Dag Eigil: Et forsiktig spørsmål til VGB, og kanskje noen andre der ute

Det er muligens ikke alle som er enige i viktigheten av dette, men som blogger synes vi det er viktig å kunne logge seg inn på egen blogg en gang i blant.  Hvilket for vårt vedkommende er en eufemisme for relativt ofte. Det er rart med det, men det er liksom en del bloggeting man ikke får gjort dersom kan ikke kan logge seg inn.  Med dette som bakgrunn forfekter vi følgelig et syn om innlogging er viktig, og dette vil være basis for følgende utredning og spørmål.

Vi opplever nå  nemlig nok en gang at det helt abrupt, og uten forutgående varsel eller åpenbar grunn, med ett blir umulig å logge seg inn fra vår etter måten nye og særdeles oppegående stasjonære pc.  Dette har hendt et par ganger før, herunder med en pc som nå er kassert, og altså med den nye.  Det som skjer, er at vi, etter å ha tastet inn brukernavn/mobilnummer og passord, bare blir sendt tilbake til VG-netts noe kjedelig utseende innloggingsside.  Dersom vi gjør et nytt forsøk på å logge oss inn derfra, blir vi sendt i sløyfe tilbake til nøyaktig samme innloggingssiden, som om vi ikke hadde tastet inn riktig brukernavn eller passord.  Og ved nye forsøk, samme resultat igjen. Og igjen. Og igjen.  En liten brødskalk irriterende.  Kan umulig være bra for verken blodtrykket eller magesyren, det der.  Dette gjelder ikke bare for overtegnede herremann.  Vår hustru – velsigne henne – har samme problem når hun forsøker å logge seg inn på sin smule bloggside.

Nå er vi her i residensen i den heldige situasjon at vi har tilgang til en alternativ pc,  som altså er grunnen til at vi kan forfatte dette innlegget.  Vi skred fram til den, startet opp, og logget oss inn på vanlig måte….og voila, der var vi innlogget, som om intet var skjedd.  I sannhet et merkelig fenomen. 

Så spørsmålet blir derfor som følger: Er dette et problem som er er lokalisert til den ene pc’en?  Den virker for øvrig helt greit på alle vis.  I fall ja, hva bør gjøres for å avhjelpe problemet?  Er det ellers noen andre av dere der ute som har opplevd dette, og kan komme med råd og innspill?  Eller bør man satse på at det går over av seg selv?  Er det vi som ikke har betalt vår bloggavgift i tide?  I så fall ville det vært greit å bli varslet om dette i henhold til vanlig prosedyre, hvilket vi ikke kan se har skjedd. Eller er det rett og slett noe som vil gå over av seg selv, slik som forrige gang?  Ja, vi har slettet leserlogg og informasjonskapsler.  Uten at det hjalp.  Takknemlig for svar… 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

19 comments


 1. Det hørtes pussig ut. Bruker du IE eller Firefox da? Det skulle vel igrunnen ikke ha noe å si, men men. Jeg har ikke hatt problemer med innlogging.

  Problemet har vært der før, men har riktignok forsvunnet etter noen dager. Her i residensen bruke vi vanlig IE, og har tenkt å fortsette med det.. :-)

 2. avatar vesla_

  Har hatt samme problem. Plutselig så funker hverken innlogginga eller http://www.vgb.no. Har også opplevd dette mens jeg har vært innlogget også. Gjerne etter at jeg har svart på en kommentar og trykker “update”. Ingen oppdatering skjer, bare en side med mye rar skrift, som sier at dette ikke fungerer.

