Dag Eigil: Endelig langhelg og rettefri!

Hagebusk

Du store alpakka, det er faktisk en verden der ute!

Endelig helg, endatil en skikkelig langhelg.  Og hva mer er, vi er endelig kommet til bunns i stabelen av rettebunker.  Etter diverse ukers rimelig intens innsats sånn jobbwise, med stor vekt på retting, vurdering og skriving av rapporter og referater til bortimot leggetid hver dag, føles dette nærmest uvirkelig.  Tenk, det går virkelig an å heve hodet og se verden i øynene, uten den velkjente pedagogfølelsen av å være på jobb 24/7.  I alle fall for en stakket stund.  Utrolig, intet mindre enn fantastisk.  Vi skal senke skuldrene og nyte dette i fulle drag.  Leve.  Familiebesøk, en tur i teateret, lese papiraviser, blogge og kommentere litt. 

Vi er fullstendig klar over at dette med kvelds- og helgearbeid er prisen vi pedagoger betaler for våre perioder med avspasering, men vi synes nå det til tider blir vel mye arbeid.  Og av og til kan man jo lure på om det er verdt det. 

Og til alle ikke-pedagoger de der ute med ferdigtygde og forutinntatte holdninger om at pedagoger er noen duster som knapt nok vet hva arbeid er for noe: Kyss oss der vi er høyest når vi plukker blåbær!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

11 comments


 1. Hei D_E…..

  her kysses ingen :)

  men det er hverdag i morgen vettu…

  kvelds- og helgearbeid – dette er noe dere har valgt selv i bytte mot fast arbeidsdag… og fått utmerket betalt for det….

  Det er nok mange meninger om dette, også innad i lærerorganisasjonene. Men hittil er nå situasjonen slik den er. Og i morgen har vi faktisk fri, i den forstand at vi ikke skal ha undervisning. Det øvrige, “usynlige” skolearbeidet, derimot..men det er en annen historie. Joda, pedagogyrket har avgjort noe grenseløst over seg. Nyt helgen! :-)

 2. blir det reise på deg og den velsignede ?

  Det hadde vært herlig, men det blir nok ingen tur. Vi får familiebesøk i langhelgen, og vår hustru – velsigne henne – skal på jobb i morgen fredag. Men det blir greit likevel. Kulturelt input i aften, teaterbesøk. “Jungelboken”. Moderne oppsetning. :-)

 3. På skolene her i distriktet kalles morgendagen planleggingsdag, men det er altså fridag?
  Hvordan blir det når eksamene kommer, har du fri fra rettebunkene da og det brukes eksterne sensorer?
  Så fint og grønt det er hos dere, litt vårstemning men kunne vel gjerne vært litt mere sol vel?
  Ha noen fine fridager :)

  Noen skoler har sikkert planleggingsdag denne dagen, siden elevene har fri. Andre har fridag også for de ansatte. Ved Lærdommens høyborg ute ved havet er det fridag. Ellers blir et nok et skikkelig stressopplegg i forbindelse med sluttvurdering og eksamenstid. Noen eksterne sensorer blir det jo, men det er også lokale eksamener. Skoleslutt og karakteroppgjør er som kjent alltid en stressende periode. Man er rimelig klar for ferie når denne perioden er over, for å si det slik! :-)

 4. *Det øvrige, “usynlige” skolearbeidet…*

  slikt finnes ikke – da blir det streik :)

  men les meg rett.. gode lærere og adekvat undervisning
  ønsker vel alle….

  som jeg har oppfattet deg.. er du en slik lærer…..

  god helg :)

  Vi prøver å gjøre en hederlig innsats, i alle fall! :-)

  Ellers finnes det unektelig en del usynlig arbeid i pedagogsammenheng. Hvem ser vel vår arbeidsinnsats over rettebunken og bøkene i helger og ferier? Akk ja… :-)

 5. Langhelg og gode greier, det var ikke verst!
  Det ble ingen langhelg på oss, for StoreBråk må nemlig på skolen i morgen. Og da var det jo ikke noen særlig vits for B og meg å ta fri heller. og 17.mai er som kjent heller ikke fri når man har en ivrig liten førstklassing som skal gå i tog for første gang. I alle fall ikke fri som jeg liker det: stå opp når man vil…

  Håper du få en riktig fin langhelg, det er deg vel undt!

  Du verden, opplegget rundt Himmelfartshelgen er tydeligvis varierende. Tøffe tak. :-)

  Ellers vil vi jo ønske dere alle en fin helg uansett, og en flott Grunnlovsdag, med gleder for så vel store som for små! :-)

 6. avatar Abi

  Her er det planleggingsdag og skikkelig langhelg :) Alle inneklemte dager er planleggingsdag hos oss….rart ikke sant? :)

 7. Jeg regner med at det er stort frafall i klassen hennes i morgen, har hørt det er mange som har tenkt å ta ungene ut. Men jeg synes det er viktig å lære dem at man ikke bare kan ta seg fri sånn helt uten videre bare fordi man har lyst. Hadde vi skullet på noe veldig spesielt så, men ikke bare for å få langhelg.

  Men 17.mai blir nok stas. De har supertfint arrangement på skolen med potetløp, sekkeløp, ringkasting og alle de andre gode gamle greiene.

  Får bare håpe det ikke høljer frosne katter ogbikkjer. Det legger unektelig en demper på stemningen…

 8. jeg skal på jobb i kveld og i morgen, så blir det helg med fri på selveste dagen heldigvis.. men inntil da er det hverdager dette her!

 9. Ja det er smått fantastisk. I morgen tar jeg en velfortjent feriedag.
  Ellers minnet dette meg om da jeg nettopp sto med naken røv i været og skrubbet dusjens bunn. Bannende.

 10. Nyt helgen Dag Eigil, den er deg vel undt :-)

 11. Langhelgen er deg vel unt,Dag Eigil! Kos deg masse :)

Leave a Reply