Dag Eigil: Anuar

Vi liker i grunnen ikke anuar. Ja, vi vet jo at måneden egentlig heter januar, men etter vårt syn passer anuar bedre. For januar er en skikkelig møkkamåned. Kaldt og guffent og plagsomt vinterlig, og det i en tid da vi så smått begynner å innstille oss på vår og sommer. Vinteren har liksom gått ut på dato etter at jul og nyttår er vel overstått. Veldig pent med julekortsnø på trærne og hvite nyttårsvidder, men så får det da med respekt å melde være nok. Dagene begynner jo å bli merkbart lysere, vi tenker lystige vårtanker om løvsprett, stigende sevje, utepils og lettkledde sommerjenter, og det føles rent ut sagt latterlig å måtte befatte seg med is og snø i en sådan stund. Vinteren har for lengst blitt til en parodi på seg selv. Men generasjoners erfaring har vist at vinteren bare må utholdes, med det tilbehør som følger med.

Nei, vi liker ikke anuar, og navnet passer i grunnen langt bedre enn januar. Hvordan vi har kommet fram til denne åndfullhet? Vel, januar har jo sitt navn etter den romerske guden Janus, guden med de to ansikter. Anuar, derimot…vel.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , ,

14 comments


 1. Skal ikke si hva jeg tenkte på da jeg leste anuar………. hehe

  Hmmm…gjettet du riktig med en gang…? :-)

 2. Du – den tanken med Janus og Anus, den slo meg med det samme jeg så overskrifta, altså! Så vi er nok ganske enige i det der, ja. Vinteren vurde ha vett på å være over når nyttår er vel overstått og julestemninga ikke lenger er grunn for å beholde…

  Vi ser det er flere der ute som “tog’ an”! 😀

  Julestemningen er ellers avgjort redundant nå. Det nytter ikke med julegløgg, en gang.. :-)

 3. haha – ja, januar er ræva, for å si det folkelig, Dag Eigil 😀

  Hepp!

  Hehehe..ikke helt bra, nei. Men vi får holde ut. Vi er jo tross alt mannfolk. I alle fall noen av oss. 😆

 4. Heia Dag Eigil :)

  Jeg kan si hva jeg tenkte naar jeg leste det Lenesim! 😀

  Anuar, oppkalt etter guden Anus! 😀

  Ha en hyggelig kveld! :)

  Helt tydelig at flere der ute tok vårt lille ordspill! 😆

  Og nå er det allerede blitt mandag. Kos dere uansett! :-)

 5. Januar, anuar eller bare uar (uår)… Kan vi ikke bare klippe måneden ut av kalenderen like gjerne først som sist?
  Og så forblir jeg kanskje evig ung?

  Du verden, skal vi gjette at Argus har bursdag i selveste anuar…? Teorien om å fjerne måneden fra kalenderen er kunne jo være attraktiv nok. Men vi tviler på om det hjelper… :-)

 6. avatar Esarmika

  Jeg synes februar/mars er verre, når snøen FORTSATT ligger! :)

  Ja, du sier noe. Grøss og gru! :-(

 7. Nei, du der er vi helt enige. Alt for mørkt. Og så er isen på vinduene alltid hard, og isskrapen håpløs.

  Ja, og dessuten later det til at anuar har en tendens til å sitte i lenge etter at den er over. Dens kulde og frosne bilvinduer preger lett både februar og mars.. :-)

 8. Enig med Esarmika egentlig, januar er liksom vinter det…men jeg er ikke sikker på om jeg liker det heller 😉

  Huff ja, januar er vinter. Og enkelte ondsinnede rykter vil ha det til at det egentlig er februar som er den kaldeste vintermåneden…brrrr… :-)

 9. Det er i januar man er glad for at man har en jobb der det er mulig å jobbe 24 timer i døgnet hvis man vil…det er jo ikke noe annet å gjøre, så det er like greit å tjene penger :)

  Du verden, skal si du står på og jobber! Vi pedagoger kan jo også jobbe hele døgnet, dog uten at det viser igjen på lønnskontoen. Og da blir det liksom ikke helt den samme vitsen. Men pass nå på, det kan bli for mye jobbing, også… :-)

 10. det er en del som faktisk er uenige i at januar er pyton.. det er skielskerne! De vil ha blåsmøringshelger, med kald dryssende snø som faller ned i nakken…

  vel, jeg står over jeg også! Jeg stemmer på Anuar! 😉

  Hehehe…ja, vi kjenner til de der. Og vi unner selvsagt skielskerne alle de vintergleder de kan få. Med eller uten blåsmøring. De om det. Selv har vi ikke en gang ski… :-)

 11. Du kan få sagt det du ;))

  Vi bloggere liker jo gjerne å leke oss litt med ord, vet du… 😀

 12. Takk for besøk! Kjekt at du liker mine reiseminner.

  Med hensyn til ditt innlegg; jeg liker anuar. Jeg liker faktisk JANUAR også jeg! Alltid uthvilt etter en “tinetur”, solen har snudd og det blir lysere for hver dag som går. November & desember er derimot måneder jeg bare eksisterer, ikke lever! Og du; som lærer kan man jo plotte inn en liten juleferie i varmere strøk. Hadde faktisk selskap av et medlem av utdanningsforbundet denne ferien 😉

  Ha fortsatt en fin uke!

  Hei, Randi! Hyggelig at du stikker innom vår smule humorblogg. Alltid fint med besøk fra bloggosfæren utenfor VGB.

  Joda, vi har nok kanskje tenkt litt vel tradisjonelt når deg gjelder hvilke muligheter vi pedagoger tross alt har når det gjelder ferie og fridager. Til og med besøk av en pedagog i ferien? Du verden.

  Kos deg… :-)

 13. Ja helsike heller ! Anuar meg i R ! Å se maling tørke er ikke noe man får ivrig pønkesveis av, men hva med å se på snø og is som smelter, seint.
  Det er jo flere måneder som ikke akkurat topper hva gjelder trivser og velvære… neihvember, dassember, feberuar … 😛

  Vinteren er ikke akkurat vår favoritt, nei. Og hva med snømåking i mars? Men det har da i det minste vært mange lyse og fine dager…! :-)

 14. Som gammel navigatør følger jeg med solens gang over himmelhvelvingen hver eneste dag for å forvisse meg om at vi er i bane. Og jeg kan betro deg at det er vi. Intet nytt hverken under solen eller kjolen i så måte.

  Konkret vil dette si at dagen har forlengtes med 1 time og 33 minutter her i Kristiansund siden vintersolverv. Og det merkes! Så fatt mot, det er straks ebruar!

Leave a Reply