  Det er tydeligvis flere enn oss der ute som opplever irriterende bugs i så måte. En annen irriterende greier er den de siden med de rare ordene, herunder “guru metidation”. Men det betyr bare at systemet ligger nede for telling i en periode. :-)

 3. Så fint at du tar opp dette vennen, du får sagt ting på en så utrolig fin måte:)) Stor klem til deg og dine:))

  Hei og hopp, og takk for besøk og hyggelig hilsen. 😀

  Ellers later det tydeligvis til at det er flere enn oss som har opplevd det lille irritasjonsmomentet der, ja.. :-)

 4. Også leser jeg at de ” aktive bloggerne” er fortsatt på høyresiden.. og jeg har aldri vært der.. ikke at det er noe mål.. men det er rart.. for nå har jeg blogga i snart 4 år her inne, uten at jeg er aktiv.. rart.. hehehe

  Vi mener å erindre at vi var representert der for en tid tilbake, riktignok ikke så lenge. Men den nåværende konstellasjonen der på høyre side mener vi har vært uforandret ganske å lenge nå. Akk ja. :-)

 5. hei:)

  Jeg er så heldig at jeg har to nye pc`er tilbruk, denne jeg bruker nå er jeg for første gangen inne på bloggen med, og det gikk helt fint. På den andre har jeg hatt litt problemer, ikke med innlogging, men ved at sidene ikke vil komme opp.

  Det er tydeligvis mangt rart ute og går med det der. Merkelige og uforklarlige fenomener. Vi bruker reservemaskinen, og håper det beste… :-)

 6. jeg tror vgb har gjort en allianse med Firefox, og er uvenner med IE, rett og slett..

  Huff da, skremmende teori for oss stødig IE-brukere. Men med reservemaskinen funker det da, enn å lenge… :-)

 7. De roter inne på bruket. Jeg mistenker at det kan ha noe med cookies å gjøre (“stempelet” på hånda som forteller dørvakten at du har betalt) og at den pc’en som feiler er offer for forbigående (?) kluss og følgelig har fått sitt “stempel” griset til og nye forsøk på stempling bare gjør vondt verre… Men egentlig har jeg ikke peiling og er sånn sett i godt selskap med mange andre her inne 😀

  Vi har også tenkt noen tanker i den retning, kan man si. Får håpe at det også denne gangen er forbigående. Tror neppe det er noe galt med vår etter måten nye stasjonære der oppe ved kjøleskapet, men irriterende er det jo. :-)

 8. Jeg har jo ikke peiling men det høres i alle fall ut som problemet ikke er på pcen i form av brannmurer og greier, men som vanlig inne på bagrommet… 😯

  Kommer ikke en gang inn på bakrommet fra den store og gode pc’en. Merkelige greier. Tror heller ikke at det har noe med maskinen å gjøre, egentlig… :-)

 9. avatar Abi

  Jeg har ikke de problemene der altså. Men kan heller ikke forklare hvorfor du har dem. Du har kanskje fått noen buggs? Eller OL-virus? Vinterferiemodus? Eller no?

  Hehehe…her holder vi alle muligheter åpne! Skal ikke se vekk fra at problemet forsvinner av seg selv så snart det blir hverdag og jobb igjen…. 😀

 10. Hmmm…nå er jeg ingen kjent dataekspert, men jeg bruker IE (nettopp av nevnte årsaker, fordi jeg ikke vet hvordan jeg bytter

  Vi skulle nok fått til å bytte, men vi ser heller ikke grunnen til å gjøre det. Vi synes IE fungerer aldeles utmerket, og det omtalte problemet er nok ikke relatert til vår IE-bruk. Vi sitter nå og taster på reservemaskinen, som har samme IE-versjon som hovedmaskinen. Nei, det skal ikke være lett.. :-)

 11. Jeg hadde det problemet før (ny pc), når jeg brukte IE. Fikk kun lov å logge meg inn en gang pr døgn. Lastet ned firefox, og brukte det, da ble problemet borte. Altså, ikke borte, men så lenge jeg brukte FF, var alt i orden :-)

  Men var kun på en maskin jeg fikk lov å logge meg inn en gang pr. døgn. Hadde, som dere, ikke problem på andre maskiner. Sikkert ett eller annet med innstillingen på maskinen min, men som det ikke-data-geni jeg er, aner jeg ikke hva det var.

