Dag Eigil: Rammens kval

Rammer

I likhet med de fleste noenlunde dannede mennesker der ute, føler også vi fra tid til annen behov for å hvile blikket på vakker kunst, også når vi befinner oss her hjemme i residensen. Følgelig har vi fra tid til annen kastet alle hemninger bak vår rygg, og gått til anskaffelse av kunstneriske praktstykker fra Vestlandets og Oljebyens fremste kunstnere, ledestjerner innen bildende kunst. Den siste anskaffelsen i så måte er det utsøkte maleriet ”Survivors” av Sjalle.

Et kunstverk som dette krever imidlertid en passende ramme. Vi har følgelig levert maleriet til en av Oljebyens mester hva gjelder det rammelige, ”Rammeservice AS”. Valgets kval var absolutt merkbar da rammetype og rammefarge skulle velges. Skulle vi gå for noe enkelt og minimalistisk, lyst eller mørkt, noe gedigent, eller noe midt i mellom? Mange alternativer ble forsøkt, men da vi etter noen tids overveielse kunne vi forlate butikken i full overbevisning om at vi hadde truffet det rette valg. Hva det ble til? Vel, den som venter, får se…

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , ,

11 comments


 1. ***

  Ja, DE, rammen er ahhh, Du vet
  meget. meget viktig, hihi !
  Til dette bildet her ville jeg
  ha valgt en stor, svart innraming
  ikke brun, nei, har selv et bildet
  av havet i brun ramme og et i svart
  og føler at det blir mer dybde
  og bildet trer frem mer i svart….

  Me uansett Du velger det som passer Deg !

  Tusen takk for poetisk rådgivning! :-)
  Ha en herlig og verdig aften fortsatt… :-)

 2. Rammen gjør hele perspektivet ‘En fin dag til deg ;))

  Man skal absolutt ta bildets rammebetingelser med det største alvor! :-)
  Fortsatt god søndag..

 3. Jeg ville valgt svart, den får fargene så fint fram 😀 Kanskje med ei gull- eller sølvstripe, alt ettersom tonene i bildet.
  😉

  Vi har tenkt noe i de banene, ja.. :-)

 4. Det er vel forsåvidt De som lider kval, og ikke rammen får vi håpe?? 😉

  Ja, det er klart. Men vi er samvittighetsfulle mennesker her i residensen, som ønsker de aller beste rammebetingelser for kunstverket! :-)

 5. Å du har bildet til Sjalle:) Ikke lett å velge ramme, da venter jeg bare på å få se hva dere endte med

  Vi tror og mener at vi gjorde et klokt valg av ramme, en ramme som vil forhøye den estetiske nytelsen. Nytt innlegg når bildet er ferdig innrammet.. :-)

 6. Etter å ha sett deres forrige rammevalg rundt “After the Rain” så er jeg sikker på at dette bildet er i gode hender :)

  Ah, en betryggende kommentar! 😀

 7. Ikke enkelt det nei..
  Det er fint med biler/kunst på veggene.. Har ikke fått opp så mye her jeg bor nå, ting går litt sakte, men det er nøye planlagt hvor hva skal være…

  Ja, og med god planlegging er jo nesten halve jobben gjort allerede! 😀

 8. Så flink du er som faktisk klarte å bestemme deg da.

  Jeg har et svært og vindkeivt bilde på stueveggen her som så absolutt burde få seg en ramme. Jeg har bare ingen som helst anelse om hva slags ramme.

  Ikke er jeg helt sikker på om jeg tør bære det opp til rammemakeren heller. Jeg kommer til å gå istykker selv dersom bildet skulle gjøre det, for det betyr mye for meg.

  Men det burde ha fått seg en ramme…

  Uff da, ikke lett når man driver sirkelargumentasjon med seg selv. :-)
  Pakk det pent inn i noe passende, legg det i bilen, og få det til rammemakeren. Det går få fint, atte! :-)

 9. den nederst i høyre hjørne, den hadde jeg valgt… :)

  Ganske utrolig. For det var faktisk den vi valgte.. 😀

 10. For stort til at jeg får det inn i bilen uten å ødelegge det er jeg redd.

  Så hjemme hos Tale går det altså i kunst i stort format…? 😀

 11. Hva i all verden!! Jeg er også glad i kunst, og har valgt meg ett fra Inga Dalsegg: http://www.ingadalsegg.com … Flott å ha et digert verk med nakne kropper i hus, især i går, da jeg hadde besøk av min religiøse tante…

  Hehehe…har vært inne og sjekket det der. Flotte bilder. Ikke minst de der aktbildene… :-)

Leave a Reply