Dag Eigil: En utfordret herre letter litt på sløret

Livet er så menn ikke uten utfordringer, ei heller her i bloggosfæren.  Og siden vi føler oss beæret av å få en slik award tildelt, i tillegg til å være en smule overtroisk, så vil heller ikke vi bryte kjeden.  Og når vi dertil er blitt utfordret av Viljen, Neugierig, Villbåstingen og Abi, og med slike kreative utfordrere er det ikke annet å gjøre for en velmodnet og dannet herremann enn å skride til verket.

Kreativaward

 Med denne Award’en følger det også en utfordring:

 1. Kopier Award’en på bloggen din (kopier den ved å klikke på bildet og lagre den, helst i mappen for dine bilder).
 2. Link til personen som ga deg Award’en.
 3. Fortell 7 interessante fakta om deg selv.
 4. Velg 7 andre bloggere som du sender Award’en videre til.
 5. Link til deres blogger.
 6. Legg igjen en kommentar i bloggen deres, så de får vite om Award’en.

 

Nå er vi jo som kjent en særdeles forsiktig herre, og dertil rimelig lovlydig.  Men noen opplevelser har vi jo muligens fått med oss, og kanskje vi endog har noen egenskaper som kan være verdt å nevne.  Når vi tenker etter.

 1. Vi er egentlig en rimelig beskjeden og endog litt sjenert person, selv om vi har et relativt utadvendt yrke.  Det kan rett som det er kreve en smule selvovervinnelse og mental forberedelse før vi skal ”i ilden”, spesielt når vi skal ha kursundervisning. Men vanligvis går det fint.
 2. Vi har vært gift med vår hustru – velsigne henne – bortimot 24 år, og vi har fortsatt ingen ønsker om noen annen hustru.  Hvilket i våre dager vel må anses som en prestasjon.
 3. Vi har vært med og koret i det direktesendte programmet ”Momarkedet”, faktisk to ganger.
 4. Vi har vært med og sunget i kor på tv sammen med prinsesse Märtha Louise.
 5. Vi liker ikke sport, og kommer i særdeles liten grad til å følge med på OL-sendingene fra Vancouver.  Vi liker ikke en gang fotball.  Det må i denne sammenheng presiseres at vi er mann.  Som et kuriosum legger vi til at vi heldigvis ikke har hatt ski på bena på nærmere 30 år. J
 6. Vi er fullstendig talentløs hva gjelder det billedkunstneriske.  Det er ikke mulig å finne selv de mest rudimentære tilløp til grafisk talent.  Til og med som barn hatet vi å tegne, og vi følte oss definitivt ikke veltilpass i skolens tegnetimer.
 7. Vi har en ualminnelig stygg håndskrift, som er ødelagt av mange års notater.  Så ille er denne skriften, at vi i sin tid skrev våre heteste kjærlighetsbrev til hun som nå er vår hustru – velsigne henne – på skrivemaskin med kulehode og rettetast.  Noe hun glatt aksepterte etter første håndskrevne brev…. 😀

Vi vil selvfølgelig ikke bidra til å gjøre en eneste kjede fortred, så vi sender med dette utfordringen videre til Ilmy, Kassima, Mokkaen, Argus, Erta-Berta, Carpe 50 og Freddy Stangnes.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

17 comments


 1. He he, en beskjeden herremann med kulehode og rettetast :-)
  Ska sei!

  Ha en fin helg begge to :-)

  Ja, men du må jo huske på at dette var i primitive tider! Kulehode og rettetast var jo nærmest for “cutting edge” å regne i de dager… 😀

 2. Ja, det var artig å få ukentlige brev fra elskeden når man hadde student-sommerjobb på hver sin kant av landet. Dog hintet jeg om at det virket litt upersonlig med de maskinskrevne brevene, han kunne vel skrive for hånd slik som andre kjærester, selv om det tok litt mer tid?

  Stor var skuffelsen da neste ukes brev kom. Temmelig uleselig, enda jeg brukte laaang tid på tolkning. Jeg kunne skjelne enkeltord som “nattskift” og “Hydro” og navnet på en fetter, men hva som hadde utspilt seg der på fabrikken en arbeidsnatt sommeren 1983 var det ikke lett å få tak i. Det var tegnet et hjerte på slutten, det var ikke så symmetrisk og grafisk elegant akkurat, men tanken var god og fargen var blodrød, så jeg så jo hva det var.