  Huff da, kun en innlogging pr dag hørtes ikke bra ut. Vi bruker IE her i residensen, og har store planer om å fortsette med akkurat det. Problemet har nok andre årsaker, siden vi bruker IE også på reservemaskinen her i denne stund. Ha en for øvrig herlig helg… 😀
  Lykke til med å finne ut av det 😉

 12. Jepp, som nevnt ingen dataekspert…jeg trykket på ett eller annet og plutselig fikk jeg beskjed om at “du forlater dag eigil rett og slett” – hva??? Akkurat som om jeg noensinne ville forlate deg?? Nei! Dette forholdet anser jeg som evigvarende. Jeg lover å aldri forlate deg 😆 Men tilbake til saken- altså jeg bruker IE og har ikke hatt problemer med å logge inn. Nå har jeg riktignok vært lite tilstede her på vgb i det siste, men…
  Ha en fin natt. Og nå er det snart helg igjen og din vinterferie er snart over – så nyt resten med måte 😀

  Nei og nei, det er nesten så vi rødmer kledelig her vi sitter og taster på vinterferiens siste dag. Veldig hyggelig kommentar. 😀 Ha en fortsatt fin dag og helg, og husk å legge inn tilstrekkelige doser med kos og gøy! :-)

 13. Halloen. Jeg leste dette innlegget igår men kommenterte ikke. Skjønte ikke helt hva du snakket om :)
  Men idag måtte jeg betalte kr. 10 via mobil for å komme inn.
  Det har ikke skjedd meg før så NOE er rart uten at jeg forstår det og jeg bruker den samme pc som det siste halve året.
  God helg anyway og hils den velsignede :)

 14. avatar Abi

  Problemer enda? Jeg bruker Safari og har ikke hatt de samme problemene som både du og andre har beskrevet. Jeg hadde ikke store problemer under omleggingen heller jeg. Safari funker som fy, rask og jeg har enda ikke hatt problemer. Prøv da vel :)

  Oppgraderte problemmaskinen til Windows 7 i går. Men det hjalp ikke på innloggingsproblemet. Har skrevet mail til vgb-teamet, uten noen avklaring. Men skitt au, vi har da alternative maskiner å blogge på… :-)

 15. avatar Anne Marie Dranger Bachen

  Jeg har ikke problemer med å logge meg inn – gammel PC og IE. Men jeg har problemer med å skrive blogginnlegg. Teksten hopper og spretter. Halveis i bloggen, flyr den fram til begynnelsen. Jeg har gitt opp å bruke den ordinære “nytt innlegg”. Skriver i word og klipper og limer inn på QuickPress. Men la det være.
  Hvilken bolgg er Eders velsignede hustrus?

  Hadde det der problemet også, spesielt i begynnelsen etter oppgraderingen. Men det bedret seg etter hvert, uten at vi trente å gjøre noe. Eventuelt kan du forsøke å klikke på fanen “Visuell” øverst til venstre i teksteditoren. Hustruen svarer ellers på din forespørsel i egen kommentar nedenfor. Ha en fortsatt herlig helg… :-)

 16. Anne Marie – hustruen svarer selv på denne: Min side er Solveig47, http://32387.vgb.no.
  Jeg er ikke så hyppig på bloggen, bare en gang i uken eller deromkring.

  Ser man det, så er den saken avklart. 😀

 17. Jeg hadde også litt problemer her for et par dager siden Dag Eigil, men det varte i en time eller så der og så gikk det greit.
  Tror det bare skjer en gang i mellom jeg.

  Og ja, her er det IE som brukes.

  Joda,foreløpig tar også vi tiden til hjelp. Har også skrevet mail til vgb-teamet, men de svarer at dette er et problem de ikke har fått innrapportert før. Merkelig. Men nå har dette lille problemet vart i flere dager. Godt vi har alternativ maskin. :-)

 18. IE her også, men har ikke hatt noe problemer med innlogging. Håper det bedrer seg for deg :)

  Har heller ikke hatt de store problemene med IE, og har ingen planer om å bytte nettleser. Vi tror nemlig ikke at det er nettleseren som er problemet i dette tilfellet, heller. :-)

 19. Og plutselig forsvant problemet, ganske av seg selv. Etter noen dager. Merkelig…men det er vel gjerne slik at det meste går over av seg selv! :-)

Leave a Reply