Dag Eigil: Unnskyld, men hvordan virker ting?

Ikke det at vi på noen måte ønsker å framstå som sur og gubbete, nei, langt derifra.  I alle fall ikke tidlig etter den i skrivende stund fortsatt ufullførte oppgraderingen, men altså:

 1. Hvordan får man slått av den der funksjonen som gjør at kommentarer må godkjennes før de manifesterer seg på bloggsiden?  Det høres så frapperende lett ut når folk der ute bare skriver om å ”slå av” dette, men vi forstår jo ikke helt.  Så vi er altså mottakelig for innspill. 
 2. Det å skrive innlegg later til å være en utfordring.  For slik vi ser det på vår skjerm, virker teksteditorboksen usedvanlig laaaang.  Lang inntil det irriterende.  Det blir jo liksom aldri linjeskift.  I alle fall sjelden.  Og når bokstavene har kommet bort til høyrekant av editorboksen, så fortsetter sannelig markøren å bevege seg inn i den grå massen, uten at vi kan se hva vi skriver!  Diverse ord blir skrevet der inne i deg grå, før det endelig blir et linjeskift.  Og så begynner man på den neste, laaaaange linjen, som også ender i det grå, ad inifinitum.  

 Vi er vanligvis en tålmodig herre, men akkurat nå finner vi dette litt irriterende.  Råd mottas med takk.   Ja, dette innlegget er skrevet i Word, og limt inn i editoren, på ”gamlemåten”.  

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , ,

14 comments


 1. Vel, de har jo varslet at det tar tid før det hele er på plass, så det er vel bare til å finne på noe annet så lenge. Nytter ikke å slå av kommentarmoderering hos meg. Jeg kan huke av på begge, men ikke fjerne begge hakene – minst én boks må være krysset. Håpløst! Det er bare til å roe nerva. Kanskje til uka…?

  Forhåpentligvis går det over, ja. Men vi kan tenke oss at det tar litt tid. Heldigvis har man da annet å ta seg til, også… :-)

 2. Innlegg går greit her, jeg regner med at de justerer skjermen de nærmeste dagene. Det med kmmentarer er værre, så jeg håper du får svar her, skal kikke innom og se om noen hjelper deg :)

  Husk vi har fptt tilbake bloggen langt før tiden, så kanskje de må få tid til å jobbe med de siste tingene, så blir alt sikkert bra *håper* :)

  Det later til at editoren funker for en del, for andre ikke. Har brukt Word-metoden på et innlegg, og det funket rimelig greit. Men dette er tydeligvis en oppgradering av WordPress-systemet, ikke en total omlegging, som forrige gang. Det gir jo litt håp, da. :-)

 3. Har det slik jeg og…..hehe 😉 Men tipper det kommer en løsning på problemene iløpet av morgendagen.

  Modereringen slår du av på innstillinger-diskusjon- huker av at det skal modereres……men det virker tydeligvis ikke ennå 😉 Så kjære Daggis….glem bloggen i dag , kos deg med “velsigne henne” 😉

  Mange har de samme problemene med bloggen, ja. Heldivis finnes det annet å ta seg til. Har tro på at de går seg til etter kortere tid enn i fjor, i alle fall… :-)

 4. Det ordner seg til freddan vet du 😉

  Hehehe…skal ikke se helt vekk ifra det. Noe vil sikkert ordne seg, vet du. Om ikke bloggen, så kanskje noe annet. 😆

 5. jeg har hatt samme diskusjon på mitt første innlegg etter omleggingen, med kommentarene. Der kan du lese hvor jeg fant hvor jeg skal huke dem av, men det er ikke noe vits i å prøve ennå, for det virker ikke!

  Det med den store boksen tror jeg skyldes en innstilling som du finner rett over den boksen du skriver i. Det er en firkant du skal trykke på, da skifter du mellom to modus….

  Jeg tror dette skal gå bra, jeg, de og vi trenger bare litt tid på å justere disse “småtingene”…

  Takk for konstruktivt innspill. Skal sjekke det med den firkanten. Ellers går det sikkert greit med bloggene igjen snart. Tror liksom ikke at det vil skjære seg like grundig som forrige gang. :-)

 6. Alle har det som deg. De har sagt det vil ta tid før alt funker som det skal. Jeg ser at bilder jeg lager bli riktige i teksboksen, men veldig smale og høye når de blir lagt ut. Alle kommentarer må godkjennes. Så slapp av vennen, du er ikke alene :)

  Ja, ting tar nok litt tid. Dog forhåpentligvis ikke så lang tid som i fjor. :-)

