Dag Eigil: Den Store Oppgraderingskvelden

Det er kanskje vanskelig å tenke seg det, men av og til kan til og med modne og dannede herrer gjøre ting som kan fortone seg rimelig sløve.  Eller la oss kanskje si det på den måten at vi i aften har brukt en hel del tid på fullstendig unyttig arbeid, grunnet manglende kvalitetssikring. I aften har vi nemlig hatt Den Store Oppgraderingskvelden.  Vi kom nemlig på at vi hadde en oppgraderings-dvd for Office 2007 liggende, og vi skred til verket.  Riktignok kom vi i hu at vi hadde brukt den en gang før, på en pc som kort tid etter tok kvelden for godt.  Tralalala…dette skulle gå bra.  En stasjonær pc ble oppgradert med suksess, og deretter den lille laptopen med hijab.  Så hvorfor skulle vi ikke oppgradere den store laptopen også, i samme slengen, mens vi holdt på?  Og alt gikk greit, helt til vi skulle aktivisere Office 2007 på laptopen. Nei, det gikk ikke.  Vi hadde jo brukt opp det antallet ganger vi kunne oppgradere på samme lisensen.  Og idiotsystemet er lagt opp slik at dette ikke kommer for dagen før den langtekkelige installasjonen er ferdig, og den gamle versjonen av Office var slettet. 

Så da var det bare å avinstallere hele greia, med påfølgende reinstallasjon av den gamle Office-versjonen.  Komplett med nedlasting av en drøss med oppdateringer, og ørten omstarter.  Og nå er vi tilbake ved utgangspunktet.  Akk ja, slik går nu dagan’.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , ,

10 comments


 1. avatar MT

  Ja,slik går dagane, med ulikt innhald for oss alle :)

  Tvi,tvi
  God palmesøndag til deg og “di”
  klem

  Det er ikke alltid at innholdet er av like høy kvalitet, men alle hverdagsdagene og all hverdagstrivialiteten er faktisk en del av selve livet. Ha en herlig og innholdsrik Påske! :-)

 2. Snakker om bortkastet tid…! Systemet burde jo sagt fra med en gang at antall installasjoner var oppbrukt.

  Ikke direkte uenig i det synspunktet, nei.. :-)

 3. avatar Zohre

  MT sier veldig kunnskapsrik da egentlig leste jeg ditt innlegg

  takk
  zohre

  Vi modne og dannede herrer kan og vet mye, men ikke alt… :-)

 4. Velkjent problemstilling det der…..tilbake til utgangspunktet 😉

  Ha en fin palmesøndag 😉

  Hehehe..vi har nok en mistanke til at vi ikke er den eneste som har opplevd det der. Men nå funker det, i alle fall. Vi vil ellers ønske deg en særdeles god påske! :-)

 5. Det å bruke tiden på unyttige ting kan være frustrerende, men det var jo vært et forsøk :)
  Her holder jeg meg til laptoper fra arbeidsgiver, og har ikke lov å installere noe selv men arbeidsgiver oppdaterer det jeg trenger :) Hmm, kremt, bare til jobbsammheng altså.

  Ja, arbeidet i seg selv var nok kanskje rimelig unyttig, men vi har da i alle fall lært noe. Heldigvis dreide det seg om privateide maskiner. Jobb-laptopen hadde vi nok ikke turt å røre i en slik sammenheng…. :-)

 6. Må berre takke for advarselen. Hadde nok kome til å gå i samme fella om nokre dagar om ikkje du hadde fått meg til å sjekke kor mange gongar den greia har vore brukt. 😉
  Det går heldigvis an å lære av andre når det ikkje gjeld viktige ting som får store konsekvensar. *ler*

  Hehehe..du har jo rett i at dette ikke akkurat avstedkom den helt store katastrofen. Men litt irriterende var det jo. Så man bør absolutt sjekke det der med antall installasjoner, etc..
  Ha en ellers fornydelig påske! :-)

 7. Du er en tålmodig sjel. Hadde det vært her hadde laptopen fått seg en luftetur ut gjennom vinduet før jeg kom så langt som til å avinstallere noe som helst!

  Grøss og gru! Det høres ut til å være et rimelig drastisk alternativ. :-)

  Men det var absolutt en liten brødskalk irriterende, ja… :-)

 8. Typisk. Hvis vi summerte opp alle tapte timer som er brukt til microsoft fiddling her på kloden, og saksøkte Bill og Co. for en erstatning til ALLE, så hadde det vært NAV neste for mr Gates ja.

  Skal ikke se vekk fra den muligheten, nei! 😀

 9. Offf….. For någe drid. Skal vel bare være sjeleglad for at jeg snylter på jobben og har en haug med IT-mennesker som kan ordne opp de få gangene jeg har behov for det. Men det må jeg si, du er ikke tapt bak en oppdateringsvogn! :-)

 10. avatar Abi

  Oj sann. Jeg hadde skutt den laptopen jeg tror jeg…. eller no…………du er en tålmodig, skikkelig dannet herremann, så det ville ikke du gjort.

Leave a Reply