Dag Eigil: Kroppshår. Et barndomsminne.

Her forleden helg var vi, sammen med vår hustru – velsigne henne – en tur ute på øya for å besøke moderen, og ellers hjelpe til med litt arbeid så vel inne som ute.  Moderen var i godlag, og gav til beste opptil flere fortidserindringer fra den gang da i Siddisbyen, da damer var snille, dydige og underdanige, og menn hadde hår på steder dagens blautfisker knapt nok har hørt om.  Vi kan ikke ha vært store karen, men vi har en viss erindring av episoden.

Det var en fin sekstitallssommerdag, fin som bare barndommens sommerdager kan være.  Familien var ute i hagen, hagemøblene var på plass, og faderen bedrev lettkledd og svett plenklipping med gammeldags, tung og umotorisert plenklipper.  Så hendte det seg så at mor til en kamerat, fru S., kom syklende, og kom inn i hagen for hilse på.  Faderen tok seg en kjærkommen pause fra plenklippingen, og det ble hyggeprat og lettbent passiar om dette om hint rundt hagebordet.  Og siden det var lørdag, var faderen ikke snauere enn at han bød fru S. på et godt glass avkjølt hvitvin eller to.  Det må ha smakt og gjort godt i varmen, for praten ble om mulig enda et par hakk muntrere.  Men det var fortsatt mye uklippet plen igjen, og etter en stund reiste faderen seg, tok plenklipperen fatt, og fortsatte arbeidet mens damene betraktet den hardtarbeidende mannen fra hagebordet.  Det var varmt, svetten rant, og til slutt vrengte faderen av seg t-skjorten og blottet sin lett pelskledde overkropp i all sin prakt. 

Synet må ha gjort et visst inntrykk på fru S., for plutselig sa hun med en fortrolig stemme, henvendt til moderen: ”Vett du ka, fru R?  Eg tror faktisk aldri eg konne tenkt meg å våre jifte med ein mann med hår på kroppen!”

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

16 comments


 1. Hahaha, fint at noen kjemmer hårene til side og ser litt mer enn bare det ytre, da 😆

  Ja, for man skal jo ikke skue mannen på hårene! :-)

 2. He he, i min familie er vi ganske hårete vi mannfolka. Men vi har jo ikke så mye på hodet da :-)

  Og her fjernes kun nesehår og noen fjoner ved ørene 😉

  Hos oss har noen av mannfolka mye hår, også på hodet, og andre mindre. Vi har nok ikke så mye hår, men noe er det da. Men det blir omtrent som du nevner. Nesehår, ørehår og en og annen liten tur til frisøren. Det er som regel fort gjort. :-)

 3. 😆
  Man har ikke hår på kroppen før naboungene løper skremt av gårde og roper varulv når man vrenger av seg t-skjorta.

  Men da blir det til gjengjeld fart i sakene! 😀

 4. Ja, alternativet er jo lite tiltrekkende. En skallet brystkasse? Ellers takk…

  Det er mange som foretrekker det. Hårløs kropp er skikkelig in blant de unge i dag, av begge kjønn. Litt sånn pornopung. :-)

 5. Mannfolk skal da ha hår!

  Ah, Nymph har skjønt det. Hun har tatt poenget! 😀

 6. Jeg har til en hver tid vært stolt av min hårløse kropp. Et eller annet sted har jeg lest at de som har hår på kroppen, fortsatt står apene nær, mens vi andre – meg selv innbefattet – har fulgt med på utviklingens tog. 😉

  Vi vet jo ikke helt, men det er liksom noe besnærende over det der med at de pelskledte herrene står nærmere apene. Men evolusjonen går jo sin gang, så vi holder absolutt den der muligheten åpen! :-)

 7. Slem dame må jeg si. Får vin og greier og så viser hun sin takknemlighet på det viset :(
  Jeg kommer selv fra en ganske hårløs slekt. Faktisk er vi ganske tannløse også. Dvs flere blir født uten hjørnetenner eller med sk recessive hjørnetenner som må opereres vekk. Et moderne trekk etter min mening 😀

  Damen er nok snill og hyggelig, og hun lever fortsatt i beste velgående. Men man skal ikke se helt vekk fra at hennes egen mann ikke akkurat kunne oppvise noen voldsom pelsprakt. Ellers later det absolutt til at evolusjonen går sin gang, også hos Det moderne menneske! :-)

 8. ??? En mann uten hår på brystkassen..? Nei,takk! 😉

  Vel, vi herrer finnes i alle slags varianter. Med mye eller lite hår, her eller der.. :-)

 9. Ekte mannfolk skal da ha hår på kroppen 😀

  Og i våre dager er det jo in å fjerne så godt som alt kroppshår, også for oss herrer. Vi vet ikke helt om vi kommer til å henge oss helt på det der.. :-)

 10. Her kom hele historien ja! Alle menn og kvinner har hår på kroppen. Men noen har mer enn andre. Det var nok hvitvinene som snakket. Ellers var vel damen vanligvis “velmøblert” nok til å ikke komme med sånne uttalelser. Morsomt ble det:)

  Ganske festlig, ja. Morsom historie fra den gang da, og egentlig ganske uskyldig. Damene både var og er nok fortsatt ganske så “velmøblerte-2… :-)

 11. Uten at jeg på noen måte kan skryte på meg å være særlig behåret, må jeg allikevel innrømme at kroppshår kan være praktisk. Så lenge det ikke forekommer i vill vekst i ører og nese, da. :-)

  Ja, og under slike omstendigheter er jo øre- og nesehårsklipperen lett å gripe til… :-)

 12. Takk for at du får meg til å le :)
  Da jeg ble alene og en viss herre viste interesse for meg sa min sønn: Du kan ikje ha han mor. Då eg spurte koffor det? svarte han: Han har hår på ryggen!
  Min sønn hadde hatt vedkommende som lærer og sett han i bar overkropp.
  Så det var ikke bare på 60-tallet og heller ikke bare pene damer som tenkte sånn 😆
  Det er rart hva man venner seg til:)

  Hehehe…herlig kommentar. Vi flirer godt her vi sitter og taster i alle vår påskeopphøydhet. Man venner seg til det meste, vet du. Unntatt vørterøl, som salig Storm P. skrev… og fortsatt god påske! :-)

 13. Hahaahha! God fortelling!

  Takker og bukker for det. Hyggelig og oppmuntrende tilbakemelding. :-)

 14. Godt vi liker litt forskjellig, så blir det noen til alle;)

  For egen del og erfaring, så må jeg vel bare si at det er andre ting er behåring jeg har sett på og lagt vekt på når det gjelder å komme sammen på noen vis med menn

  Ja, det er godt vi mennesker er forskjellige, også hva smak og behag angår. Og vi må vel innrømme at vi har lagt merke til at også herrer har ulike preferanser og skjønnhetskriterier de går etter hva gjelder det smukke kjønn. Kjedelig hvis alle var like. :-)

  Ellers er det jo viktig med sjarm, da.. !

  God påske…

 15. ..Det er det jeg sier,jeg; et mannfolk har hår på brystet.
  Ingen tvil!
  God påske, forresten.
  K :)

  Noen, men ikke alle herrer har hår på brystet. Enda godt at smak og behag varierer… :-)

  Og ikke glem å nyte påsken i fulle drag :-)

 16. ..Dama var noe uhøflig, egentlig.
  (Enda godt jeg har god smak)
  K 😉

  Vel, det spørs jo hvordan man ser på det. Men en festlig historie ble det jo ut av det, i alle fall. :-)

Leave a Reply