Dag Eigil: Ja, så er vi i gang igjen, da…

Ja, her er det sannelig mye å ta i, og lite å være glad i.  I alle fall for vårt eget vedkommende.   Eller rettere sagt: Mye å ta fatt på. Virkeligheten kan være skremmende.  Nei, livet, eller i alle fall livvidden, kan være tung å bære, spesielt for oss jojo-slankere.  For det er nettopp det vi er.  Ingen grunn til å legge skjul på det.  Vi har gått ned og opp i vekt såpass mange ganger at vi for lengst har mistet tellingen, og nå er det på’n igjen.  Vi vet det meste når det gjelder å ta av og legge på seg, og enda en del til.  Vi vet hva det vi si å merke at klærne i klesskapet begynner å stramme for alvor, og hvor vanskelig det er å finne noe som passer.  Vi har slåss mot kiloene i såpass mange år at vi vet hvordan det er når de nærmest biter seg fast rundt mage, eller skal vi ta den helt ut og si vom, lår og rumpestump.  Og diverse andre steder.  Kun fantasien setter grenser.   Den, og vår høyde over havet.  Og med våre knappe 1,78 m på sokkelesten, blir jo plassen begrenset.  Og nå må vi atter en gang konstatere at vi er tung.  Tung og stor.  Tung fysisk, og tung til sinns, i alle fall tidvis.   

 

Og det slår oss atter en gang, som så mange ganger før: Dette er ikke oss.  Vi er ikke slik, ikke der inne.  Egenlig er vi en munter og grei person, som er rimelig lett å omgås.  Det er slik vi er, og i øyeblikket er det på ingen måte samsvar mellom dette og det vi ser i speilet, for ikke å snakke om når vi våger oss opp på badevekten.  Vi er, for å si det slik, rimelig langt fra vår trivselsvekt, og det føles ikke bra.   

 

Men vi er som kjent ukuelig optimist.  Og vi er dertil i besittelse av en god porsjon (!) galgenhumor.  Så nå er vi i gang igjen.  Vekk med poteter og pasta, vekk med det meste som finnes av godsaker, fram med protein og grønnsaker.  Nå er det slutt på øl og peanøtter, fram med kålrabi og gulrøtter.  Ikke det at vi inntar spesielt mye av verken øl eller peanøtter lenger, men alligavel.  Akk ja, livet er i sannhet ikke alltid like lett.

 
 
 
 
avatar

About Dag Eigil

Kjekk og grei herremann i sin beste middelalder. En tvers igjennom snill og hyggelig fyr som ofte klapper så vel katten som fruen kjærlig på pelsen. En person med moral og personlig integritet på høyde med det beste i utlandet. Hyggelig, omgjengelig og lett å holde ren. Humorist, blogger og hobbyskribent. En venn av ordet i beste forstand
1 , , , , , ,

14 comments


 1. I et latterlig raskt øyeblikk trodde jeg det var et hoppetau dere hadde i hendene. Ønsker lykke til og er klar for føljetong!

 2. Burde nok ha gjort noe her i huset også. Det var det med å komme i gang…sukk…
  Synes du er flink som tar grep. :)

  Må bare ta grep. Ingen vei utenom. Dessuten er selv vi grovbygde herrer en smule forfengelige…. 😀

 3. Du er uansett en grei person, som sikkert er koselig og omgås uansett livvidde :)
  Men for helsen og eget velvære, er det kanskje lurt å ta skjeen i en annen hånd og satse på grønnfor.
  Som pedagog predikerer vel ikke du et budskap om at alle bør se like slanke ut¨? Hva driver deg?
  Lykke til med prosjektet!
  :)

  Det er det samme som driver denne gangen som opptil flere ganger før, nemlig tanken på egen helse, fysisk som mental, og egen selvfølelse. Ønsket om å få det til.

  Ellers har vi selvsagt kun sunne, flotte og veltrente disipler, som er helt flotte slik som de er! :-)
  Ellers takk for flott og oppmuntrende kommentar. :-)

 4. Ja, det er rart med den vaskemaskinen som krymper alt tøyet man har :)

  He he. Lykke til, og jeg må nok også trå til litt på den fronten, menn enn så lenge – jeg koser meg med rødvin i kveld da…..

