Dag Eigil: Man går da ikke ut uten niqab, gjør man vel?

Integrering av nye landsmenn er som kjent viktig, men det later til at i alle fall noen av disse er rimelig tungnemme i så måte.  Fra Italia kommer for eksempel det glade budskap om ektemannen til den tunisiske kvinnen som fikk bot for å bære niqab i byen Novara.  Han sjokkerer så vel italienerne som andre, herunder overtegnede herremann, med sin reaksjon på at hans hustru er den første som har blitt bøtelagt for å tildekke ansiktet:

– Nå må jeg holde henne innendørs. Jeg kan ikke ha at andre menn ser på henne, sier ektemannen, 36 år gamle, arbeidsledige Ben Salah Braim.

Hans hustru, 26 år gamle Amel Marmouri, fikk en bot på 500 euro etter at hun brøt det lokale lovforbudet mot full ansiktstildekking (burka eller niqab) som forhindrer identifisering i offentlige bygninger. Kvinnen ble bøtelagt da hun ble oppdaget i en kø på et postkontor med tildekket ansikt. Ektemannen trodde visstnok at det var greit for hans unge hustru å slenge på seg en burka da hun skulle stikke innom postkontoret som snarest på vei til moskeen, men den gang ei.  Men siden det nå viser seg at hun ikke lenger kan bruke dette uunnværlige plagget, ser hennes ektemann ikke noe annet alternativ enn å holde fruen innendørs 24 timer i døgnet. 

Og vi gjør oss våre tanker.  Hvilket herlig uttrykk for muslimsk vitalitet og livsglede er ikke dette?  Her har den arbeidsløse Ben Salah Braim og hans hustru virkelig mulighet til å tilbringe kvalitetstid sammen, og konsentrere seg om det som virkelig betyr noe.  Og skulle det bli litt for mye av det gode, kan han jo få en smule avveksling ved å innta rollen som fangevokter.  Enda godt han er uten arbeidsforpliktelser.  På den annen side lurer han visstnok på hvordan han skal få råd til å betale boten.  Nei, det kan ikke være helt lett, det der.  Livet er som kjent ikke bare fullt av dilemmaer, det er også en dans på roser.  Selv for de rettroende. 

Men hva skal han vel gjøre når ungene begynner å komme?  Fruen kan jo ikke bevege seg utendørs, så da må vel ektemannen ta seg av dem?  Eller kan det tenkes at en måned med trilling og passing av unger pluss handling og bæring av mat, bleier og husholdningsvarer vil få Ben Salah Braim på andre tanker?  Akk ja, det er så mangt og meget å tenke på, og det er så mye rart som utspiller seg på livets teaterscene.  Vi lurer ellers på hva som ville skjedd dersom dette hadde skjedd i Norge, dersom det ikke allerede har skjedd, da.  Kan vi gå ut fra at så vel feminister og antirasister som den politisk korrekte venstresiden og endog Amnesty hadde slått storalarm, og arrangert kjempeaksjoner og fakkeltog?  Eller?  For å si det slik: Vi er i tvil.

http://www.document.no/2010/05/-_da_ma_jeg_holde_henne_innend.html

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

9 comments


 1. Hvis Allah har bestemt at hon inne ska vara, så da bli slik.

  Ja, selfølgelig. Helt klart. Å integrere seg har jo ingen hensikt. Man kan miste mannemakten da, som kjent. :-)

 2. Jeg er nok redd det ville blitt litt ensidig tolkning av dette i fedrelandet Dag Eigil.

  Vi som har et litt nyansert blikk på dette, betyr ikke så mye i denne sammenhengen. Vi blir jo som rasister å regne.

  Vi frykter dessverre også det, Flabben. Akk ja, det rasismestempelet er lett å dra fram. :-(

 3. avatar FroekenFryd

  haha, det spørs vel om huuuundrevis av år med tradisjon innen islam blir byttet ut for et par års europeisk lov-“tradisjon”.
  jeg foreslår at han kan begynne å kle henne opp i diverse kostymer før han sender henne ut i byen for ærend- hun kan jo kle seg som klovn, rumpa på en hest (de kan bytte på å være forpart, det er jo også en jobb!), levende statue, pantomimeartist? countless possibilities!

  Ja, og tradisjoner, spesielt islamske sådanne, må man jo ta hensyn til, for alt i verden. Men du nevner jo noen festlige muligheter, og tildekking er det jo vitterlig også.. 😀

 4. avatar FroekenFryd

  og forresten, isj, det var både respektløst og frekt av meg det der.. men du må innrømme at man er over gjennomsnittlig kreativ;o

  Men det kreative er jo som kjent også gjerne morsomt! :-)

 5. Selvfølgelig gjør man ikke det? Noen kunne jo tross alt se oss. Og siden blikk kan drepe så er det selvfølgelig svært helseskadelig. Bedre å leve livet sitt innendørs da. Enten hjemme i huset eller ute på telttur…

  Ja, på sin egen, helt personlige campingtur gjennom livet…ak ja. :-(

 6. avatar Ariadne

  pfft! Kan ikke la henne gå ut og bli sett! Det kan jo medføre alle slags ubehageligheter!

  Ja, du verden. Ikke til å tenke på, en gang. 😀

 7. Hun er sikkert veldig pen, så han er kanskje litt redd for å miste henne. Forståelig, ja. mhm.

  Ja, her må det virkelig være tale om et tilfelle av ekstrems skjønnhet! Alle de konstant overkåte mannfolkene der ute i det offentlige rom ville nok helt sikkert gått totalt av skaftet, eller kanskje til skaftet, om de så bare fikk se anklene hennes! Kan ikke være helt lett å være så vakker, nei! :-(

 8. avatar Kitty Pia

  … Og så var det menns særkrav overfor kvinner igjen da.
  Det må være slitsomt å ha æren sin mellom beina på en kvinne..?
  Jada, jada…Useriøst. Rasistisk..Jeg har meldt meg ut på dette jeg. Det får være grenser for tull, da!
  K.-

  Helt sikkert både useriøst og det som verre er. I alle fall i øynene på de politisk korrekte. Det snakkes ellers så mye om krenkelser i denne debatten. Selv føler vi oss krenket langt inn i sjelen av å lese slikt slikt dritt som det denne overreligiøse kødden får lov til å spy ut. Vi gremmes! :-(

 9. Jeg gremmes! Jeg klarer bare ikke å la være å bli forbanna når jeg leser om slike historier 😈 Vi lever i 2010, for pokker… ! *prøver å telle til ti*
  Aargh! Og så skal vi liksom være FORSTÅELSESFULLE for religionsfrihet og frihet til å uttrykke seg, og hva-de-nå-måtte-være alle frihetene….. Bah! Hva skal man si når religionsfriheten blir kvinneundertrykkende, da???? Grrr!

  Når det gjelder denne religionen, skal vi andre bare holde kjeft, og akseptere og godta. Og det skader selvsagt ikke med litt jubel. Og samtidig må vi huske på å rakke ned på vår egen kulturelle og religiøse bakgrunn, ofte og mye. Vi er jo så kule i alle vår prektige og sekulariserte frigjorthet, er vi ikke? :-(

Leave a Reply