Dag Eigil: Vårunderet har skjedd i år, også.

Etter å ha plasket rimelig monomant omkring i den pedagogiske andedam i noen uker som for det meste har bestått av arbeid og atter arbeid, kan vi atter heve vårt uskyldsblå blikk, og ta inn skjønnheten i verden omkring oss.  Og det er i sannhet store forandringer som har skjedd.  Vårunderet er atter en gang i ferd med å utspille seg i all sin kraft og velde. 

Vårsnø1

Det er ikke så lenge siden det så slik ut utenfor residensen med tilliggende herligheter.  Utrivelig, nesten skremmende.

Vårsnø2

Eller hva med denne gufne vinterstemningen, tatt for noen få uker siden? Det er ikke akkurat egnet til å stimulere sinnets munterhet.  Vi må vedgå at det var en tid da vi for alvor begynte å lure på om vinteren kom til å slippe taket før vinteren setter inn.  Men så har forandringene skjedd, først gradvis, deretter eksplosjonsartet.  Og det er i sannhet en flott tid vi er inne i, når sevjen stiger i alle slags kropper, både unge og gamle, og med eller uten røtter.  En klok mann sa en gang at “det er om vinteren man blir eldre”.  Så vi lurer en gang i blant på om vi kan satse på en vårlig foryngelse, men  av en eller annen grunn tviler vi liksom litt på det.  Det er hardt å vedgå det, men vi antar det har noe med årstall og kalender å gjøre. Men det går jo an å leve i håpet. 

Photo001

Her i residensen har vår hustru – velsigne henne – gjort en kjempeinnsats med terassens blomsterkasser, som en verdig start på våronna i villahagen.  Et helt klart vårtegn, og dertil fargerikt.

Photo002

Nydelig, ikke sant?  Og når solen attpåtil skinner fra en bortimot skyfri og blå maihimmel, kan man jo ikke annet enn å bli i godt humør.

Photo003

Og der ute på veien, der det før var lutter snø, kulde og guffenhet, er det etterhånden garantert snøfritt.  Og hva mer er, det grønnes intenst i de vegetasjonsmessige delene av omgivelsene.  Og hva er det vi ser der nederst i haven, bortsett fra folkevogna?  Er det ikke noe hvitt i det der treet?  Det kan vel ikke være snø?

Photo010

Riktignok er det urovekkende hvitt.  Men det er jo tross alt vår og mai og allslags.  Nei, det er nok det gamle plommetreet som blomster, og det riktig så intenst.

Photo012

Og hva mer er, til og med det gamle epletreet, som vi så sent som i fjor vurderte å sage ned, har virkelig tatt seg på tak i år.  I fjor var det knapt nok lauv på det, enn si blomster.  Kanskje planter har ukjente evner?  Kanskje det rett ogslett ble skremt ved tanken på å ende opp som peisved?

Photo017

Vi går nærmere inn på materien.  De kritthvite plommeblomstene er jo ikke verst, da.  De blomstrer bare noen få dager, denne ene gangen i året.  Det gjelder å få med seg dette!

Photo015

De lyserøde plommeblomstene er heller ikke ikke å forakte.  Her er noen av dem i ferd med å springe ut.  Og når de blomstrer for fullt, kan man virkelig lure på om plommetrær ikke egentlig er en prydvekst.

Photo018

Vi kaster alle hemninger på båten, og slenger på enda et plommeblomst-bilde.  Våren er en raus tid, så Fanden spare!

Photo004

Også andre trær er i ferd med å ikle seg grønne blad i overflod, her representert ved ett av dem. Man kan rent ut sagt bli glad og yr av slikt.

Photo007

Og den gule forsytia-buskens muntre gulfarge er det heller ingenting å si på.

Photo005

Selv naboens nye hagemur blir vakker og stilig i en slik setting.  Og når fruen har fått plantet ut noen passende vekster foran den, blir det jo den reneste skjønnhetsåpenbaring.  Levende og død natur i skjønn forening.

