Dag Eigil: Hyggelige nye landsmenn

Muslimdemo

Vi har ikke kunnet unngå å legge merke til at det er flere her inne som har reagert en smule på den siste tidens demonstrasjoner i etterkant av Dagbladets famøse publikasjon av en tegning der Muhammed framstilles som en gris.  Og selv om tegningen første gang ble hengt opp i Hebron for 13 år siden, noe som førte til at den unge tegneren ble dømt til to års fengsel i Israel, så kan det diskuteres hvorvidt Dagbladet her burde holdt seg for god til kjøre denne saken.  Selv mener vi at det var unødvendig, men en kriserammet avis er tydeligvis villig til å gjøre hva det skal være for å øke opplagstallet.

Vi kan faktisk forstå at folk  nå begynner å bli en smule lei av disse evinnelige karikaturgreiene, og at muslimer etter hvert føler seg en smule støtt av disse stadige  markeringene av typen “Vi publiserer Muhammed- karikaturer, med eller uten festlige vinklinger. Se så tøffe og kule og frigjorte og gjennomført sekulariserte vi er!”. 

Men når det går såpass langt at det blir ulovlig demonstrasjon med appeller av den typen norsk-irakiske sharia-studenten Mohyeldeen Mohammad kommer med, lar selv en snill humorblogger som overtegnede herremann seg provosere.  Hans offentlige advarsler om muligen terrorangrep på norsk jord på grunn av noen strektegninger er i seg selv meget alvorlig.  Og når han i intervju siden toner flagg, og sier at han som en god muslim selvsagt støtter dødsstraff ved steining for homofile, begynner begeret for vårt vedkommende virkelig å bli fullt.  Demokrati og menneskeskapte lover er heller ikke bra, siden det som kjent kun er Allah som har makt og  myndighet til å gi lover.  Hvordan folk har det, er tydeligvis av underordnet betydning.  Det er i sannhet en festlig fyr, dette her.  Og hva rarere er, det later til at han kommer unna med det. Noen bilder i avisene, og noen stønn og tunge sukk fra politikerhold, det er det hele.  Vi lever jo i et flerkulturelt samfunn, må vite, og dessuten har vi ytringsfrihet, i alle fall en vei.

Og vi begynner å lure.   Mohyeldeen Mohammad og hans demonstrerende medløpere og klakkører reagerer på denne måten på grunn av en gammel  strektegning, som de finner irriterende og endog krenkende.  Men steining er altså helt OK.   For ikke å snakke om terrortrusler mot uskyldige mennesker, fordi en kriserammet løssalgsavis kommer med et teit oppslag.   Det er selvsagt greit at de har sin tro, og vi har religionsfrihet her i landet.  Men vi kan ikke se annet enn at slike fullstendig respektløse og fascistoide synspunkter som her forfektes, i liten grad er forenlig med det å leve sammen i gjensidig respekt et moderne og flerkulturelt samfunn. Og da er vi inne i en svært negativ tankerekke, og kommer i tanker om menneskefiendtlige ideologier vi trodde vi var ferdige med.  Så feil kan man altså ta. 

Vi regner oss selv som en etter måten dannet og tolerant person, som vet at det nødvendigvis må være høyt under taket i de fleste sammenhenger. Likevel, og det er synd å si det, men av og til kan man skamme seg over å tilhøre samme art som Mohyeldeen Mohammad og hans meningfeller. Akk ja, verden går i sannhet sent framover.  Og dersom noen skulle være i tvil: Ja, vi er krenket!

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

27 comments


 1. ***

  Akk, ja, ” verden går sannelig sakte fremover ”
  – slik sukker jeg og og blir så trist
  Komplimenter for teksten Herr Dag !

  Verden lar seg sannelig ikke så lett forandre til det bedre, nei. Det går i alle fall grusomt sent.

  Men på den annen side, har en herlig dag fortsatt… -)

 2. Dag Eigil, en pedagog av mitt hjerte med ordets makt i sine fingre på det ganske tastatur. Du uttrykker enda bedre de følelser jeg selv sitter inne med etter å ha øst ut mine synspunkter på egen blogg.
  Full stjernepott, til det renner over for begeret er fullt hos mange nå.