  Vaskemaskinen er fæl på den måten. Dessuten er klesskapet også skummelt. For der inne krymper klærne. Spesielt om vinteren… 😀

 5. Heia Dag Eigil :)

  Synes du er flink jeg! Og all mulig lykke til! :)

  Ha en kjempeflott helg :)

  Ja, vi kan da ikke gi oss. Selv om vi har vært igjennom dette diverse ganger før. Men kjekt er det ikke. På den anen side blir det jo gjerne det man gjør det til. Ikke noe lett problem å forstå for dere søte, nette og slanke der ute, som knapt nok har hørt om vektproblemer før… 😆

  Ha en herlig kveld og helg!

 6. Så flink du er! :-) Selv unngår jeg helspeil så langt det lar seg gjøre og visualiserer min indre supermodell, som finnes ett eller annet sted under de myke formene 😉

  Hehehe…helt klart! Supermodellen finnes selvsagt der inne et sted, for oss alle. Selv for oss noe fyldige.. 😀

  Ellers lurer vi jo egentlig på om det ikke er slik at Amavel er riktig så flott allerede! 😀

 7. Jeg er overbevist om at du er en hyggelig og interessant person med sprett,uansett livvidde,Dag Eigil!
  Selvfølgelig er det en god ting å kunne bringe frem personen “der inne” :) Hverdagstrim og en sunn,stabil diett (i motsetning til slankekurer..¤sukk¤ ) er det som gjelder..høres enkelt ut ikke sant? Det er ikke det!! Men likevel står vi på, og gir oss ikke!
  Ønsker deg lykke til med å oppnå den ønskede form og fasong!

  Jeg lar meg inspirere og har målet klart til kjoleprøving og (forhåpentligvis)en tidlig og varm vår melder sin ankomst :)
  Ha en riktig God Helg!

  Tusen takk for hilsen og oppmuntring! 😀
  Det der med den fornuftige, jevne trimmen og sunne livsførselen har nok mye for seg. Men det er noe som hører hjemme i Hakkespettboken i Donald Duck. Litt virkelighetsfjernt, med andre ord. Men absolutt noe å strebe etter. Uansett, slankekur og omlegging av kosthold er nok nødvendig. Akk ja. Ellers er vi overbevist om at du er både nett og elegant, og at alt kler deg, uansett… :-)

 8. avatar Esarmika

  Jeg har faktisk vært flink helt siden 1 januar – bare godteri på lørdag, og ikke så mye da, og så trene minst 3 ganger i uka. Ble bare 2 ganger første uka da, men med egne “straffegebyr” så ble det overført 200 kr ekstra til BSU-kontoen, noe som sved såpass at jeg ikke kommer til å skulke trening igjen på en stund – jeg er BLAKK!

  Kombinasjonen spare penger eller trene er egentlig ganske fin!

  Du er flink! :-)
  Her i residensen har vi kjøpt ergometersykkel, som vi må bli flinkere til å bruke. Ellers venter vi jo på våren, med hagearbeid og turmuligheter. Men diett er nok også nødvendig…akk ja. De er kiloene! :-)

 9. Magefett er skumle greier, det er ikke bra for verken indre organer eller helsen generelt, så det er klokt å ta grep. Potetpause og øke aktiv trimming er jo bra. De upålitelige bussene du skrev om i forrige innlegg er en effeltiv dytt til å GÅ til og fra jobb, istedenfor å stå å henge og vente på dem. Bare den fæle fortaus-isen forsvinner snart…

  Ikke at det er noen grunn til å la være å trimme også om vinteren, men vi liker som kjent best å gå tur på bar mark, for ikke å snakke om på bar bakke. Litt buss må det nok være fra tid til annen, men dog. :-)

 10. Huff da, høres lite festlig ut. Hadde det ikke vært bedre å finne frem til en eller annen variant av bevegelse som du synes er artig, og kunne utøve regelmessig? Noe du ikke gjør fordi du må, men fordi du har lyst? Det finnes jo så utrolig mange forskjellige fysiske ting man kan gjøre, noe må jo passe for den herren også.