  I svarbrevet brukte jeg min fars skrivemaskin, siden jeg ikke skriver så pent jeg heller. Min far hadde foreløpig ikke kastet seg på den nymotens kulehode-bølgen, men sverget til en manuell modell med skrive-armer. Jeg skrev at det var helt i orden at vi i sommerens fortsatte korrespondanse la ned pennen, og heretter forholdt oss til tastatur-skrevne brev, slik at vi forstod hverandre.
  I grunnen er det merkelig at vi i huset vårt har så mange kulepenner, siden vi nesten aldri bruker dem.

  Ja, det var tider, det. Da var det brev av papir i konvolutt det gikk i, skikkelig snailmail. Og telefonen var jo dyr å bruke, så det var ikke hver dag man kunne tillate seg å løfte av det grå telefonrøret på stabiltelefonen. Og den lengtende, men likevel gode ventingen på neste brev…folk i dag er ikke vant med slikt. Men de går kanskje glipp av en dimensjon? :-)

 3. avatar Abi

  Se der ja, det er gutten sin det tenker jeg. Godt jobba!!!!

  Etter et par rimelig travle dager, der vi har vært opptatt med andre ting, er vi endlig i gang igjen. Vi kan gjerne være litt trege, men når vi modne herrer først setter i gang, så går det som regel greit…hmmm. :-)

 4. Heia…..

  Dette var sannelig en utfordring . Først hvordan ??? Men så tror jeg det har gått opp for meg . Jeg skal gjøre mitt beste i løpet av dagen .

  Nei det gikk ikke opp for meg . Hvordan legger jeg den linken da ? :-(

  Jeg er jo ganske novise på bilder og så lagre ?? via egne bilder tro ? Hmm jeg prøver .. . 😆

  Hehehe..det er den rette ånd! Lykke til! :-)

 5. He he herlig å lese mer om deg, nyttig med slik skrivemaskin. hi hi.
  Takker for utfordringen…:) Meeen dessverre så er jeg ferdig med min del.
  http://24891.vgb.no/2010/02/08/jeg-har-ogsa-blitt-utfordret/
  Så ønsker jeg Herren og han’s hustru velsigne henne.
  En riktig god helg. :)

  Hmmm…vel. Men det skal ikke være lett heller. Og tanken var jo god. Nyt helgen… :-)

 6. Se der ja, da fikk vi en titt under sløret hos deg 😀

  Jeg har allerede blitt utfordret av tre andre, og det kan du lese om her:

  http://ilmy.vgb.no/?p=410909

  Ha en fortsatt fin helg 😀

  Akk og akk! Men vi gjorde da i alle fall et forsøk. Nyt helgen i fulle drag fortsatt… 😀

 7. Hei Dag Eigil! :)
  Jasså, ja.. så det er derfor du er så god på pc-tastene… :)

  Denne kjeden var vel jeg en av de første som fikk her inne, og derfor tillater jeg meg også å la være å begynne på nytt igjen! 😉

  Mitt bidrag er her; http://midtilivet.vgb.no/2010/02/07/jeg-har-fatt-en-utmerkelse/

  Skrivemaskintastene var nok god trening, ja. Vi skriver faktisk 10-fingers touchsystem. Lærte det en gang i tenårene, mens vi var syk med lungebetennelse. Ganske nyttig, faktisk… :-)

  Det begynner nok å bli en del som har fått utfordingen nå etter hvert, men det var i alle fall et godt forsøk! God helg…. :-)

 8. Hehehe Det er jo bare så utrolig fornøyelig å lese om dere to 😆 som nå tilåmed kommuniserer med hverandre, mer eller mindre, gjennom hverandres bloggkommentarfelt hehehe NYDELIGE er dere !

  Men ellers så minner dette meg litt om da jeg som peti-journalist skrev for en lokalavis (jeg var headhuntet må vite, søker da ikke slike stillinger frivillig….) og de skulle legge om systemet og ønsket at jeg skulle begynne å bruke kontoret i redaksjonen å skrive direkte inn via data… DATA ???? Vel… mitt siste år som peti-journalist ble altså det herrens året 1998 sånn omtrent og etter en hukommelsesulykke skrev jeg uansett ikke mer før jeg i 4004 fikk den uforståelige ideen å bestille inleggin av telefonlinje, adsl og levert på døren en datamaskin som fikk kjelenavnet: Tidsfordrivsklumpen 😀

  En uke senere måtte jeg ringe support og spørre hva jeg skulle trykke på for å få frem slik @ for å skrive meil… *sukk* resten av historien er vel kjent 😆

  God helg og klem til dere begge 😀

  Hei, Cata, hyggelig og flott at du er frampå igjen. Men så er det jo snart vår, da. :-)
  Ikke tvil om at ting har gått framover hva gjelder det der teknologiske. Og det fort. Vi husker også de der ISDN-greiene, det var skikkelig hot en stund. Nå har mange, herunder vi, ISDN-linjer inn i huset som en arv fra fortiden. Ellers kommuniseres det her i heimen, både på den ene og den andre måten… 😀

  Ha en herlig helg…

 9. ØØØØ 2004 var det !
  Ærlig talt trykkleif!