  Av og til tar selv snille humorbloggere bladet fra munnen! :-)
  Takker for så el fin kommentar som stjernedryss. Vi må sjekke det der du hr skrevet.. :-)

 3. Det var det med respekt da……mener nå bestemt at muslimene har ropt om respekt for vår profet!!!

  Da roper jeg tilbake ; Respekter våre homofile!!!

  Bra forslag til tilrop! Og dessuten er vi krenket. Hele folket er krenket over å ha blitt forsøplet og tilsvinet med denslags verbalt kloakkslam! 👿

 4. Kjempebra skrevet og jeg er helt enig med deg!

  Hørte tidligere på radio at de lesbiske og homofiles forening har politianmeldt vedkommende.
  Så noen reagerer mer enn andre og det er rett etter mitt hode.
  Stjernedryss :)

  Takk for stjernedryss og hyggelig kommentar.

  En anmeldelse av drittstøvelen er selvsagt helt på sin plass. Ikke det at vi har tro på at det hjelper stort, men alligavel. :-)

 5. Det fargerike fellesskapet begynner å mørkne i Norge.Det er helt utrolig at de slipper unna med slike uttalelser.Å hetse homofile er å hetse menneske for hva det er.

  Det må dessverre bli temmelig mørkt der ute før folk får øynene opp. Ellers er det tydeligvis helt ok å hetse folk for det de er for de ihuga og brave islamister! :-(

 6. Jeg føler i grunnene at jeg kan lever i fred og respekt med nesten alle muslimer og griser og homofile. Men kanskje ikke akkurat Mohyeldeen…

  Ja, og kanskje en del av hans sympatisører. At de andre aksepterer at denne kvalmende drittsekken får målbære deres syn, er i seg selv horribelt. Nei, dette var slett ikke helt bra. :-(

 7. (Oops, det var pc,n med det alt for lille tastaturet igjen. Får alltid dårlig samvittighet når jeg forurenser din ellers ortografisk korrekte blogg med tastefeiler).

  Hehehe…liten pc? Små taster? Vi har faktisk også en slik i huset. Ganske nyttig av og til, men det er lett å skrive feil, ja… 😀

 8. avatar kungfuz

  Der er et fenomen som går igjen i historien. Det kalles i Bibelen å fiske.
  Når man egner kroken med et agn som ser fristende ut, biter de mest glupske fiskene på først.
  Og svupps, så ligger fisken i fryse—boksen.

  Plystre plystre.

  Men så er det da en hel del glupske fisker der ute, da. Og vi må jo tenke på dem, også… 😀

 9. Var det ike Bhatto som iscenesatte hele greida da? ved å legge inn linken med grisetegninge på PST sin facebokside, og Dagbaldet gikk rett i fella…

  Sånn kan internett brukes. Og helvete er i gang.

  Nåja, vi må ikke la oss kue av disse ekstremistene, det mener nu jeg. Håper anmeldelsen blir tatt til følge, for den homohetsen er diskriminernede, kan ikke forstå annet..

  Det kan nok tenkes at det ligger noe lureri til grunn, ja. Men uansett gjorde ikke Dagbladet akkurat noe sjakktrekk med det der oppslaget. Imidlertid dreier dette seg fortsatt om en tegning. Og vi har hittil formodet at vi bor i et sivilisert land, blant siviliserte mennesker. Men tiden er visst inne for å revurdere den tankemodellen. :-(

 10. Bhatti mente jeg seff..beklager orfeilene..

  Den tyrkkleifdjeleven sniker seg inn selv på de mest utenkelige steder, og når man minst venter det! :-)

 11. “Men når det går såpass langt at det blir ulovlig demonstrasjon med appeller av den typen norsk-irakiske sharia-studenten Mohyeldeen Mohammad kommer med, lar selv en snill humorblogger som overtegnede herremann seg provosere.”

