Dag Eigil: Merkelig VGB-bug? Eller?

Nå pleier ikke vi å være blant de som klager i utide.  Nei, langt derifra, det ligger langt fra vår natur å bedrive slikt.  Nei huff, vet dere hva!  Begrepet “problemer” skal reserveres for bruk i forhold til det som virkelig er problemer, ikke for detr som i høyden kan karakteriseres som hverdagens irritasjonsmomenter. 

Men like fullt vil vi i dette ellers utmerkede forum tillate oss å lufte en liten sak som irriterer oss en smule hva angår de teknologiske mysterier her på VGB.  Vi har nemlig lagt merke til det som ikke kan beskrives som annet enn en irriterende bug, og det er ikke utenkelig at det også er andre der ute, som har opplevd noe av det samme. 

Her forleden skulle vi pent og pyntelig besøke bloggen til den eminente VGB-bloggeren Cezanne, for der å lese hennes elegante flanerier, og kanskje endog legge igjen en liten kommentar.  Men hva er det vi observerer?  Ved å klikke oss inn via hennes nick, får vi bare opp en feilmelding om at denne bloggen ikke er tilgjengelig utenfor VG”.  Uten videre forklaring.  Sjokkerende.  Men hold dere fast, for det er mer!  Nå er nemlig denne feilmeldingen vekke, men det er fortsatt ikke mulig å komme inn på Cezannes blogg.  For når vi nå forsøker dette, blir vi bare sendt rett til VG’s nettutgave!  Ikke en Cezanne-blogg å se i mils omkrets! 

Og vi begynner å lure.  Gjelder dette bare Cezanne-bloggen?  Eller er det bare vi som opplever dette bloggmessige mysterium?  Tilbakemelding ønskes!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

10 comments


 1. Hjelp! Bloggsiden ser ut til å være syk! Er det noen jeg kan gjøre for å få den frisk,tro? ¤sende mail til Magne¤

  Håper du får til å titte innom hos meg snart,Dag Eigil!:)

  Ja, det er visst grunn til å skrive den der mailen, ser det ut til. Får håpe at det hjelper. Ha en fortsatt fin dag.. :-)

 2. ***

  E ! og Herr Dag…
  Bloggen min har fått et Infarkt
  og ohhh, jeg er kind of confused…
  Men vi skal nyte dagen alikevel ?
  Mmmm…helgen er jo nesten Her !
  Hugs !

  *

  Huff, har bloggetrollet begynt å tulle med din bloggside, også? Det ordner seg vel. I mellomtiden gleder vi oss selvsagt over den tilstundende helgen… :-)

 3. Huff, er bloggetrollet igang igjen nå?! Faen altså, verre enn sokketrollet han der jo!

  Det kan nok se ut til at det er et lite troll ute og går igjen, ja… :-(

 4. Kommer rett fra Cezanne nå.
  No problems what so ever :-)
  Det var nok bare et litte hikk skal du se.

  Det var da i alle fall noe. Men her fra vårt ståsted kommer vi fortsatt bare til VG’s nettutgave… :-(

 5. Hei, vi har sjekket litt rundt dette og ser at Cezanne-2 har angitt hjemmesiden sin som http://29288.vgb.no./, altså med et punktum til slutt i adressen. Da forstår ikke nettleseren hvilken side som skal hentes, og blir av en eller annen grunn videresendt til vg.no. Vi har rettet hjemmesideadressen til Cezanne-2 nå, så fremover skel dette være i orden. Her er bloggen til Cezanne-2: http://29288.vgb.no

  Veldig bra! Skikkelig kjapp respons. Ha en fortsatt vidunderlig dag… :-)

 6. ¤Næmmen,det var lynkjapt og elegant gjort,altså! :)¤

  Ting ordner seg når man først tar tak i dem, vet du! 😆

 7. Tja, jeg har jo mitt eget lille nick-register og forsøkte å aktivere Cezanne_2.

  Når sant skal sies, virket den litt tregere enn mange andre jeg har besøkt, men den kom da omsider opp. Har du riktig adresse? ( http://29288.vgb.no/ ) det hender jo at noen endrer adressen på bloggene sine?

  Men jeg ser Cezanne_2 klager på uregelmessigheter på egen blogg. Det kan jo være et eller annet som skaper litt “pigger”?

  Det var merkelig, for vi har aldri hatt problemer med å komme inn på denne bloggen tidligere. Men nå later det til at vgb-teamet har grepet fatt i saken, og ordnet opp kjapt og effektivt. Det skal de ha skryt for! :-)

  Ellers hyggelig at du stikker innom, Argus! 😀

 8. Det frister jo å være litt picky her og si at det som egentlig bør fikses er den lille biten av WP som akseptererer at en blogger skiver inn en uprosesserbar webadresse i kontrollpanelet sitt og lagrer dette. Cezanne skulle bare fått en feilmelding når hun prøvde å registrere den defekte url’en.

  Det er tross alt enklere å fikse det en gang for alle enn å manuelt rette det opp hver gang noen har fingertrøbbel.

  Grunnen til at systemet sender en til vg nett “by default” ligger nok godt skjult i kildekoden for de som orker å lete.

  Du verden, kloke ord fra eksperthold! Ikke utenkelig at vgb-teamet kunne ha rettet opp det der, ja. :-)

 9. Ahh.. Det var liv i blogg-folkene?! Så fint at de jobbet så raskt og godt!
  Bra innlegg. Har hatt samme vansker..
  K

  Ja, vi var i grunnen en smule overrasket over den kjappe reaksjonen fra vgb-teamet her. Og de forklarer jo også grunnen til problemet. Et lite punktum kan gjøre mye av seg, ser det ut til… :-)

 10. Hmm det var merkelig. Prøvde å klikke på nicket til Cezanne på hennes kommentar her hos deg, og da kom jeg til vg.no. Men når jeg klikket på linket til vgb-teamet kom jeg fram til bloggen hennes. Prøvde også på min egen venneliste og da funket det. Noe rart er det i allefall. Ønsker med det samme Gentlemannen en fortsatt herlig helg :)

  I sannhet merkelige greier, ja. Men nå later det til at det faktisk er ordnet. Tilbake til normalen, ordnede forhold er gjenopprettet. Ha en ellers herlig og velgjørende søndag! 😀

Leave a Reply