Dag Eigil: Mandagstanker

GMC

Det er kanskje ikke alle som har tenkt helt over det, men det later til at helgene føles rimelig korte. Vi vil si det så sterkt at vi antar at det er ganske mange der ute som har gjort den samme erfaringen.  Når fredagskvelden finner det for godt å innfinne seg, og det gjør den rimelig ofte, sitter man gjerne med en følelse av at man har et lite hav av fritid foran seg.  Men det er en forræderisk følelse. For før man får sagt ”Du er vel klar over at du snart kan regne deg som seniorarbeidstaker?”, så er det sannelig mandag.  Ja, igjen. 

På den annen side er det jo så at mandagen står nært, nærmest intimt forhold til fredagen. Den ene forutsetter den andre.  Uten mandag, ingen fredag. De to dagene fungerer som startstrek og målstrek for ukedagenes stormløp fra den ene helgen til den andre, og noen ganger later det til å gå så kjapt at man nesten ikke merker de der andre ukedagene, en gang. Bare man får gjort unna den der mandagen, da. Og kanskje er det et varsel, en melding om at man kanskje av og til bør stoppe opp og glede seg over hverdagene, også. For det de det er flest av.  De er faktisk en vesentlig del av livet.

Og her ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden kan vi kikke ut vinduet, og der ute beskue Maritime GMCs anlegg for reparasjon og vedlikehold av skip.  Eller lenger borte, deler av eksotiske Tasta, sett fra sjøsiden.  Muligens både hverdagslig og kjedelig, men ikke uten en viss sjarm.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

6 comments


 1. Her føles det som om uken bare består av mandager og fredager. Det er hvertfall fredag annenhver dag. Men som du sier – helgen går fort unna! :-)

  Hehehehe…ja, og sånn går no dagan’! 😀

 2. Har alltid sett uka som en trapp, hvor mandagen er nederst og helga øverst – og så må man hoppe ned fra søndag for å starte på mandagen igjen…
  Du skulle hatt småbruk med dyr som trenger det samma stellet dag ut og dag inn du, da hadde du ikke merka ukedagene så godt (eller helga for den del) annet enn at butikken er irriterende kort åpent på søndagene (jada, vi har søndagsåpent, vi bor ikke SÅ langt ute på landet 😀 )
  Fant du utav html og bilder og greier?

  HTML og bildeproblemet er nå løst, later det til. Og i aften gikk det til og med lett å skrive et forsiktig lite innlegg om urinering, og det i selveste teksteditoren! 😀

  Ellers skjønner vi jo at det er harde tak på landsbygda, og at dyrene ikke tar helg. Akk ja, vi er nok en temmelig urbanisert herremann! :-)

 3. Jeg ønsker deg en fin mandag ;))

  Ja, og nå er det allerede kveld! Tirsdag i morgen, snart helg… :-)

 4. Ikke uten en viss sjarm, nei. Akkurat som mandagen. Ja visst kan den dagen være tung å våkne til og lang å komme gjennom. Men så fort som tiden går hadde jeg vel ikke rukket å snu meg i senga en gang før uka var over dersom det ikke hadde vært for den treige mandagen.

  En meget fin observasjon av mandagens funksjon, og hvordan den gjerne oppleves. Resten av uken er jo rene plankekjøringen! 😀

 5. avatar MT

  …mandag hele året,splitter pine… :)
  Godt når dagane kan ha ulikt innhald tenkjer eg.Ha ein fin mandagskveld.

  Vi takker og bukker for det, og nyter mandagskvelden i fulle drag..! :-)

 6. Det er viktig å sette pris på hverdagene, men å gjøre det på mandager, det er en stor utfordring 😉

  Og i morgen er det tirsdag allerede 😀

  Ja, den butter kanskje litt, den der mandagen. Men resten av uken går som en lek! :-)

Leave a Reply