Dag Eigil: Det tomme klasseroms mysterier

På tross av våre mange dyder og gode egenskaper, så vil det være å gå litt vel langt å påstå at vi er noen direkte morgenfugl.  Vi kreker oss opp og går til vår daglige dont, om enn ikke alltid med den samme eplekjekke friskhet.  Som i dag, for eksempel. Vi skulle ha en vikartime fra morgenen av, men det var også den eneste timen vi skulle ha.  Siden de andre klassene var i utplassering, kunne vi etter vikartimen se fram til diverse kontortimer fram til dagens avdelingsmøte. Vi var vel egentlig rimelig trett ved oppstandelsen i morgenmørket, men vi er jo en pliktoppfyllende sjel som står på for disiplene, skolen, samfunnet og bruttonasjonalproduktet, og før vi visste ordet av det, satt vi og ventet på morgenbussen.  Kaldt og surt, men vi ble i det minste våken. Og etter den sedvanlige kvegtransporten var trådte vi atter inn i Lærdommens høyborg ute ved fjorden, klar for en pedagogisk høytidsstund udi samfunnsfaget.

Bussen var sen, så vi hadde dårlig tid. Inn på arbeidsrommet, fram med bøker og oppgaver, og full fart opp i klasserommet.  Som viste seg å være tomt.  Ryddig og fint, og ikke snurten av en elev å se.  Nå burde jo dette være en gledelig hendelse, men vi ble faktisk rimelig irritert.  Hva i huleste hadde skjedd?  Her hadde vi forberedt oss, laget til oppgaver og attpåtil karret oss av gårde i grisotta, til ingen nytte, men vi skjønte tegningen. Nede i gangen møtte vi avdelingleder.  Og ganske riktig, klassen var sendt på bedriftsbesøk, uten at vi hadde fått beskjed.  Det ble nok noen krasse bemerkninger, noen “Pauli ord”. Og ja, vi får betalt for den der “vikartimen”.  Dessuten har vi fått gjort unna diverse arbeid. Ikke så galt at det ikke er godt for noe. :-)

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

11 comments


 1. også jeg som trodde det var vinterferie, Dag Eigil ….. nuh vel – den kan umulig være langt unna 😀

  Hepp!

  Ikke helt ennå, Pisto. Men den nærmer seg unektelig…! :-)

 2. Nå er det jo snart vinterferie så da kan du slippe tomme klasserom ;))

  Ja, heldigvis er det snart vinterferie, og vi kan slappe av i en ukes tid. Velfortjent, slik vi ser det. Ha en fortsatt herlig aften….. :-)

 3. avatar Abi

  Ikke første gangen du har opplevd det der, eller husker jeg feil????? Litt bekymret for deg nå jeg altså…

  Vel, du husker nok riktig. Vanskelig, det der med kommunikasjon, selv for den beste. Herunder avdelingsleder. Slikt skjer. Men vi var i alle fall ikke utsatt for en demonstrasjon, og det er jo betryggende. :-)

 4. En vikartime midt på natta (nesten i alle fall..), og så er det ingen der..?! Det er så jeg kan ane et mønster.. 😉

  Ha en suveren dag!
  Koseklapp til Red Fox :)

  Eller i alle fall en vikartime på morgenkvisten. Elevene var på riggbesøk. De der brønnklasse-elevene får være med på mye rart. Ikke alltid like lett å holde styr på hva som skjer, selv for den beste. Privilegerte elever, de der. :-)

 5. He he, du får legge skylden på sjefen, men det hjelper jo ikke no’ særlig da 😉

  Men nå kan du nyte dagen :-)

  Dagen gikk jo på et vis, og vi fikk til og med gjort noe nyttig. Så nå er det kveld, og kun en dag på jobb igjen før vinterferien… :-)

 6. hehe, nå fikk jeg meg en latter, -selv om jeg GODT skjønner din umiddelbare frustrasjon.

  En god skolehistorie til senere bruk!

  Jeg har forøvrig, – vel og merke for lenge side, og som ELEV – troppet opp på skolen mandag i vinterferien, fordi jeg hadde tatt feil av en uke, og lå en uke på etterskudd i forhold til kalenderen….

  Skjønte ingenting da Bodø Gymnas var folketomt. ;o)

  Hei, Starlett, hyggelig at du stikker innom. Lenge siden sist, men så har du jo vært ute og reist, etter det vi har forstått.

  De der brønnteknikk-klassene er en skikkelig privilegerte, de får med seg mye. Ikke rart at utdanningen er populær. Og når det er mye som skjer, kan det jo lett hende at det blir en og annen beskjed som ikke blir gitt, og så skjer slike ting. Men skitt au, det er kveld og snart vinterferie… :-)

 7. ***

  Ups, do we need an education ?
  Jeg vet, jeg vet føltes sikkert rart,hihi !

  utdanningen kommer så visst i mange former. Også i form av riggbesøk… :-)

 8. Jeg hadde blitt sur! Hadde tenkt på hvor mye lenger(lengre? Blir usikker når jeg har med en pedagog å gjøre) jeg kunne sovet! Heldigvis har du vinterferien å se fram til 😀

  Hehehe..vi hadde nok avgjort ikke stresset oss ut så tidlig hadde det ikke vært for den der sabla vikartimen. Som altså ikke ble noe av likevel. Vi hadde nok dratt til jobben, men kanskje ikke akkurat med den tidlige bussen, for å si det slik. Selv modne pedagoger liker å slappe litt av om morgenen… :-)

 9. En uventet time ekstra:)

  Eller en ventet time som plutselig og helt uventet forsvant. Men det hjelper jo litt at vi får betalt for den, da. :-)

 10. En velkjent situasjon. Kommunikasjon er vanskelig, det!

  Meget vanskelig. Selv i vår tid, med våre moderne metoder.. :-)

 11. A mlliion thanks for posting this information.

Leave a Reply