  Demonstrasjonen var ikke ulovlig, Dag Eigil.

  Forøvrig gikk jeg parallelt med denne demonstrasjonen, og kjente meg en smule provosert, jeg også.

  Mohyeldeen er ikke representativ for muslimene her i landet, ei heller i Oslo. De var 3000, og selv de reagerte – hevdes det.

  LIM (Likestilling – Integrering – Mangfold) er en velkommen stemme i denne muslimdebatten. De favner de aller fleste hoderystende muslimene i landet – og da “hoderystende” til Moyheldeen.

  http://www.facebook.com/posted.php?id=248688351651&share_id=423070000190&comments=1

  Hei, Arthur. Hyggelig at du stikker innom.
  Vel, så har vi blitt forledet til å skrive noe feilaktig vedrørende legitimiteten av denne demonstrasjonen. Beklager. Men provoserende var det nok, kanskje ikke minst for de som var der live, og kunne bivåne det hele. Ikke bra, og en utvikling vi ikke guterer.

  La oss endelig håpe at dette var en vekker også for de moderate muslimene, og at det blir litt mer av den der hoderystingen framover.

 12. Ingen kan tvile på at du er en tolerant og høflig herremann Dag Eigil. Men til og med høflige og tolerante herremenn, har en grense.
  Som alle oss andre 😉

  Ja, du har så rett, så rett. Selv de mest tålsomme og tolerante mennesker fra de beste hjem har en grense. Og den er forlengst nådd. Ja, vi er krenket! 👿

 13. avatar Berit

  Den godeste muhammedaner har nå også drapstruet journalister i Dagbladet.
  Jeg er skikkelig krenket over denslags i vårt noenlunde fredelige fedreland!

  Har fulgt litt med på nyhetene, og saken er i ferd med å ta skikkelig av, ja. Du skal se at drittsekken begynner å se alvoret. Vi kan i alle fall håpe… :-(

 14. Selvtekt er morsomt, vet du.. Eller ikke.
  Han studerer Sharia i Saudi.
  Det skulle vel forklare en hel del.
  Det med at Islam og demokrati ikke er forenlig skal en ikke ha lest mange surer i Koranen for å forstå..
  Jeg er dritlei moral- og insiktstmonopolet disse folka mener å ha.
  Orker knapt å engasjere meg når det skjer maktovergrep i land lenger øst; De har valgt på seg disse forordningene selv.
  La oss være i fred med våre.
  Del dem gjerne, – eller så får de la det være helt og holdent.
  Bra innlegg!!
  K.

  Jada, det er visst snakk om et fireårig studium udi sharialovene. I Saudi. Sikkert et veldig nyttig studium, som virkelig er en bra, akademisk ryggsekk å ha med seg tilbake til Larvik. :-)

  Ellers har vi også fått mer enn nok av det der enveiskjøret om at det kun er de fremmedkulturelle, og særskilt muslimene, som har monopol på moral, og på å føle seg krenket. Å sette i gang en masse F….skap på grunn av noen tegninger, mens de støtter både steining, tvangsekteskap, kjønnsapartheid og æresdrag, vitner jo om at de ikke vet hva ordet moral betyr en gang. Og i deres betydning kan de ta hele moralbegrepet sitt, og tørke seg bak med det! 👿

 15. Men men men, har du slettet kommentaren min? 😥

  Hæ? Vi har da aldeles ikke slettet noen kommentar! Nei, vet De hva! :-(

 16. Jeg har naturligvis ment noe om dette selv – http://bit.ly/d0ewxP siden jeg var der.

  Ja, jeg tror ekstremisme er en vekker for alle, uansett trosretning. Det er derfor dette “LIM” har åpenbart seg også – det er 25000 folk fra Balkan i Norge. De er muslimer. Det var INGEN av de som var på demnonstrasjonen.