Photo016

Vi håper dere satte pris på vår lille vårvandring i nærmiljøet.  Ha en fortsatt fin, velgjørende og stimulerende vårdag! :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

11 comments


 1. Mange flotte bilder her ;))

  Vi takker for hilsen. Joda, om våren er det ikke så langt mellom de gode motivene. Våren er i det hele tatt en fin tid. :-)

 2. Hustruen in persona iler til med å melde at hun har gått til innkjøp av to dyre humleplanter, slik Breiflabben foreslo. På sikt skal de plantes ut foran nevnte mur. De er små og puslete ennå, men når de har vokst seg store og sterke, skal man se om de har kraft i seg til å kravle oppetter muren.

  Det kan lett bli bra. Allerede nå ser det ut til at humleplantene snart er klare for utplanting. Hvem vet, kanskje de må han noen strenger eller tråder å klatre i? :-)

 3. avatar Abi

  Jøss, har du juksa og lagt ut bilder fra i fjor eller??? Jøss, skulle tro det var en annen planet. Men guri så flott a gitt. Og hustruen, velsigne henne, har jo bevist at grønne fingre har hun :) Flott altså!!!!

  Nei, her er våren og forsommeren rimelig godt i gjenge. Kanskje litt kaldt på 17. mai, men i dag har det vært rent ut sommerlig her. Klippet plenen for annen gang har i også gjort…akk ja. Men det er jo herlig å komme litt i gang, da. Sunt er det også
  . 😀

 4. Ah, ja blir ikke livet en smule mindre utålelig med en gang våren titter frem? 😎

  Ja, så ubetinget. Helt ubetinget. Man blir jo rent ut sagt i godt lune! :-)

 5. avatar MT

  Takk for fin vårvandring :)
  Nydelige blomster på eple og plomme-trea.Har kjøpt litt blomster til krukker eg også,kribler i fingrane når sola kjem :)

  Ynskjer deg og “di” god helg og finfin 17mai!

  Takker og bukker for det. Joda, vi har hatt en glimrende langhelg, med Himmelfartsdag og 17. mai. Det hjalp virkelig med en liten pause fra jobbekjøret. Og nå er det snart langhelg igjen, ikke verst! :-)

 6. Endelig har pedagogen oppdaget at også i år kan man unngå å betrakte livet kun i sort/hvitt ….

  Ja, heldigvis har det begynt å skje noe her. Fargene har kommet tilbake, liksom. Og lyset. Rart hva det gjør, det der… 😀

 7. Ååååh!

  Ja, ikke sant…? En nydelig tid vi er inne i. Det gjelder bare å glede seg over den mens den er her. 😀

 8. På søndag snødde det her hos oss, i dag har vi slått plenen (for et uttrykk 😕 ). Jeg har vært på Plantasjen og handlet meg grønne fingre. Nå mangler bare inspirasjon til å gå ut og gjøre likedan som Den Velsignede 😉

  God 17. mai helg, og signe våren :-)

  Vi slutter oss helhjertet til det der. Spesielt den siste delen. Snø igjen hos dere? Forhåpentligvis er det bare tale om vinterens siste krampetrekninger. Ja, signe våren! 😀

 9. så fantastisk mye lengre dere har kommet enn oss.. vurderer flytting til dine trakter!

  Det har virkelig kommet kjapt i gang da det først løsnet, vet du. 😀
  Og ja, livet her på den sørvestlandske regnkysten kan ha sine gode sider…! :-)

 10. Heldigvis ble det vår i år også! :-)

  Nå skal jeg bare røre sammen ei sjokoladekake før det bærer ut i hagen for å sloss med litt ugress.

  Lykke til med “våronna”, og god appetitt! 😀

 11. Nydelige bilder både av blomster og mur og kasser:)
  Og nå er jeg SÅ kjent i byen at jeg kan se du må være nesten nabo til en tidligere kjent fotballspiller ?
  Og i nærheten av et sted jeg lærte å svømme som liten :)
  Ha en flott 17.!

  Hmmm…nå er vi ikke så velbevandret udi fotballens verden at vi umiddelbart kommer i hu noen tidligere kjent fotballspiller. Men det er en badeplass her i nærheten, ja.

  Ha en ellers fortsatt fornydelig vår og sommer. 😀

Leave a Reply