Dag Eigil: Vi har ikke ski, og er glad for det

Det forekommer oss merkelig, faktisk direkte absurd, men vi konstaterer at det faktisk er mange mennesker som liker å gå på ski og skøyter, og gjør dette med velbehag, og dertil ganske frivillig. Vel, dem om det. Selv er vi sjeleglad for at vi slipper. Ikke har vi ski, heller. Ei heller skøyter. De har vi kastet for mange år siden. Ellers er det vel snart 30 år siden vi sist hadde ski på bena, men minnet virker ferskt, og vi grøsser fortsatt bare ved tanken på ukontrollert ferd på det kalde og hvite element, forskreving, knall og fall. Isen, og for den del, snøen, er rett og slett for glatt. For å si det med muligens salig Jens Bjørneboe: “Vintersport er skadelig”. Bjørneboe var en klok mann. 😀

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1

10 comments


 1. avatar maybee

  åååå så enig jeg er med deg:)jeg direkte hater ski,jeg grøsser når noen spør vil du være med å gå på ski og formelig snerrer nei det vil jeg ikke.
  Jeg får gåsehud når jeg tenker på skøyter og får vondt når jeg tenker på hvor synd det ville vært i kroppen min om jeg skulle finne på å ramle,noe jeg garantert ville gjort.
  Nei takke meg til det varme trygge miljøet på spinninga:)

  Hehehehe…veldig bra kommentar! Ja, vi har heller ikke noe imot bevegelse og kroppslige utskeielser, ei heller turer i skog og mark. Men det må være når det der ekle belegget har forsvunnet…. :-)

 2. haha – og her oppe, i byen mellom de syv fjell, finner man faktisk “foreningen til skisportens bekjempelse”, Dag Eigil. de opprinnelige stifterne av denne aldeles utmerkede foreningen ønsket først å kalle den “foreningen til skisportens avskaffelse”, men innså at det dessverre var et urealistisk mål.

  Hepp!

  En flott forening, med et prisverdig formål! En forening vi i en passende situasjon kunne meldt oss inn i! :-)

 3. Det er godt en er voksen og kan bestemme selv :) Har ingen av de sakene der jeg heller, og nedoverski har jeg aldri prøvd. Gjorde min plikt med slike ting når barna var små, nå slipper jeg JIPPII!!! :)

  Ja, voksenlivet har i alle fall noen fordeler! 😀

 4. Ski er herlig!:))

  Hver sin smak….! 😀

 5. Jo, det kan være noe i det. men er det ikke slik at det som er skadelig gjerne enten er gøy eller smaker godt?

  På samme måte som det som er umoralsk, usunt eller forbudt. 😉

  Det pleier jo gjerne å være slik. Men men når det gjelder vintersport, er vi villige til å tenke litt alternativt.. :-)

 6. Digger Bjørnboe.
  K :)

  Han har skrevet fantastisk innsiktsfulle bøker. Meget lesverdig fortsatt. :-)

 7. Digger Bjørneboe.
  K :)

  😀

 8. Hehehe 😆 forskrevning 😀

  Hver sin lyst 😉 Jeg liker å gå på ski, og sikkert på skøyter også. Holder meg til bortoverski foreløpig, men vurderer nedoverski, i alle fall å prøve.

 9. Jeg er så enig, det forundrer meg også at noen vil gå med ski på bena når man kan spasere helt fint med vanlige sko på. Selv fikk jeg tilbud om ski her for noen uker siden, full pakke helt gratis. Jeg ville heller ha kinobilletter, og nå sitter jeg her uten noenting. Merkelig… 😀

  Huff da, ikke bra. Kino er selvfølgelig langt hyggeligere og langt mer givende enn skigåing. Men sse på det positive, tross alt: Du slapp jo å gå på ski! 😀

 10. Bjørneboe hadde nesten alltid rett! Og ville helt sikkert sagt seg enig med Per Inge Torkelsen som hevdet at man burde gi ungdommen brennevin før idretten tok dem!

  Ikke utenkelig…slett ikke utenkelig..! :-)

Leave a Reply