  Ja, det er jo oppløftende. Besøker nok ellers dine nye blogger om ikke så lenge… :-)

 17. Men borte vekk er den i alle fall.
  Nu vel, det er vel i og for seg ikke noe stort savn for menneskeheten, den lød bare omtrent slik:

  Det kommer aldri til å slutte å forundre meg at folk til stadighet hyler opp om at andre diskriminerer, støter, mobber eller på andre måter plager dem. I samme moment som de selv gjør akkurat det samme – eller enda verre ting mot andre av akkurat samme grunn.

  Etnisk norske skal ikke kritsere eller tråkke på deres religion eller kultur. Men de mener visst selv at de kan kritisere – eventuelt ta livet av – de som ikke deler deres syn.

  For avansert for min logikk!

  De “andre” mener jo å ha belegg for at deres religion er den eneste rette, og at det derfor er fritt fram for å motarbeide de vantro på alle vis. Akk ja. :-(

 18. Stjernedryss! Intet å tilføye :) Utenom å ønske Gentlemannen en fin kveld :)

  Tusen takk for det, Mokkaen. Vi takker og bukker.. 😀

 19. Å, nå kom jeg på en ting 😯 At han studerer Sharia er vel det samme som de som går på bibelskole her… de blir like hjernevaska og loff i huet uansett hvilken religion – med unntak av islam for den er hakket verre siden den er så voldelig…

  Du er nok inne på noe der. Men Vi holder Bibelskolefolket for å være en brødskalk mer fredsæle av seg enn islamister som studerer Sharia i Saudi, da. :-(

 20. Loff i huet!! :D)
  Bra uttrykk, BB.
  Ikke sant , Dag Eigi ?
  K

  Slett ikke verst, Kitty. Slett ikke verst…! 😀

 21. Næmmen, kommenterte jeg ikke da jeg leste denne hos deg igår? 😯
  Er visst litt loff i hue jeg og, som BB sier :)

  Ellers blir det stjernedryss for denne!

  Tusen takk for stjernedryss. For ikke å snakke om hyggelig kommentar. Nei, vi har ikke sett noen kommentar fra deg på dette innlegget tidligere. Tale nevner også noe slikt. Som vi sier her i Siddisbyen: “Der må ver ein galen feil ein plass!”- 😀

 22. Det han uttaler blir mistolket som uttrykk for religiøse holdinger og det er vår feil, godt hjulpet av mange dissonante hylekor i media. En slik tolking er bare en liten del av sannheten.

  Mohyeldeen Mohammad er en fascist, først og fremst. Så kan vi snu og vende litt på saken og si at han er religiøs fanatiker og dessuten, etter norske normer sinnsyk.

  Vi har altså tre mulige reaksjoner vi kan velge; straffeforfølgelse, tvangsinnleggelse eller … ingenting. Media gjør det siste alternativet ugjennomførbart.

  Well, det finnes jo en mulighet til, nemlig bløtkakekasting, med en vri; fleskepannekaker, glodvarme, med bacon.

  Jepp, fascist er ordet. Og han forfekter en totalt uspiselig, fascistoid ideologi, dårlig maskert som religion. Og det sistnevnte gjør det hele problematisk. Man har jo religionsfrihet her i landet, må vite! Ja, også ytringsfrihet, da. :-(

 23. Tusen takk for at du skrev dette :) Veldig bra skrevet.
  Jeg føyer meg inn i tankerekken din, kunne ikke vært mere enig :)
  Hvorfor er det ingen av våre folkevalgte som stopper dette før det går for langt?

  Som den høflige og dannede herren vi er, bukker og takker vi for en slik fin kommentar. :-)
  Det har tydeligvis ikke vært god tone for våre politikere å ta tak i dette, man skal liksom ikke angripe de nye. Selv om de begynner å oppføre seg som de reneste herrefolk. Det er rasisme det, vet du! :-(

 24. avatar Abi

  Stjernedryss fra meg også. Den fyren der burde vært sendt med første rakett ut i verdensrommet. Så kunne han lekt med tanken på martyrdøden så mye han ville for meg. Den gutten er jo ikke helt riktig klok.
  Du rører ikke ytringsfriheten vår det bare sier jeg deg. Jeg har sagt det før og sier det igjen. Kommer du til landet mitt får du innrette deg etter de lover og regler som er her, om ikke får du snu ved nærmeste asylmottak og komme deg hjem igjen.