 7. Det går seg til etterhvert :-)

  Helt klart, vet du. 😀

 8. Den der forbanna haka som skal hakes vekk for å unngå at en moderator skal godkjenne kommentaren kommer tilbake samme hvor mange ganger jeg lagrer når jeg haker vekk, den vil rett og slett ikke forsvinnegrrrr… det er alt jeg har merka så langt. Har vært opptatt i dag så jeg har ikke rukket å forske så mye mer… men det er jo forfeeeerdelig irriterende. Det med linjeskift har jeg ikke merka 😯

  Det later til at noen har en helt grei teksteditor, mens andre har et langt monstrum av en sådan. Sjekk Carpes kommentar, skal sjekke denne muligheten selv. :-)

 9. Spør De meg så spør jeg Dem. Men det ordner seg nok etterhvert 😉

  Det satser vi jo på, vet du. Man må dog være optimist. Ha en uansett flott fredag, og for ikke å snakke om helg. 😀

 10. Si meg, har linken på nickene til bloggerne slutta å funke for alle, eller er det bare noen? Abi funka det ikke på, og ikke Snillfant heller… 😯

  Har også lagt merke til det der, ja. Må gå via Friends-listen. :-(

 11. Jeg har også prøvd å slå av denne jævla modereringen av kommentarer, men neida. Når jeg prøver å lagre innstillingene, så går de tilbake til “Default”, som er moderering og godkjenning av hver jævla kommentar manuelt. Så jeg har samme erfaring som burnieberit og de fleste andre.

  Når det gjelder editoren, så virker det som den er litt beruset. Den klarer ikke å vise den linja vi faktisk skriver på, men viser alt annet. Den ser ut til å være synkronisert med musepekeren, og står akkurat der den er, men vi skriver jo ikke med musepekeren, vi skriver med tekstmarkøren, og editoren burde derfor vært synkronisert/koordinert med denne slik at vi ser hva vi skriver. Jævlig irriterende. Enden på visa ble at jeg skrev innlegget mitt i Word og limte inn i editoren når det var ferdig. Tungvint!

  Men jeg tror nok at dette er noe som VGB teamet må ta seg av, det er ikke noe vi kan gjøre.

  Det later til at en del har det samme problemet med editoren. Overtegnede herremann, for eksempel. Ellers har vi også lagt merke til at nick’ene ikke uten videre funker. Må gå via Friends-listen. Akk ja. :-(

 12. Jeg har sendt Magne en mail om dette. Han mistenker at det er en liten “justering” som skal til hos VG/VGB og har sendt mailen videre til teknisk avdeling.

  Så man “jobber med saken”. det kan bety at det er fikset i løpet av dagen, men det kan også bety at dette er noe vi må slite med i måneder fremover. (Jeg stoler ikke på historikken her)

  Det problemet du nevner med editeringsboksen har jeg ikke erfart. Årsaken er vel at jeg selv bestemmer linje- og avsnitt ved å skifte linje når JEG vikl og ikke når editoren vil. Det har gått bra så langt. Og da ser jeg også hva jeg skriver.

  Ja, man håper da i det lengste på at tiden med bugs og ustabilitet blir kortere denne gangen. Det er dog en oppgradering av WordPress, ikke en total omlegging. Men det er ikke godt å vite.

  Skjønte ikke helt om du har lang og ubrukelig teksteditor, men metoden med manuelle linjeskift, kan jo være en ide. I alle fall inntil videre. Ellers takk for info.
  Ha en fin fredag… :-)

 13. Howdy Dag Eigil 😆 Nå har jeg ikke prøvd å skrive innlegg enda, gjerne like greit å la vær i disse tider? Skjønner ikke så mye selv, men det er jo igrunnen normalt :) Ha en fin helg i det minste :)

  Hei og hopp, og takk for at du stikker innom! Joda, det lar seg da gjøre å skrive innlegg etter hvert. Selv om krasjbordet virker litt uvant. Det der med godkjenning av kommentarer og klikkbare nick som ikke virker, er fortsatt irriterende. Men vi prøver oss da med et innlegg likevel. Friends-listen, virker, i alle fall.

  Ha en herlig helg fortsatt… :-)

 14. Heia Dag Eigil :)

  Bare innom for aa oenske en flott helg :)

  Saa faar vi se om de fikser disse kommentargreiene og nicklinkene..:D

  Hei og hopp! Vi ønsker dere begge en vidunderlig helg på samtlige vis. Har ellers skrevet et innlegg i dag, og det kom da ut, i det minste. :-)

Leave a Reply