Dag Eigil: Britisk par tapte ankesak i Dubai

Dubai

Dubai? Skygg unna!

En domstol i Dubai har avvist anken til et britisk par som er dømt til én måneds fengsel for kyssing på offentlig sted. De hadde visstnok kysset hverandre på kinnet inne på en restaurant, og blitt anmeldt av nidkjære og formodentlig rettroende vitner.  Fra før er de fratatt sine pass, og nå må de altså sone sin straff for det ovenfor beskrevne, alvorlige lovbrudd. 

Egentlig greit med en avklaring. Her har vi en stund vandret rundt og trodd at Dubai er et sted der det satses stort på turisme, og at det følgelig forefinnes den nødtørftige grad av toleranse og vidsynthet i vår globaliserte tid. Nå vet vi altså annerledes. Dubai er tydeligvis fortsatt befengt med den samme nederdrektige og nedlatende drittsekkmentaliteten overfor vestlige besøkende som en hel del andre muslimske land. Ikke med de samme utslag, men, for å si det slik, alligavel. Vi har herved strøket Dubai fra vår liste over aktverdige reisemål.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

11 comments


 1. Måtte hele Dubai bli stukket skrått opp i fandens oldemor !! La oss omdøpe landet til Guddbai her of nuh !!

  La oss ta igjen. En ny lov som forbyr religiøst betinget avhold. – Jazå ! Du er EDRU !!!?? I NORGE !! Fyffan, du får nok bare bli med her du Mamoud !!

  …og smekk på med håndjern.

  Den muslimske gledesløsheten og komplette fornektelsen av så vel menneskelige følelser som livsglede for øvrig slutter aldri å sjokkere oss. Og endatil i et land som satser stort på turisme. Fy flate, for en foraktelig og nederdrektig holdning. :-(

 2. Hårreisende og skremmende, ikke minst med tanke på at min eldste sønn giftet seg i den norske ambassaden i Abu Dhabi, som er like i nabolaget. Forhåpentligvis satset de på luftkyss for å forsegle giftermålet.

  Meget ille, selv om det her ikke kommer til mer dramatiske straffemetoder enn en måned i fengsel. Men i et land der man satser på internasjonal turisme, er dette fullkomment uakseptabelt. Luftkyss bør kanskje kunne passere også der, men heller ikke mer. Det får da være måte på usedelighet! 😀

 3. Det er vel halvannet år siden jeg skrev om en hagefest i Egypt for europeere og hvor det ble drukket alkohol.

  Så vidt jeg erindrer ble over 400 mennesker idømt “pisking”, men så ble det brått stille…

  Men jeg tror ikke det fremmer turisme!

  Ja, da ble det nok stille! Var det de vestlige som ble idømt pisking? Nei, da kan det nok ikke akkurat være stimulerende for turist-tilstrømningen. Men det er kanskje nettopp det en del islamister ønsker.. :-(

 4. Pokker! “i Egypt” (Vil du sette det inn i komentaren?)

  Fikset det, vet du… :-)

 5. Vel, dette er jo ikke helt korrekt. Saken handler om to briter som var på fylla og kjørte på med penetrering i strandsonen. Usømmelig oppførsel på offentlig sted er jo greit, det er en sak. Men gud forby; de var ikke gift! Så det er det som er saken, ikke uskyldig kyssing på kinnet. Dog, jeg kan ikke sympatisere med Dubai.

  Da stiller saken seg straks i et noe annet lys. Fyll og offentlig penetrering blir liksom noe annet enn uskyldig kyssing. Skikkelig vulgære engelskmenn. Men vi er enig i at det fortsatt ikke skal kvalifisere for fengelsstraff.

 6. Hadde det ikke vært så skremmende så hadde det vært latterlig..!! Dette her må da være nært innpå VM-medalje i lavmål..?!

  ¤stryker ut som mulig feriemål..”

  I tilfelle det dreier seg om uskyldig kyssing på restaurant, så er det absolutt et lavmål. Hvis det var noe mer, kan det heller ikke forsvare fengselsstraff. Hvis de ønsker turisme i stor skala, så må det være høyt under så vel tak som himmel! :-(

 7. Kanskje det er på tide med et Dubai-innlegg fra min hånd?
  Jeg har mange bilder klare.

  Jeg har på følelsen at Egypt ikke stemmer i Argus sin kommentar, da det å nyte alkohol i Egypt er fullt lovlig. Det selges overalt og kan fritt nytes på samme måte som i Norge.
  Med andre ord, det er ikke lov å drikke hvor folk ferdes i det offentlige rom.

  Og Neugierig blander vel kortene med den saken som var for et par år siden. De hadde seg på stranda, og det er ingen smart utfoldelse hvorhen man måtte være.

  Men et kyss på en restaurant er å strekke de dobbeltmoralistiske lovene litt langt.

  Jeg ble riktignok tilsnakket av en “sedeligspolis” i Dubai da jeg og ei deilig “nurse” danset litt på grensen :-)

  Fyllerør med påfølgende offentlig penetrering ville nok ikke vært spesielt populært her i landet heller. Selv på Solastranden ville de nok blitt vist bort, og kanskje endatil risikert en anmeldelse. Men kanskje ikke fengsel. Det er nok av vulgære og fulle turister, så det er jo en viss mulighet for at Neugierig her blander sammen ulike hendelser. Vi vet ikke.

  Ellers kunne det jo vært flott med et Dubai-innlegg fra din hånd, da. :-)

 8. Folk som reiser paa ferie til Tyrkia, Thailand, Forente Emirater (Dubai), Tunisia, Nigeria og andre fryktelige steder, undergraver den lokale befolkningen og boer faa som fortjent om de ikke foelger lokale regler!!!

  *kaster den foerste sten*

  Tyrkia kan vel være et greit reisemål? De satser i alle fall sterkt på turisme. Thailand har vi besøkt ved opptil i alle fall tre anledinger. Et fint land å reise til. Og vi respekterer selvsagt de lokale skikker! Vi er jo tross alt en dannet og reisevant herre! :-)

 9. Jeg tviler ikke et sekund på at det kan være mye interessant å se, oppleve og lære i de mer ekstreme muslimske landene også, men jeg for min del har så mange land på “vil besøke-lista” mi at jeg ikke har nevneverdige problemer med bare å dytte dem nedover på (og ut av) lista.

  Man skal generelt sette seg inn i normer og regler dit man drar slik at man ikke fornærmer eller gjør noe ulovlig. Den jevne norske turist har litt å lære der. Men når alt er galt tør jeg rett og slett ikke…

  Det er helt sikkert mye interessant å se i mange land, muslimske eller ikke muslimske. Og man bør selvsagt respektere de lokale skikkene. Men det får være visse grenser, ja. :-(

 10. Noen VIL ganske enkelt bli moralsk forarget. Da er det i alle fall litt blodomløp og lidenskap å føle på.. Eller hva?!
  Dubai skrapes!
  K

  Det er noe med de der å ville krenkes, ja. Å ville se noe galt eller støtende eller krenkende i selv uskyldig livsutfoldelse. Nei, beklager, men vi fikser heller ikke all denne selvtilfredse stoltheten… :-(

 11. De virker ikke å ha særlig næringsvett i den der lille sandflekken med alt for mye stål og betong. De har bygd seg til en finanskrise, og det vil være vanskelig å komme seg opp når turister behandles på den måten. Dubai er herved også strøket fra min liste 😉

  Nei, det virker totalt blåst, fullstendig bak mål. Absolutt, stryk Dubai fra listen!

Leave a Reply