Dag Eigil: Øl er ikke kjedelig

c3b8l

Eksempel på øl. Illustrasjonsfoto.

Det er rart med det.  Av og til kan det falle bemerkninger eller kommentarer som er uforglemmelige, selv om humoren nok gjerne er av den ufrivillige sorten.  Som hin gang for lenge siden, på det tidlige 90-tall, da vi og vår hustru – velsigne henne – var på sydenferie på Korfu sammen med en kamerat.  Men det var varmt, og det var nok ikke så rent få liter med øl som rant ned i løpet av feriedagene.  I alle fall for overtegnede herremanns og vår kamerats vedkommende.  Vår hustru – velsigne henne – har aldri likt øl, og hevder vederheftig den dag i dag at det “smaker som råtne nøtter”.  Så var det en dag vi var inne i Korfu by.  Fruen bedrev en smule shopping, mens vi og vår kamerat satt og øl-lesket våre uttørkede herrestruper.  Fruen kommer tilbake.  “Hva, sitter dere her og drikker på det der kjedelige ølet ennå?”  Hvorpå kameraten smiler, hever glasset, og kommer med den bevingede kommentaren: “Øl er da ikke kjedelig!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

12 comments


 1. Nei øl er da langt fra kjedelig :-)

  Silly girl 😉

  Det går simpelthen ikke an at øl er kjedelig! En fysisk umulighet. :-)

 2. 😆 Enda godt det ikke vare dere hun kalte kjedelige da 😉

  Vel, hmmm…du sier noe. Fryktelig tanke. Skremmende. :-)

 3. Det er nesten så jeg kremter frempå med et lite blasfemihost når jeg hører slikt. Alle med sansen for livets kvaliteter vet at øl er et grunnstoff, i det periodiske drikkesystemet :)

  Helt klart, Sjalle. Uten tvil. :-)

 4. Vel, hustruen påstår ennå hardnakket at øl ER kjedelig! :-) Jeg mesker meg med pæresider, eplesider, corona, hvite viner av ymse smaker, hvilket er meget mer varierende – altså mindre kjedelig – enn det bitre ølet.
  Smak og behag gjelder her som ellers, blasfemisk eller ei! :-)

  Men husk endelig at det fortsatt finnes mange ølsorter der ute som du ikke har smakt! :-)

 5. Hihihi… Grunnstoff i det periodiske drikkesystemet… Den hadde jeg ikke hørt før!

  Så avgjort et uttrykk av den kreative sorten, ja… :-)

 6. Håper den ølen på bildet her snart får en hand rundt seg.
  Den ser så ensom ut, kan hende den til og med kjeder seg 😉

  Ikke utenkelig at det blir litt kjærlig håndspåleggelse etter hvert, ja. Kjærlig inntil det begjærende.. 😀

 7. Ser at fruen kan drikke Corona, men ikke annet øl.

  Snakk om å fornærme Corona, det stolte meksikanske ølet.

  Vet ikke helt om selv Corona kan overbevise henne om ølets mange fortrinligheter. Men godt er det jo! :-)

 8. Ja, det la jeg også merke til; Corona. Men hvorfor ikke prøve noe av det gode norske ølet vi har da? Å, øl er needvurdert – finnes ikke bedre drikke :) Også passer det til alt.

  Ja, og det er definitivt ikke kjedelig! :-)

 9. Ikke needvurdert – men undervurdert.

  Hmmm..ja. Det er nok en gradsforskjell der. :-)

 10. Rettelse: Jeg mente IKKE Corona. Jeg mente Strongbow. Sorry. Klart jeg har prøvd noe av det “gode” norske ølet! Samme bitre bismaken på alt ihop. Øl er perler for svin for meg. Rekk meg heller er søt likør, så blir jeg blid med en gang! :-)

  Kanskje Guinness kunne vært noe? Verdt et forsøk, i alle fall…? :-)

 11. Nå må det jo bemerkes at Corona et tilsatt konserveringsmiddel….

  Du verden, et brudd på selveste Renhetsloven? Ikke helt bra. Men så er det jo godt og lettdrukket øl, da! Kanskje endog for de smukke quinder! :-)

 12. Jeg hadde ikke drukket øl til jeg var 40. Ikke fordi det var kjedelig, men fordi jeg ikke likte smaken.
  Så hadde noen den gang fortalt meg at idag noen “få” år senere nesten bare drikker øl (ikke vin) så hadde jeg vel ikke trodd dem.
  Og virkningen er øllet er ihvertfall ikke kjedelig 😆

  Vel, for å si det slik: “It’s an acquired taste!” :-) Noe i likhet med å begynne å like å drikke kaffe. Og effekten er det ingenting å si på. I alle fall ikke for ølets vedkommende. Og dagen derpå, kaffens ditto! :-)

Leave a Reply