Dag Eigil: Den problematiske urineringen

Nok en helg har gått, og ganske riktig, også denne mandagen kan vi, i egenskap av papiravisleser, glede oss over allehånde såkalte “politinotiser” i en herværende lokalavis.  “Flere tatt for offentlig drikking”, “Bråk på nattbuss”, “Uten førerkort”, “promillekontroller, eller “Mann slått ned i Kongsgårdbakken”.  Rimelig kjipe greier, men akk så vanlig. Vi lar vårt uskyldsblå blikk falle litt lenger ned på avissiden, og akkurat, der nederst til høyre, i hvit skrift på svart bakgrunn, og prydet med et advarende, rødt utropstegn, står det:

URINERING

I 3-tiden natt til lørdag ble en 23 år gammel mann tatt for å urinere. – Han urinerte i trappene til Rosenkildehuset, og blir bøtelagt for dette, sier operasjonsleder Svein Kjetil Larsen ved Rogaland politidistrikt.

Etter det vi har grunn til å tro, er bøtenivået for slike alvorlige forgåelser temmelig drøyt, nærmest drakonisk.  Det kan lett koste mer enn skjorta å rulle ut boaen i den urbane jungel i nødens stund.  Og vi lurer nok en gang på hva de stakkars trengende heller burde gjøre når blæretrykket stiger langt ut over alle tålegrenser, hinsides enhver fornuft. Skal stakkaren bare la det stå til, og tisse i buksen?  Ellers risikerer man å bli bøtelagt uansett?  Og hva mer er, vi tror neppe at en person blir spesielt populær i taxikøen heller, etter en slik seanse.  Skal det virkelig være nødvendig å risikere en bot på opptil flerfoldige tusinger for å ha lettet på trykket i et mørkt smug, eller som man sa i Oljebyen for en del år siden, “Bag fiskakommane”?  Vi bare lurer.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

12 comments


 1. avatar Leyla

  Heia Dag Eigil :)

  Nei! Det skal virkleig ikke vaere noedvendig aa faa slike ustyrtelig dyre boeter for aa ha “latt vannet” i noedens stund! Jeg mener, hadde folk staatt der midt i gata og “sluppet” seg 😀 ville det vaert annerledes, men er det naa et moerkt smug bak alskens ting og tang..come on!

  Ha en fortreffelig mandagskveld! :)

  Hei og hopp, Leyla.. :-)

  Det merkelig er jo at man få samme bøtenivå for dette som for å ha gitt en fyr svinebank! Rart…

 2. Ja det er faktisk litt teit, å få samme bot for å mige litt i skjul som å slå inn tenna på en stakkars faen 😀

  Hmmmm..ja, det skurrer liksom litt..liksom. Hvis man ikke var uheldig, da, og oppdaget at man stod og lot vannet sildre mot leggen til en annen fyr? :-)

 3. Ja, da blir det liksom noe annet. Men da får de hver sin bot vel? 😀

  Det får man i alle fall håpe! 😀

 4. Jeg venter bare på at en politibil skal kjøreforbi når et av Bråkene ikke klarer å holde seg helt til vi kommer hjem, og gi meg bot for deres tissing i grøftekanten.

  Forresten, dersom mannen ikke hadde rullet ut boaen, men i stede mislykktes i å holde på væsken, hadde han da blitt bøtlagt? Tisset havner jo på gata uansett, selv om det tar veien ned buksebeina…

  Vel, det spørs vel hvor strenge øvrighetens representanter skal være mot de søte små…! :-)

  Og ellers: Vel, så lang kan jo boaen være hos enkelte. 😆

 5. Pissprat. Det er det det er, sånne regler som dette. Å pisse PÅ noen er noe annet…

  Da blir det straks en smule annerledes, kan man si. Skikkelig gamechanger, det der. Men når du risikerer samme bøtenivå for å late vannet i en urban, men presset situasjon som for å slå ned noen, så er det noe som ikke helt stemmer her.

 6. Hei :)

  Jeg ble utfordret og tok den. Du er en av de jeg utfordrer. Tar du den?
  http://viljen.vgb.no/2010/02/08/7/

  Det begynner å bli noen nå, men vi skal se om vi ikke klarer en fellesutfordring. På en måte… :-)

 7. avatar Abi

  HEI, han har blitt utfordret av meg også :)

  Tisse på gata eller i grøftekanten er jo helt nødvendig. Vis meg den byen hvor det finnes et offentlig toalett? Og finnes det så er det så jævlig møkkete der eller mangler dopapir og stinker som en møkkadunk. Hvor pokker skal man pisse da???
  Det er helt sykt. Her får du 10.000 i bot for å pisse i gata. Hvor er fornuften hen lizzom????

  Ja, det er liksom ikke måte på utfordringer… 😀

  Ellers bør samfunnet avgjort vise forståelse for at det faktisk finnes behov for å lette på trykket, samtidig med at det er en påfallende mangel på det som fra samfunnets side skal være passende installasjoner for denslags behov.. 😆

 8. Det er jo bare fordi at i Norge er det forbudt med mannlige kjønnsorganer i bevegelse, og da blir det dyrt, ikke sant? 😀

  Du er jo inne på et poeng der. Men vi har en liten mistanke til at selv de yndige representanter for det smukke kjønn faktisk risikerer bøtelegging i denne sammenheng…. 😀

 9. Hva med å lage en flott pissoir i vågen? :-) Men for å være litt seriøs: Det koster 4000,- blanke skattekroner for å ikke være forutseende nok til å late vannet FØR de går ut på gaten. Og folkens; det er jo litt greit at det ikke stinker piss uansett hvor man setter foten, da?

  Selvfølgelig ser vi det problemet, og man kan ikke ha noe av at folk slår lens absolutt hvor som helst. Men behovet kan oppstå for den beste, selv etter foranstaltende pottebesøk i forkant av hjemturen… :-)

 10. avatar Abi

  Det er greit at det ikke stanker piss overalt. Men hva med å bygge skikkelige toaletter? Det er faktisk ikke overalt man slipper inn bare for å tisse heller. Restauranter osv er ganske så strenge der. Og det er greit å pisse før man går hjemmanefra, men jøss om du ikke skal hjem på 8-9 timer så er det kanskje greit å få tisse i mellomtiden…

  Enig i det der. Det kan nok også hende at det er en mangel på toaletter både her og der. Og når ølet går inn, så må det jo etter hvert ut igjen, også… akk ja. Ikke helt lett, det der. :-)

 11. Og likevel…for oss som ikke bare kan rulle ut boaen, men må åpne hele skattekista, for å si det sånn, later det til at behovet for offentlig urinering er påtagelig mindre. Spørs om det ikke har litt med vilje å gjøre også 😉

  Hehehe…har ofte lurt litt på det der, ja. Men nødstilfeller kan vel inntreffe også for det smukke kjønn. Kanskje blæren er større..? 😀

 12. Det er noe som hete partyblære, ikke sant?

  Men det er pussig at det er samme boten for vold som å mige..

  Ja, det er i grunnen ganske merkelig, det der. Skulle liksom tro at det ikke hadde samme alvorlige konsekvenser å tømme blæren i den urbane jungel som å grisebanke noen. Men rettslivet er jo ikke alltid like logisk…eller? 😀

Leave a Reply