  Ååhh…! Ja, det var liksom noe som skurret…! 😀

 10. cata, da.. er du allerede forbi 4004??

  Details…details… 😀

 11. Jeg har jo vært innom palasset deres, der dere har tre fire etasjer med kommunikasjonsmuligheter på alle plan, noen litt mer yesterday enn de andre, men operative. Jadda.

  Fotball er beng ! 😀

  Vi er litt glad i det gode, gamle….! :-)
  Neida, vi har bare brukt et gammelt tastatur og en gammel skjerm, og plugget det til en nye maskin…! :-)

  Sport er ikke det helt store, nei. :-)

 12. Fotball er den store livsløgnen. De som sier de har et engelsk lag de HOLDER MED, og attpåtil er parat til å drite seg ut for å demonstere det begredelige, åndssvake faktum at de ser på dritten som det var en etisk høyde av solidaritet, de syns jeg nesten synd på. Men bare nesten 😀

  Vår hustru – velsigne henne – presterte til og med å la være å se på kampen mellom Norge og Brasil i VM i 1998, da Norge slo Brasil. Vi og en kompis satt og drakk øl og brølte og skreik, mens hun gikk tur på Solastranden og så på jernmennene. 😆

 13. Akk ja, hine hårde dager. Og trengsel for unge elskeder. Postbudet (mann med skyggelue og skulderveske) fikk liit å bære på da gemalen var i militæret. Med lommene fulle av kronestykker trasket man til den lokale telefonkiosk til avtalt tid, da familiens eneste telefon sto strategisk plassert midt i huset.

  Ja, vi husker godt både skyggeluepostbudet, vesken hans, og på landet, bilen hans. Jadda, det var tider, det. Og kronestykker var ofte viktige, kan man si…! Akk, den avstandskjærligheten er nok tøff nå også, men kanskje litt tøffere i vår tid…? :-)

 14. Psst… du må huske at jeg hoppet over alle de moderniseringsstegene… Jeg gikk fra brevark og skrivemaskin til stillhet i mange år for så å hoppe rett inn i telefon og adsl uten forkunnskaper av annet slag enn at jeg kunne pløye et jorde og frakte frem tømmer fra skogen med hest 😆 så slike ting som isdn? vet ikke jeg hva er hehehe

  Du verden, tømmer og hestefrakt? Vi er imponert. Ja, det må ha vært en skikkelig bratt læringskurve, det der…! 😀

 15. Sport, ja! Min (den gang da) samboer slo nesten hull i taket her da Norge slo Brazil. Selv var jeg opptatt på sykehuset med min nyfødte sønn. Ante ikke at det var noen fotballkamp engang, jeg 😀
  Takk for utfordringen :)

  Jøss, du tar utfordringen? Flott! 😀

  Vi må ellers si at vi ikke er direkte fotballgal, men den der kampen var jo noe heeelt spesielt, da! Vanvittig opptur! :-)

 16. Da vet jeg litt mer om Skoleverkshelten min!
  .. Men da spøker det for utfordringen min.
  Pytt.. :)
  K

  Av og til letter til og med modne og dannede filologer på sløret, vet du! -D

  Det blir kanskje litt vanskelig med de der utfordringene etterhånden, men tanken var jo god. Og det er jo ofte tanken som teller…! Ha en fortsatt fornydelig søndag… :-)

 17. Så De har koret på Momarkedet? Da har De jo vært bare en liten halvtime unna Kattneggeln da jo:)

  Vel utført utfordring btw 😉

  Vi har vært på Mysen ved et par anledninger, ja., på 90-tallet. Et imponerende apparat som settes i sving for den der direktesendingen. Med “green room” og kjente artister og det hele. Vi har til og med hilst på Wenche Myhre. Og andre. Kjekke opplevelser å ha fått med seg.. :-)

Leave a Reply