selv om MiniBråk har noen litt alternative innslag om seiling, furuer og fjærbiter..

  Ah, det var fint å høre at dere alle har tilbrakt nasjonaldagen på verdig vis, og med de enkle gleder som hører nasjonaldagen til! Vi håper ellers at dere alle holder dere friske og oppegående, slik at dere kan glede dere over vår så vel som sommer, og det i fulle drag! :-)

 7. Du så glad jeg ble at jeg ikke var alene om en verdig feiring :)
  Så både barnetog på Madla og folketoget.
  Var ikke på bloggen engang :)

  Vi er virkelig imponert over en slik verdig innsats i anledning nasjonaldagen! Nei og nei, det er nesten så vi får lyst til å rope hurra igjen, selv om det i tastende stund og på sittende rumpestump allerede er blitt 19. mai. Uansett er våren en herlig tid! :-)

 8. Den 17. mai er i utgangspunktet årets flotteste dag, iallfall hvis været står oss bi. Men hvorfor påstås det at det hardnakket at det er “barnas dag”? Synes alle aldre, kjønn og farger skal få lov å delta på verdig festlighet med ompamusikk og det hele. (Skjønt biskopen kunne lagt seg litt mer i selen hva talen angikk; den var nokså tynn…)

  Da hustruens niese var å observere på signaltromme i HM Kongens garde på morgensendingen på NRK, ble det en ekstra spiss på dagen dette året! :-)

  Gode og fine tanker du kommer med der. Alle mennesker, av alle fasonger, alder og kjønn bør kunne glede seg over nasjonaldagen og det den betyr. Biskopens tale var grei nok, men heller ikke mer. Litt kort, kanskje. Ellers later det til at niesen har greid seg godt gjennom nasjonaldagen. :-)

 9. Godt å se :) . Selv har jeg hverken flagg eller flaggstang, men passet på å gjøre ferdig hagearbeid til dagen. Fjernet opptil flere busker med røtter på 16 mai. Og ryddet til og med i bilen!
  Selve dagen ble feiret med en utmerket porsjon sosekjøtt hos familien. Ha en fortsatt trivelig mai 😀

  Vi takker så mye for fin hilsen, sånn post festum. Det er videre fortrøstningsfullt å høre at du har gjort stor innsats for å forskjønne ditt nærmiljø i forkant av nasjonaldagen, slik at dette kan framtre på beste vis! Vi ønsker deg en fortsatt vidunderlig vår og sommer! :-)

Leave a Reply