Dag Eigil: En noe avdempet fredag

Tidens elv renner uavlatelig, og til tider later det til at den ene fredagen nesten avløser den neste.  Dagene kan kanskje av og til være både harde og langdryge, men ukene går likevel fort.  Men for all del, normalt er jo fredagen, og spesielt fredag ettermiddag, et av ukens absolutte høydepunkter.  Tiden da arbeidsdagen lakker mot slutten, og vi snart kan forlate arbeidsstedet med god samvittighet, vel vitende at vi har helgen foran oss.  Det er fint.  Men denne fredagen er nok litt annerledes for overtegnede herremann som øvrige kolleger ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden.  Vi har nemlig fått vite at vår gode kollega O, en for alle formål hyggelig og ukontroversiell person, godt likt av alle, døde i natt etter noen tids sykeleie.  Han hadde fått en kreftdiagnose, og holdt optimismen oppe en hel stund, men da han for noen uker siden fikk vite at det var spredning, og at situasjonen ikke lot seg verken operere eller behandle på annet vis, gikk det fort nedover.  Dette er en trist dag for alle oss som har hatt privilegiet å kjenne O. Så selv om det er fredag, og vi kan gjøre oss klar til å bevege oss hjemover, så føles dette avgjort som en annerledes fredag.  Også uken som ligger foran oss vil nok være preget av dødsfallet.  Hverdagslige irritasjonsmomenter framtrer plutselig som små og etter måten ubetydelige.  Fredager kan framstå på så mange vis.  Dette er en fredag av den mørke og avdempede sorten.

Og så vandrer vi hjemover, denne fredagen som andre fredager.  Bjergstedparken, Gamle Stavanger, Lendeparken, Tusenårsstedet.  Dette tilsynelatende evigvarende anleggsområdet bærer så visst sitt navn med rette, men hva gjør nå vel det i den store sammenheng.  En svipp innom Byparken, og inn på Domkirkeplassen, eller skal vi si NOKAS-plassen, med tilliggende herligheter.  Åstedet for en annen, i og for seg trist hendelse.  Ah, filmfolka har en pause, og vi passerer.  Ingen sperringer, ingen ”….and ACTION!”.  Ved en impulshandling drar vi fram mobilen, og knipser et par dårlige mobilbilder.

Filmfolk

Filmfolk som tar pause i gråværet og småregnet.

Kommandobil

 Kommandobilen, som skal illudere bilen der politimannen Klungland ble drept.

Ransbiler

Ransbiler.

Det er i det hele tatt mye rart som skjer.  Selv på en fredag.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

7 comments


 1. Slike fredagar vert spesielle, ja. Det var trist å høyre om din kollega.

  Sidan det ikkje er ein vanleg dag, så sender eg ein klem som du kan dele med Fruen -signe ho. 😉

  Ja, det ble en spesiell fredag, og en spesiell helg. Fyren var en særdeles likandes kar, som vi hadde jobbet sammen med i over 20 år. En miljøskaper. Tapet føles. Og nå har det blitt mandag allerede. Det blir nok en spesiell uke, også. Takk for klem og hilsen, og ha en fortsatt fin aften… :-)

 2. Uffda, det var leit med din kollega.
  Men livet må jo gå videre for resten av befolkningen. Og da kan det vel i grunnen like godt være fredag?

  Får si som man pleier å si til ungene: det er lov å kose seg og smile selv om man sørger!
  Så er det bare å få det til da..

  Kloke ord du kommer med der. Så får vi og de andre kollegene ved Lærdommens høyborg der ute ved fjorden ta med oss de gode minnene om en skikkelig miljøfaktor, og leve og jobbe videre. Ha en fin aften på alle vis. :-)

 3. avatar Abi

  Kondolerer med din tidligere kollega. Slik er livet, det frarøves en for tidlig for noen…. Veldig spesielt med den NOKAS filmen. Jeg klarer liksom ikke helt forstå hvorfor den skal lages. Det blir som å lage helter av drapsmenn, noe vi er gode på i dette landet…

  Ja, det var triste greier. Tapet føles godt av hele kollegiet, og våre tanker går til hans nærmeste. Og det er skremmende så fort det gikk. Han ble slapp og dårlig og fikk kløe over hele kroppen en gang i desember, og jobbet vel nesten fram til juleferien. Han skulle gå av med pensjon i en alder av 65 til sommeren, men slik ble det ikke.

  Filmteamet driver på med sitt. Men det er visst siste uken med filming, i alle fall der. Planen er å lansere filmen allerede i høst. Det er et kontroversielt filmprosjekt, men ifølge talspersoner fra Alligatorfilm skal framstillingen være preget av respekt for de som ble rammet. Så får vi se hvor heltepreget skildringen av ranerne blir, da.

 4. ***

  Medfølende Klem DE …

  *

  Takker for det. Og på torsdag blir det å gå i begravelsen. Triste greier.

 5. Føler med deg i tapet av kollegaen. Du har god evne til å observere kontraster og sette ord på disse for videre refleksjon Takk og god helg, uansett. 😉

  Ja, han var en meget god og dyktig kollega, og samtidig en god venn. Det er nok mange der ute som føler det på samme måten. Han hadde jobbet lenge, og skulle nå gå av i en alder av 65, noe han så fram til. Men slik ble det ikke. Trist, og samtidig tankevekkende.

  Ellers takk for fin og inspirerende kommentar. Ha en god aften.. :-)

 6. Det er blitt lørdag… Det er rart hvor fort livet endrer seg, og da er det igrunnen ekstra deilig med et par dager vekk fra jobb og andre plikter…

  sender en klem …

  Ja, livet kan i sannhet ta kjappe vendinger, og er på ingen måte noen selvfølge. Ikke helsen, heller. Det var godt med helg, og fokus på andre ting. En noe tøff uke, herunder med begravelse, så er dete påskeferie. Det ser vi fram til. Takker for klem, det varmer.. :-)

 7. Og før man vet ordet av det, er det mandag igjen…

  Mandag, og en dag som markerer starten på en noe spesiell uke. Det blir begravelse på torsdag, og hele kollegiet stiller nok. Ikke utenkelig at det kommer en del elever og fagskolestudenter også. Men heldigvis nærmer påskeferien seg. Ha en fin aften… :-)

Leave a Reply