  Om ikke annet så ville vel den dietten gå fortere over da. Og kanskje ikke måtte startes igjen like fort.

  Men uansett, Dag Eigil: Lykke til! Jeg håper du kommer deg ned til en vekt du trives med. Jeg for min del trives med deg og bloggen din uansett hvor mye du måtte veie!

  Nydelige og oppmuntrende ord fra en dyktig blogger og skribent! :-)

  Joda, det må da finnes noen muligheter for jevn og lystbetont aktivitet, også for oss. Og det er selvsagt vinteren som er verst. Men det er bare til å sette i gang. Og ute er det flott vær, sikkert bra for en tur. Nyt helgen… :-)

 11. Mindre karbohydrater og stivelse har jeg stor tro på. Ønsker deg lykke til :) Selv bryr jeg meg katten i hva vektnålen din viser, dine ord veier tungt uansett 😀 Ha en sprek helg :)

  Ah, slike oppmuntrende ord gjør godt! Og vi håper da at vi er et rimelig bra menneske, selv om vi har en del kilo for mye, og som må av. Og her utenfor er det strålende vintersol fra blå januarhimmel, og gnistrende kaldt. Det blir nok en tur, ja. Ha en herlig helg! :-)

 12. Hummsann, det skulle ikke være den berømte jo-jo slankingen du sliter med? Ofte når man slanker seg, så er det mye muskler som forsvinner i tillegg til fett, samtidig som også kroppen blir bekymret (vi er jo laget til for å overleve, selv om det i perioder kan være lite tilgang på mat) og setter ned forbrenningen til sparebluss. Med det resultat at når man er ferdig med sultekuren og skal begynne å spise litt igjen, så raser kiloene på igjen fortere enn man mista dem.

  Synes du ser okei ut jeg, og det er tross alt bedre å ha godt humør, enn å være en sylfide. For sånn alt i alt, så virker det som om slanke folk har litt dårligere humør enn andre.

  Lykke til

  Takk for oppmuntring, det trengs. Og joda, som du ganske riktig antyder, her har vi nok en gang gått i jojoslanke-fellen. Ikke bra i det hele tatt. Og vi vet så inderlig vel at det må en skikkelig omlegging til. Men det er bare til å gå i gang igjen. Og vi har jo vår galgenhumor og ukuelige optimisme. Så får vi bare håpe at det går bra denne gangen. Begynner jo å bli litt lei av jojo-effekten etter hvert… :-)

 13. Velkommen i klubben:)
  I og med at jeg er noen (bare noen få) år eldre enn deg har jeg sikkert bedre kjennskap enn deg til jojo effekten.
  Du skal legge deg på hjertet at det blir vanskeligere for hver gang en skal ned for kroppen “husker” hvor den likte seg best og det er der du er akkurat nå!
  Den VIL ikke tilbake til triste slanke tider- den nekter plent.
  Lykke til! :)
  ps
  Jeg har også fått trimsykkel i stuen, men jeg tar ikke av et eneste gram fordi om den står der.
  Noen har sagt jeg må bruke den også?
  ds

  Hehehe…vi er kanskje noen år yngre enn deg, men vi kan forsikre deg om at vi har hatt våre ned- og oppturer sånn rent vektmessig. Og ja, det blir verre for hver gang å få vekk kiloene. Ille. Men det er dessverre bare til å gå i gang igjen. Trimsykkel har vi også. Vi bruker den også, fra tid til annen… :-)

  Takker og bukker for oppmuntrende ord! :-)

 14. avatar Lise

  Hva med å prøve vektklubb.no her på VG?

  Har saktens prøvd det. Ned, og opp igjen…akk ja. For mye veiing og dateregistrering av ditt og datt..men det kan jo være en ide med et nytt forsøk.

Leave a Reply