Dag Eigil: En handlingens mann

Fredag ettermiddag igjen. Freddan. Nok en arbeidsuke er fullbrakt. Egentlig en herlig stund, nesten ukens beste. Snart kan vi forlate vår arbeidspult her ved Lærdommens høyborg ute ved fjorden, og begi oss hjemveien og helgefriheten i vold. Vi pakker ned laptop’en, tar på oss jakken og går med spenstige skritt opp mot gaten og bussholdeplassen. Buss nr. 8 er som vanlig aldri i rute, og varianten denne gangen er at den svisjer forbi oss mens vi er sånn ca. 20 meter fra bussholdeplassen. Men hva gjør vel det når det er fredag, og en gyllen ettermiddagssol skinner fra blå himmel? Vi tar bena fatt, går inn i vår egen tankeverden, og før vi vet ordet av det, er vi i sentrum.

Som alltid har vi jo vår hustrus – velsigne henne – velvære i tankene, så vi må kjøpe noe godt å sette på bordet når hun kommer hjem etter en ukes hard innsats i Det store, fine oljeselskapet. Så vi tar turen innom fiskeutsalget, og kjøper reker og krabbe. Vi slenger innom innom Prix, i nærheten av selveste NOKAS-plassen. Vi må jo handle noen andre nødtørftigheter til helgen. Vi må jo spise, ellers dør vi, som en klok mann sa en gang. Ja, ikke sånn med en gang, kanskje, men alligavel. Noe sunt, godt og ikke minst magert. Siden vi er i slankemodus må det bli noe tynt. En virkelig utfordring.

Handlekurv

Handlevognen fylles langsomt, men sikkert. Røkelaks, mineralvann, litt av hvert. Vi går forbi melkeavdelingen. Litt melk må vi jo ha, om ikke annet så til å ha i kaffen. Kaffe uten melk er jo som kjent fullstendig udrikkelig, og kan like gjerne tømmes i vasken først som sist. Jo da, melk må man ha, hel og lett. Det er de som mener at melk ikke er noe for voksne, men vi lever godt med det.

Melk

Hva med ost? Ost er jo godt, men er vanligvis befengt med en masse fett! Nei, fy og fy…men kanskje litt Gamalost kan gå an? Den er jo absolutt mager, og vi får dertil ha den helt for oss selv. Vår hustru – velsigne henne – har ikke oppdaget Gamalostens eggende smak og eminente aroma. Hun om det. Vi mennesker er jo forskjellige.

Gamalost

Men hva er nå dette? En svær hylle dominert av lutter vulgært øl og cider står plutselig og ruver foran oss. Nei, hva i alle dager…nei, vet De hva! Dette skal vi sannelig ha oss frabedt. Det er nærmest så vi kjenner valkene og skinkene vokser bare av synet. Dette blir bare for mye. Provoserende.

Brus 2

Vi manner oss opp og går hastig vekk, og får belønning i form av synet av frukt og grønt i overflod. Vitaminer, mineraler, antioksidanter og fiber i massevis, og hvilke farger! Virkelig til å bli glad av.

Grønnsaker 2

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

11 comments


 1. Heia Dag Eigil :)

  Mat maa man ha, du har saa rett i det :)

  Kos deg/dere i helgen :)

  Det skal vi, vet du. Ha en herlig aften og helg.. :-)

 2. haha – men tenk hvor virkelig, VIRKELIG, glad du hadde blitt av alt det øllet og all den cideren du kunne drukket, Daggis!

  nei – nå er det på tide at den der slankekuren din går fløyten!

  Hepp!

  Hmmmm…du har et poeng der. Men noe må vi jo ofre for den gode sak… :-)

 3. Heldiggris. Jeg plages her jeg sitter på gården uten bil, siden gubben må ha den til og fra jobb og trailervelt og sånt någe der, og siden korandoen ikke er ferdig fordi folk har glemt å kjøre på snøføre her i dala (samt de uvettige utlendingene som kjører trailer med vanvittige dekk) er jeg prisgitt å sende ham handleliste på sms. Det funker ikke bestandig… BB har lite grønt i skapet nå.

  Vel, vi innser at det er noen fordeler med å bo i urbane strøk, tross alt. Men vi håper i det minste at BB har noe godt å ha i glasset… :-)

 4. He, he.
  Vi skulle ha vært på en liten handlerunde vi også.. *sukk
  Men det får vi ta i morgen etter skirennet til Lille Monster. Jeg har nemlig fått et sporty barn.. JEG!! *himler med øynene

  Er vel nødt til å bite i eplene vi også.. Og kålen. Og gulrøttene. osv..

  Du verden, en sporty familie, tross alt…? :-)

  Ha en uansett fin aften, og en god handlerunde i morgen.

 5. avatar kungfuz

  Du kan da ikke vise bilder av det unevnelige… æææ…
  Ø.. og to….bak k i all offentlighet.
  Men skulle du nå få de strenge herrer etter deg, så er jo det også et slankemiddel.

  Man fikk til slutt ordnet problemet. Faktisk måtte man lagre ølbildet med et annet navn enn “øl”. Da ble det godtatt. Helt utrolig. :-)

 6. Godt jobbet Dag Eigil! Tenk å gå forbi syndens utstilling! Du er flink 😀

  Her tas det i sannhet sterke virkemidler i bruk! :-)

  Kanskje et glass XO i kveld i stedet.. :-)

 7. Æh, vi var en svipptur i Sverige idag, og det ble…”hvisker”…4 kasser øl og to gode whiskyer…på gubben.
  Jeg handlet 3 pakker…kremt…nutrilett som jeg skal erstatte kveldsmaten med. Sukk. Ikke nok med at jeg har vært dum og tegnet medlemskap med et helt års bindingstid på treningsstudio….sukk…nå må jeg forsake kveldsmaten også. Kan ikke lenger spise brødskiver med masse brunost på og drikke et stort glass sjokolademelk sent på kvelden.
  “Tusler på kjøkkenet og henter en gulerot”

  Det kan ikke nektes for at man må ofre litt for skjønnheten og elegansen i moden alder. Men vi antar jo selvsagt at det for Ilmys vedkommende kun er tanke om et par hekto.. :-)

  Nyt gulrøttene! :-)

 8. Så nå drikker du purre? 😉

  Veeel, hmmmm…det ble jo et par forsiktige glass med XO i går, da… akk ja. :-)

 9. En flott reportasje fra en handletur som godt illustrerer det ondes problem.
  Men si meg, hva er hensikten med å innta antioksidanter?
  Er man redd for å oksidere? Eller ruste som vi sier i dagligtale?
  Prøvd Ferrobet? Fins ikke bedre middel for å reversere oksidasjonsprosessen! 😉

  Vi takker og bukker for fin og lun kommentar. Vi hører jo ellers at det skal være så voldsomt sunt med antioksidanter, og godtroende som vi er, godtar vi det meste. 😉

  Det der med Ferrobet har vi vel ikke prøvd, ei heller hørt om.. 😀

 10. Bare glassene var forsiktige så går nok det greit. Det er nok uforsiktige glass som er helsefarlige.

  Selvsagt forsiktige glass. Uten stett, slik at de ikke veltet..! 😉

 11. Jeg drikker ei øl,
  men om I vil
  Dets sødme så vammel
  jeg smake vil
  Og siden ende mitt liv i ruin
  og dø som I andre fyllesvin

  (“Republikanerne” i lett omskrevd versjon)

  Ja, på Prix har de øl, men vi rørte det ei! 😆

Leave a Reply