  Og når du i tillegg brenner flagget vårt ja da rører du noe i sjela mi bare så det er sagt. Bli her gjerne, men oppfør deg som folk!!!!

  Ja ikke du da Dag Eigil, du er jo snill som et lam :)

  Ja, du snakker om avsindig oppførsel. Men som Sjalle indikerer i sin kommentar: Denne fyren er fascist. Verken mer eller mindre. At han og hans medløpere pakker islamofascismen sin inn og gir den et religiøst tilsitt, unnskylder ingenting. Fyren og det han står for er er ufyselig, og det han bringer til torgs, er noe h…..es svineri! :-(

 25. avatar Gunnar Uthaug

  Vil først og fremst takke deg for et knakende godt innlegg, du setter ord på det som mange, veldig mange av oss føler og tenker.
  Men det jeg lurer på er hvor er våre myndigheter, hvor er reaksjonene fra politisk hold mot slike uttalelser som denne provokatøren og åpenbart ihuga islamisten fremsetter.
  Har vi en statsminister her i landet, har vi en justisminister? Jeg bare spør, for de har tydeligvis gått og gjemt seg.
  En forklaring på den totale mangelen på offisielle reaksjoner kan være at det er ikke politisk korrekt å kritisere våre nye “landsmenn”.Og jeg spør også om hvor det blir av reaksjonene fra lederne av våre forskjellige politiske partier, men fra SVikerne venter jeg ingen reaksjon, 90% av velgerne deres kommer jo fra gruppen våre nye “landsmenn”.
  Og så lurer jeg på om den politiske eliten her i landet leser hva som skrives på nettsteder som dette for å se hva som rører seg i folket.
  Denne unnfallenheten og handlingslammelsen mot å reagere med hard hånd overfor trusler og utsagn som vi har hørt i det siste er skremmende, og jo lenger de venter med reaksjoner jo verre blir det å rydde opp.
  Det snakkes i det vide og brede om dialog og integrering, men du får ALDRI en korantro muhammedaner til å integreres, de kan ikke styres av menneskeskapte lover og regler, det er koranen som bestemmer deres liv, fra vogge til grav,fra morgen til kveld.Unnskyld uttrykket, men koranen sier til og med hvordan de skal tørke seg bak.
  Og folk som ikke respekterer vårt levesett og demokrati får en aldri integrert.De skal nyte godt av våre velferdsgoder, men leve i paralellsamfunn for seg selv.
  En bønn til slutt til våre myndigheter;Reager før det er for sent, vi vil ikke ha engelske eller franske tilstander i Norge.

  Tusen takk for veldig fin og oppmuntrende kommentar. Og ikke minst fyldig kommentar. Det er bra! :-)

  Det er vel ikke helt sikkert, men det kan jo late til at selv trauste politikere, og godtfolk ellers, nå er i ferd med å våkne opp til realitetene…

 26. Husker godt at jeg skrev stil om temaet islam i norsken på styrmannsskolen i 1968. Jeg hadde da seilt på midtøsten i noen år og vært i nærkontakt med muslimer og deres kultur i jobbsammenheng. Fikk strykkarakter av norsklæreren som var en profilert venstremann. Han var uenig i meningsinnholdet og vurderte stilen ut fra det. Språkbruk og argumentasjon ble ikke vurdert. Og han innrømte det i en heftig diskusjon i klassen da stilene ble tilbakelevert!

  Sikkert et ømtålelig tema allerede den gang. Du skriver jo ikke hva du mente om saken, men vi har en anelse.. :-)

 27. Stjerner!

  Pussige greier det der….de gangene jeg vet en avis, et blad eller et magasin for den del inneholder noe jeg ikke liker å se…lar jeg rett og slett være å kjøpe det…..en særdeles enkel måte å unngå hva jeg kan finne på å kalle ubehageligheter :)

  Det enkle er kanskje det beste, også i denne sammenheng…? 😀

Leave a Reply