Dag Eigil: En dannet og forsiktig herres egentlig gode samvittighet

I tastende stund og på sittende rau befinner vi oss altså hjemme.  Vi har gjennomført samtlige 6 undervisningtimer til punkt og prikke, tatt imot applausen, takket og bukket.  Det gikk helt greit.  Det pleier jo gjerne å gjøre det, på tross av manglende motivering i den mer eller mindre årle morgenstund.  Vi har pratet vennlig med diverse av våre kolleger, og svart på spørsmål fra diverse elever.  Vi kunne deretter valgt å sette oss til jobb-pc’en, for der å forfatte et festlig innlegg, eller endog skrevet et e-brev, slik som vi av og til gjør, til en hyggelig person.  Det hadde vært et helt greit og legitimt valg, som kunne fungert utmerket.  Men vi valgte altså annlerledes.  Vi valgte å slå av jobbmaskinen, iføre oss vårt yttertøy, ta vår veske og forlate arbeidsstedet, på tross av at det egentlig er kontortid og tilstedeværelsesplikt helt fram til kl. 15.00.  Egentlig skulle vi altså ikke forlatt arbeidsstedet før nå.  Men vi orket ikke tanken.  Egentlig var planen å vandre ned til sentrum, for der, i tidens fylde, å finne en passende buss hjem.  Det ble da også gjort, men bussene fra byen var forsinket grunnet NOKAS-filminnspillingen.  Så vi ble stående en stund og bivåne disse hendelser fram til vi kunne nå en mer ukurant buss, og etter en hyggelig, liten tur kunne vi promenere ned til heimen.  Om vi føler noen dårlig samvittighet for å ha gått hjem litt vel tidlig?  Overhodet ikke.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

6 comments


 1. avatar Abi

  Skulle bare mangle om du skulle ha dårlig samvittighet. Du har da tross alt ikke så mye fri :) Sorry, erter litt. Men det derre NOKAS greine, er det noe særlig okey da??? Uff.

  Vi lærere jobber da sannelig nok, skulle vi mene. Akk ja. NOKAS-innspillingen går sin gang. I dag var det en scene der Schumann og Tendrup tok en forbipasserende syklist som gissel som skulle “skytes”. Så ganske overbevisende ut. Så ellers på en plakat at de fortsatt skulle ha statister. :-)

 2. Skulker selv lærerne skolen?! Undervisningssystemet nå til dags altså! 😉

  Skulk og skulk… :-)

 3. Er dette det de kaller å ta det easy?

  En sjelden gang, Neugierig. En sjelden gang… :-)

 4. Kos deg du Dag Eigil ;))

  Av og til må man bare…! :-)

 5. Bra valg, Dag-Eigil! Kontortid for lærere, ikke minst når den er helt til kl.16.00, kan det sies mye om, men jeg nøyer meg med å stjerne. :-)

  Vi takker for fin kommentar, og tolker dette som udelt positivt. Takker for stjerner…! :-)

 6. Hadde du ikke med deg mobilen da Dag Eigil, slik at vi kunne fått noen shots fra Nokasinnspillingen?

  Jeg har riktignok vært “ute på byen” i dag, men sitter nå på rauå og taster :-)

  Husk å stemple ut snart da 😉

  Heldigvis har vi ikke fått stemplingsur ennå i skoleverket. Men det er jo ikke godt å vite hva framtiden vil bringe. NOKAS-innspillingsbilder må vi jo ta, må ikke glemme det. Passer perfekt på enhver stavangerblogg. Vært ute? Vi tolker det som tegn til bedring! :-)

Leave a Reply